Valerij Prijomychov

Regisseur, Acteur, Scenarist

Valerij Prijomychov is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Kto esli ne my

1998 | Familiefilm

Rusland 1998. Familiefilm van Valeri Priyomykhov en Valerij Prijomychov. Met o.a. Jevgeni Krajnov, Artur Smoljanov, Valeri Priyomykhov, Valerij Prijomychov en Artur Smoljanonow.

Tolya (Smoljanov) en Niko (Krajnov) zijn twee jongens die niet ver van de Russische hoofdstad Moskou wonen. Ze verdienen hun zakgeld met straatzang en accordeonspel. Een jeugbende pikt hun zuur verdiende roebels en kopeken, waardoor ze zelf tot straatschenderij afglijden. Gevolg: Tolya belandt achter de tralies, maar Niko is nog te jong voor een veroordeling. Niko moet naar een pensionaat, maar hij gaat door met musiceren op straat. Hij maakt kennis met Gena Samotshin (Priyomykhov), die bij de politie zit. Hij helpt Niko bij het opsporen van Tolya en het aanvaarden van de school, zodat later toch alles voor beide jongens weer goed komt. Uit het dagelijkse Russische leven gegrepen jeugdfilm die de jonge kijkers uit het rijke Westen weleens de oogjes zou kunnen openen of stof tot nadenken zou kunnen geven. Als film heel geschikt om op school te vertonen en in de klas te bespreken, zodat er een opstel over gemaakt kan worden.

Migranti

1991 | Drama

SU/Rusland 1991. Drama van Valerij Prijomychov. Met o.a. Oksana Arbuzova, Andrej Andrejev, Nina Ruslanova, Jekaterina Vasilieva en Irina Klimova.

Pavel ziet geen toekomst in het leven op het platteland en trekt naar Moskou, waar hij Pavlina ontmoet, die evenals hij in de grote stad een beter bestaan hoopt te vinden. Zij worden veracht door de Moskovieten omdat zij hun baantjes wegpikken. Tijdens hun ontmoeting in een nachtclub, worden ze opgepakt door de politie en kort daarop weer vrijgelaten. Voor hen is terugkeren naar hun geboortedorp niet meer mogelijk. Na de val van het communisme is Moskou een stad geworden van misdaad, corruptie en geweld. Goed spel van de jonge hoofdrolspelers. De regisseur is zelf een voormalig acteur. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Boris Broshovskij.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valerij Prijomychov op televisie komt.

Reageer