Manfred Seipold: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

Committed

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van William A. Levey. Met o.a. Jennifer O'Neill, Robert Forster, Ron Palillo, Sydney Lassick en William Windom.

Knap spel van O`Neill die zich als verpleegster aanbiedt voor een job in een psychiatrische instelling en daar tot haar ontzetting wordt opgesloten als pati[KA3]ente. Blijkt met name dat de hele medische staf dood is en dat de dokters, aangevoerd door Forster, allemaal gewezen (?) geestesgestoorden zijn. Degelijke thriller zonder razend spannend te zijn, met vrij idiote plotwendingen en kleurrijke personages. In 1987 door een Amerikaanse ploeg in Zuid-Afrika gedraaid. Gebaseerd op Susan Claudia's roman Clock and Bell.

Desert Fever

1990 | Misdaad, Avonturenfilm

Italië​/​​Duitsland 1990. Misdaad van Herbert Balmann. Met o.a. Günter Berger, Belinda Mayne, Jochen Horst, Wolf Roth en Christoph Eichhorn.

Mayne is dokter, maar mag haar beroep niet meer uitoefen, omdat ze is veroordeeld wegens moord. Ze houdt echter vol, dat ze onschuldig is. Omdat ze zich heeft gespecialiseerd in tropische geneeskunde, wordt haar wel werk aangeboden in een Afrikaans tentenkamp, in de buurt waarvan olie wordt gewonnen. Ze aanvaardt de betrekking. Tijdens een van haar reizen verzorgt ze haar zwaar gewonde broer, die onder een schuilnaam eveneens in Afrika verblijft. Ze vraagt zich af waarom hij zijn naam heeft veranderd. In het kamp komen de Arabieren in opstand. Mayne ontmoet daar ook haar ex-man voor wie ze geen enkele genegenheid meer kostert. Dan ontdekt ze dat heel wat mensen achter haar broer aanzitten. Exotische avonturen, romantiek, spanning, corruptie, moord: alle ingrediënten voor lekkere ontspanning zitten in deze mini-serie waarvoor duidelijk een aanzienlijk budget is uitgetrokken om hem zo geslaagd mogelijk te maken. De film is zeer onderhoudend, maar zou toch aan kracht winnen als hij sterk ingekort zou worden. De acteerprestaties zijn over het algemeen matig.

Tatort - Tödlicher Treff

1988 | Mysterie

Duitsland 1988. Mysterie van Bruno Voges. Met o.a. Horst Michael Neutze, Caroline Schröder, Hans Korte, Manfred Seipold en Ulrike Bliefert.

Informatica-deskundige van groot bedrijf in Stuttgart wordt op een morgen neergeschoten in zijn kantoor. Wanneer commissaris Schreitler (Neutze) ter plaatse komt, wordt hij ontvangen door Bruno Erklentz (Korte), één van de directeurs. Men komt verder tot onthutsende ontdekking dat het slachtoffer in zijn computer thuis persoonlijke gegevens over alle collega's had opgeslagen: om hen te chanteren? Zoals meestal in krimi- scenario's van Peter Scheibler worden niet enkel de criminele achtergronden en motieven ontrafeld maar ook de menselijke verhoudingen in extreme situaties.

Die Roten Elefanten

1986 | Avonturenfilm

Duitsland 1986. Avonturenfilm van Wolf Dietrich. Met o.a. Wolf Roth, Silvia Janisch, Sydney Chama, Joe Stewardson en Winston Gama.

Onderhoudende zeven-delige mini-serie naar de gelijknamige roman van Henry Kolarz door hem zelf tot scenario bewerkt. Centraal staan jager-op-groot-wild Roth, een voormalige arts Stewardson, autochtoon Gama, en kapitein Chama. Samen vormen ze met een biologe de organisatie MAPSU in een denkbeeldige Afrikaanse republiek, die constant strijd moeten leveren met allerlei bendes en horden wilden die het voorzien hebben op het ivoor van olifanten. Wordt ook uitgezonden in een bekorte driedelige versie van totaal 270m. Het spectaculaire camerawerk is van Peter H.W. Tost en is op locatie geschoten.

