Erich Dunskus: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Tausend Sterne leuchten

1959 | Muziek, Komedie

Duitsland 1959. Muziek van Harald Philipp. Met o.a. Germaine Damar, Toni Sailer, Maria Sebalt, Harald Juhnke en Stanislav Ledinek.

Rondom de verwoede pogingen van het danseresje Damar om naar de top in de show-bizz te komen, en de even verwoede pogingen van erfgenaam Sailer om haar hand, passeren muzieknummers de revue in een komedie der misverstanden; te horen en te zien zijn o.a.: Line Renaud, Chris Howland, Ralph Bendix, Hans Blum en Kenneth Spencer. Uitsluitend voor nostalgiegangers. Het scenario is van Joachim Wedekind en regisseur Philipp. Het camerawerk is van Heinz Hölscher.

Nacht fiel über Gotenhafen

1959 | Oorlogsfilm

Duitsland 1959. Oorlogsfilm van Frank Wisbar. Met o.a. Sonja Ziemann, Gunnar Möller, Brigitte Horney, Erik Schumann en Mady Rahl.

Op 30 januari 1945 werd door een geallieerde torpedo het hospitaalschip 'Wilhelm Gustloff', met 6000 mensen aan boord die de strijd in Duitsland trachtten te ontvluchten, tot zinken gebracht. Een middelmatige verfilming van een dramatisch gegeven. Het scenario is van Victor Schuller en regisseur Wisbar. Het camerawerk is van Willy Winterstein en Elio Carniel.

Ein Herz kehrt heim

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Eugen York. Met o.a. Willy Birgel, Maria Holst, Hans Nielsen, Maximilian Schell en Erni Mangold.

De zeker niet van talent verstoken Schell is het geslachtofferde middelpunt van deze verschrikkelijke zeper die z.g. over kunst, liefde en carri[KA2]ere gaat. Hij moet kiezen tussen wat zijn hart hem ingeeft (de muziekstudie, geholpen door zijn echte vader, een top-dirigent, die na twintig jaar terugkeert naar het provinciestadje) of wat zijn verstand hem vertelt (de opvolger worden van zijn stiefvader in de fabriek). Zijn dilemma is groot, want zijn besluit zal altijd iemand kwetsen: vader, moeder, stiefvader of de leuke danseres op wie hij verliefd is. Gekunsteld en onwerkelijk. Het scenario is van Kurt E. Walter, en het camerawerk van Albert Benitz.

Schatten über St. Pauli

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Marieluise Claudius, Gustav Knuth, Harald Paulsen, Maria Koppenhöfer en Theodor Loos.

Een realistische, levensechte film over het leven van kleine sloepgasten in de haven van Hamburg. Het gaat over een douanesmokkel, die door twee jonge mensen (Claudius/Knuth) op het laatste moment verhinderd kan worden. Een uitstekend stel acteurs onder prima leiding heeft een bijzonder onderhoudende film gemaakt, die met kop en schouders uitsteekt boven de doorsnee- produktie uit die tijd. Ook bekend als JUNGE LIEBE SCHLÄGT ALARM.

Geheimzeichen LB 17

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Viktor Tourjansky. Met o.a. Willy Birgel, Hilde Weißner, Otto Wernicke, Bernhard Minetti en René Deltgen.

Een denkbeeldige staat wordt door rebellen bedreigd. Politieman Terno (Birgel) infiltreert in hun gelederen. Hij weet op die manier de samenzweerders (Deltgen en Minetti) te ontmaskeren en hun leider (Loos) te arresteren. Manja, de vroegere geliefde van Terno, kiest net op tijd de goede kant. Een spannende avonturenfilm die, mede door de uitstekende regie en de goede rolbezetting, indertijd zeer populair was. Birgel, de lieveling van het publiek, had natuurlijk een groot aandeel in dat succes.

Gastspiel im Paradies

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Hilde Krahl, Albert Matterstock, Gustav Waldau, Oskar Sima en Georg Alexander.

Omdat ze een eind wil maken aan de spilzucht van haar vader (Alexander), neemt Ellen (Krahl) het alpenhotel Paradies zelf over. Ze regeert met ijzeren hand, tot ze verliefd wordt op Graaf Wetterstein (Matterstock), die voortdurend in financiële moeilijkheden zit. Hij brengt haar ertoe, niet alleen haar verstand, maar ook haar hart te laten spreken. Zij ondersteunt het toneelgezelschap financieel, zoals vroeger haar vader al deed. Na allerlei verwikkelingen volgt een happy end. Een heerlijke liefdeskomedie met een hoog tempo en met een ideale bezetting, tot in de kleinste rollen toe.

Menschen ohne Vaterland

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Herbert Maisch. Met o.a. Willy Fritsch, Maria von Tasnady, Willy Birgel, Grethe Weiser en Siegfried Schürenberg.

