Patrick Conrad

Regisseur, Producer

Patrick Conrad is regisseur en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Het Sacrament

1990 | Drama, Komedie

België 1990. Drama van Hugo Claus. Met o.a. Jan Decleir, Carl Ridders, Frank Aendenboom, Marc Didden en An De Donder.

Een tragikomedie naar Claus' eigen roman 'Omtrent Deedee' en het toneelstuk 'Interieur', gesitueerd in het kleinzielige Vlaamse dorpsleven. Een familie komt elk jaar samen om de sterfdag van moeder te gedenken op een dorpspastorij, waar Petersen huishoudster is. Er wordt stevig gegeten en gedronken, tongen en remmingen komen los en opborrelende rancunes, frustraties en spanningen botsen tegen de wanden van de besloten pastorie op. Alles eindigt met de wanhoopsdaad van een homofiele jongen uit het gezelschap. Opgebouwd als klassiek drama met haast perfecte eenheid van tijd, plaats en actie. De regie is sober en de acteurs die allen zeer goed bij hun rol passen, vermijden elke vorm van overdreven spel. Door de theatraliteit in de opbouw, de enscenering en de fotografie van Gilberto Azevedo weet Claus het realistische karakter een symbolische dimensie te geven.

Mascara

1987 | Thriller

Frankrijk/België 1987. Thriller van Patrick Conrad. Met o.a. Charlotte Rampling, Michael Sarrazin, Derek de Lint, Herbert Flack en Romy Haag.

Een weerzinwekkend pretentieuze, dramatisch totaal ongeloofwaardige en gênant slecht vertolkte psychologische thriller, die een gloeiend pleidooi is tégen internationale co-produkties. Voor zover uit deze royaal met holle symboliek en modieuze effecten overgoten brij een intrige te distilleren valt, gaat het over politie-inspecteur Sarrazin en diens tot moord leidende passie voor een bloedmooie hermafrodiet. Zus Charlotte Rampling, met wie ook al een dubieuze relatie wordt gesuggereerd, vindt dat allemaal heel vreemd en begint een verhouding met kostuumontwerper Derek de Lint. Het klinkt als pure Monthy Python, alleen is dit zéér ernstig bedoeld. Rampling houdt het op haar gebruikelijke, vaak met présence verwarde under-acting, wat in combinatie met de panische over-acting van Sarrazin een paar momenten oplevert waar je tenen van krullen van plaatsvervangende schaamte. Voor regisseur Conrad is dit, na SLACHTVEE en PERMEKE, de derde ramp.

Permeke

1985 | Documentaire

België/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1985. Documentaire van Henri Storck en Patrick Conrad. Met o.a. Ilse Uitterlinden, Paul Steenbergen en Paul Permeke.

In deze half documentaire, half fictieve avondvullende speelfilm hebben de makers met wisselend succes de grenzen tussen documentaire en speelfilm proberen te doorbreken en het genre van de didactische kunstfilm anders willen beoefenen. Bovendien koppelen zij de zakelijke toon van de instructie aan lyrische en romantische ontboezemingen. Zij hebben de platgetreden paden van de traditionele kunstfilm verlaten om in een originele formule het leven en werk van de Vlaamse expressionistische kunstschilder en beeldhouwer Constant Permeke op te roepen. Deze film levert een bijdrage tot een nadere kennismaking met de schilder en nodigt uit om verder op zoek te gaan naar het wezenlijke van zijn kunst.

Parlez-moi d'amour

1985 | Documentaire

België 1985. Documentaire van Patrick Conrad. Met o.a. Micheline Busschaert, Mathias Conrad, Veerle Dewit, Linda Schagen Van Leeuwen en Pierre Drouot.

Een 55-jarige prostituée vertelt zuurzoet over haar leven, haar beroep, haar klanten, haar kinderen, haar celervaringen. Tussendoor toont Conrad weinigzeggende beelden over het nachtleven in Antwerpen. Waarom deze cinéma vérité-film op het 17e Internationale Filmfestival van Lyon in 1985 bekroond werd, is voor velen een raadsel.

Slachtvee

1980 | Drama, Thriller

België/Nederland 1980. Drama van Patrick Conrad. Met o.a. Herman Gilis, Stéphane Excoffier, Marie-Luce Bonfanti, Ward Deravet en Bert André.

Een man die ontdekt dat hij kanker heeft besluit op gewelddadige wijze een aantal onderwereldfiguren onschadelijk te maken alvorens zelf te moeten sterven... Debuut van de dichter Conrad, die ooit stage liep bij Alain Resnais en Jerzy Skolimowski. Alhoewel niet geheel onverdienstelijk, faalt zijn eersteling door een warrige opbouw en een irriterende pretentie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Conrad op televisie komt.

Reageer