Patxi Andion is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

La sal de la vida

1995 |

Spanje 1995. Eugenio Martín. Met o.a. Juan Diego, Ivon Reyes, Patxi Andion, Juan Diego Botto en Ivonne Reyes.

Puzzle

1986 | Thriller

Spanje 1986. Thriller van José Luis Comerón en José Luis Comeron. Met o.a. Patxi Andión, Carmen Elías, Héctor Alterio, Antonio Banderas en Joan Miralles.

Twee vroegere collega's besluiten, samen met een man van laag allooi, een overval te plegen om hun economische situatie te verbeteren. Een goedbedoelde thriller, die mislukt is door de slechte dialogen en de zwakke vertolking.

La Noche de la ira

1986 | Actiefilm

Spanje 1986. Actiefilm van Javier Elorrieta. Met o.a. Patxi Andion, Beatriz Elorrieta, Agustín González, Lola Gaos en Aldo Sambrell.

In een Spaans dorp neemt de plaatselijke boeman zich voor om de patiënten van een drugsverslaafden-kliniek bij een jachtpartij te vermoorden. Een film vol tekortkomingen, maar toch lofwaardig en vooral ongebruikelijk in het kader van de hedendaagse Spaanse film.

La Rosa de los vientos

1983 | Avonturenfilm, Drama

Spanje/Venezuela/Cuba 1983. Avonturenfilm van Patricio Guzmán. Met o.a. Patxi Andion, José Antonio Rodríguez, Nelson Villagra, Gloria Laso en Asdrubal Melendez.

In het oerwoud van de Amazone is een buitenlandse ontdekkingsreiziger op zoek naar de tovenarij uit de tijd van voor de ontdekking van Amerika. Een vreemde en eerzuchtige film die echter niet het succes behaalde dat hij verdiend had.

Corazón de papel

1982 | Misdaad

Spanje 1982. Misdaad van Roberto Bodegas. Met o.a. Antonio Ferrandis, Patxi Andion, Ana Obregón, Héctor Alterio en Claudia Gravy.

Een verslaggever wil het bericht publiceren dat een belangrijk zakenman gewond is geraakt bij een overval op een bordeel. Een in alle opzichten mislukte film, die het werk is van een regisseur die interessante titels op zijn naam heeft staan.

Asesinato en el Comité Central

1981 | Thriller

Spanje 1981. Thriller van Vicente Aranda. Met o.a. Patxi Andion, Victoria Abril, Conrado San Martín, Héctor Alterio en Jack Taylor.

Op een plenaire vergadering van het Centrale Comité wordt de Secretaris-generaal van de communistische partij PCE vermoord. Detective Carvalho wordt met het onderzoek belast. Deze politieke film is een mislukt produkt van een regisseur die zeer interessante films op zijn naam heeft staan.

Acto de posesión

1977 | Romantiek, Erotiek

Mexico/Spanje 1977. Romantiek van Javier Aguirre. Met o.a. Amparo Muñoz, Isela Vega, Patxi Andion en Rosa Valenty.

Een hartstochtelijke liefde eindigt in een tragedie. Deze zeer slechte pseudo-erotische film,sterk beïnvloed door het Mexicaanse feuilletonachtige genre, heeft het paar Amparo Muñoz/Patxi Andion in de hoofdrollen. Zij waren in die tijd een écht paar.

Acto de posesion

1977 |

Spanje 1977. Javier Aguirre. Met o.a. Rosa Valenty, Patxi Andion en Amparo Munoz.

Een hartstochtelijke liefde eindigt in een tragedie. Deze zeer slechte pseudo-erotische film,sterk beïnvloed door het Mexicaanse feuilletonachtige genre, heeft het paar Amparo Muñoz/Patxi Andion in de hoofdrollen. Zij waren in die tijd een écht paar.

Libertad provisional

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Roberto Bodegas. Met o.a. Concha Velasco, Patxi Andion, Montserrat Salvador en Concha Bardem.

Een gelegenheidshoer en een kleine misdadiger gaan samenwonen. Een pretentieuze en onuitstaanbare film die bovendien ook nog slecht gerealiseerd is.

La Otra alcoba

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Amparo Muñoz, Patxi Andion, Ricardo Merino en Simón Andreu.

Een getrouwde vrouw, van wie de man geen kinderen kan verwekken, verleidt een pompbediende. De film is mislukt omdat er getracht is tè veel filmische teksten samen te voegen, van louter melodramatische tot sociologisch-politieke.

Caperucita y Roja

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Luis Revenga en Aitor Goiricelaya. Met o.a. Patxi Andion, Esperanza Roy, Victoria Abril en Lola Gaos.

De verleider Wolf wil de mooie kleindochter van zijn geliefde veroveren. Een geestig bedoelde, erotische versie van het Roodkapje-verhaal. Een in ieder opzicht onbelangrijke produktie.

El Libro del buen amor

1974 | Erotiek, Komedie

Spanje 1974. Erotiek van Tomás Aznar. Met o.a. Patxi Andion, Blanca Estrada, Mónica Randall en Mabel Escaño.

De erotiek- en schelmenavonturen van een dichter in de middeleeuwen. Een schijnheilige en platte film, die desondanks een zeker kassucces werd.