De film speelt in de Baltische staten, gedurende de onderling strijd van de Freikorps in 1919 en 1920. De Russische baron Falen (Birgel) helpt de Russen, ondanks zijn Duitse afkomst. De Duitse Freikorpstroepen onder eerste luitenant Maltzach, (Fritsch) voeren een verbeten strijd voor de onafhankelijkheid. De in het krijgsgewoel terechtgekomen Irene Marcellus (Tasnady) wordt verliefd op Maltzach. Op het hoogtepunt van de film ziet baron Falen in waar hij bij hoort. Hij leidt de Duitsers door een geheime weg in het veen en steunt hen in de overwinning op de Russen. Zelf komt hij om door een Russische kogel. Een propagandafilm, die desondanks spannend en goed gemaakt is en aantrekkelijk is door de goede acteurs. Met uitzondering van twee vari[KA1]et[KA1]e-nummers kon de film het zonder muziek af, nogal ongebruikelijk voor die tijd. De na de oorlog door een verbod van de geallieerden getroffen film, werd later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) vrijgegeven.

Gabriele eins, zwei, drei

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Rolf Hansen. Met o.a. Marianne Hoppe, Gustav Fröhlich, Grether Weiser, Will Dohm en Harald Paulsen.

De eerste lange speelfilm van Hansen is een geslaagde komedie vol verwisselingen en misverstanden rond de jonge Gabriele, een meisje van rijke komaf (Hoppe), dat met haar kamenierster Fanny (Weiser) van rol ruilt om eens iets mee te maken. Ze leert een jongeman met de naam Brack (Fr[KA3]ohlich) kennen en gaat van hem houden. Het bevalt Fanny zo goed in haar nieuwe rol, dat zij niet meer naar haar oude leven terug wil en Gabriele slaagt er niet in Brack ervan te overtuigen, wie zij werkelijk is. Wanneer een schurk met de naam Smikry (Paulsen) zijn vriendin Odette (Sais) ertoe overhaalt, zich eveneens voor Gabriele uit te geven, is de verwarring compleet. Aan het slot komt toch nog alles aan het licht. Een opgewekte film vol goede invallen en interessant camerawerk. Marianne Hoppe overtuigt ook in een vrolijke rol als deze. Ook bekend als GABRIELE SUCHT ABENTEUER.

Schloß Vogelöd

1936 | Misdaad

Duitsland 1936. Misdaad van Max Obal. Met o.a. Carola Höhn, Hans Stüwe, Hans Zesch-Ballot, Käte Haack en Walter Steinbeck.

Deze film, gebaseerd op de roman van Rudolf Stratz, is een herverfilming van de gelijknamige zwijgende film uit 1921. Maar in tegenstelling tot die verfilming steekt de nieuwe hierbij magertjes af. Het volgende gebeurt: na het verdwijnen van graaf Vogel[KA3]od (Steinbeck), vermoedt de politie dat er sprake is van moord. Dat is ook zo, Vogel[KA3]od wordt tegen het einde van de film uit de sneeuw gevist. Er zijn heel wat verdachten, echtgenote (H[KA3]ohn), broer (St[KA3]uwe), tante (Haack) alsmede een jachtopziener (Hellmer). De dader is echter de compagnon van de graaf (Zesch-Ballot), die overigens al vanaf het begin de verdenking van de toeschouwer op zich heeft geladen. Terwijl de film, die in 1921 gemaakt is door de voortreffelijke regisseur F.W. Murnau, vandaag nog spannend en eng is, ontlokt de geluidsfilm uit 1936 de toeschouwer slechts een vermoeid gegaap.

Mädchen zum Heiraten

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Wilhelm Müller. Met o.a. Renate Müller, Hermann Thimig, Wolf Albach-Retty, Gustl Stark-Gstettenbaur en Fritz Grünbaum.

Om Robert Goll, die bij een platenfirma werkt, het huwelijksbootje in te krijgen, treedt zijn collega Gerda stiekem in dienst bij zijn vrijgezellenhuishouding, als huishoudster. Deze deelt hij met zijn jongere broers. Gerda brengt de boel grondig op orde en krijgt haar Robert, na voorbijgaande ergernissen, aan het eind. Een gloedvolle muziekfilm met vlotte schlagers en veel humor. Ondanks de bekende hoofdrolspelers stelen hun collega's de show: de komiek Fritz Grünbaum als eigenaar van een huwelijksbureau en Szöke Szakall als huwelijkskandidaat. De dialogen tussen deze twee zijn grandioos en horen tot het beste dat de Duitse komische film voortgebracht heeft. Bij de gedachte dat Grünbaum in 1941 in het concentratiekamp Dachau stierf, vergaat je het lachen echter. De film was destijds een groot succes.