Wild Team

1985 | Avonturenfilm

Italië 1985. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Franc Pacino, Julya Kent, Mark Jung, Paul Werner en Manfred Seipold.

Een actiefilm waarvan er dertien-in-een-dozijn gaan in het kielzog van hun Amerikaanse broeders. De inzet is een nare dictator van een broeierig caraïbisch eilandje die nodig afgezet moet worden. Dit lukt met de hulp van een knappe dappere verbannen rebellenleider wiens zoon in de jungle gegijzeld is en die dus geen andere keuze heeft dan de keiharde strijd te moeten winnen.

Morenga

1985 | Oorlogsfilm, Historische film

Duitsland 1985. Oorlogsfilm van Egon Günther. Met o.a. Jacques Breuer, Edwin Noel, Jürgen Holtz, Manfred Seipold en Tobias Hoesl.

Duits Zuid-West Afrika 1904. Gottschalk (Breuer) is officier- veearts in het keizerlijke, Duitse koloniale leger. Hij raakt betrokken bij de opstand van de Hottentotten, die in de ogen van zijn landgenoten slechts een stelletje wilden zijn. Naar Europese maatstaven en christelijke beginselen heeft men het recht om hen te doden als zij zich niet aan het gezag willen onderwerpen. Dit dogma stuit Gottschalk tegen de borst en dan nemen de rebellen hem gevangen en brengen hem bij hun leider. Tot zijn verrassing is men niet van plan hem in de pan te stoppen en op te eten, maar heeft men zijn geneeskundige hulp nodig. Als Gottschalk wordt vrijgelaten, verraden de Hottentotten ongewild waar zij zich schuilhouden en krijgen zij de troepen van Der Kaiser achter zich aan, die hen in de pan hakken. De bezetting van de film is redelijk en hoofdrol Breuer kwam men daarna nog heel regelmatig in een tv-film tegen. Het scenario is van regisseur Günther naar de roman van Uwe Timm, die gaat over het Duitse koloniale verleden. Het camerawerk is van Gernot Roll. Wordt meestal in drie delen uitgezonden en een verkorte versie van 112 minuten werd vertoond op het filmfestival van Berlijn.

Tatort - Nebengeschäfte

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Bruno Voges. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Manfred Seipold, Heinz Werner Kraehkamp en Susanne Schaefer.

Magazijnmeester Richard Immig (Kraehkamp) lukt het niet orde op zaken in zijn magazijn aan te brengen. Het invoeren van de artikelen bij het grossiersbedrijf voor de elektrohandel op de computer mislukt, en Immig wordt door zijn toornige chef Hanke (Friedrich) gedegradeerd tot magazijnbediende met de daarbij behorende salarisverlaging. Hierdoor komt Immig priv[KA1]e in de financi[KA3]ele problemen. Immig pikt van de firma een tweetal videorecorders, die hij zwart verkoopt. Hij merkt niet dat zijn collega Reindl (Traier) hem betrapt heeft bij de diefstal. Nu dwingt Reindl Immig nog meer te stelen, maar als er een complete vrachtwagen verdwijnt, eindigt Reindl als lijk op het terrein van de firma. Kommissar Lutz (Schumacher) wordt ingeschakeld omdat het om moord gaat. Lutz, geholpen door zijn assistent Wagner (Strecker), legt onmiddellijk een verband tussen de diefstallen en de moord. Het gedetailleerde scenario van Peter Scheibler geeft diepte aan de personages en het bevat een paar zeer onverwachte wendingen, waardoor de kijker-amateurspeurder, die een snelle conclusie trekt, er heel gemakkelijk naast zit. Het camerawerk is van Dietrich Lehmstedt. Elfde zaak van Lutz. Aflevering 120.

Das Brot des Bäckers

1976 |

Duitsland 1976. Erwin Keusch. Met o.a. Bernd Tauber, Günter Lamprecht, Maria Lucca, Silvia Reize en Anita Letachner.

Een ontroerende film over het gevecht van een warme bakker in een klein stadje tegen de moordende concurrentie van een supermarkt en het steeds meer naar de grote stad verdwijnen van knechten.

Tatort - Stuttgarter Blüten

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Willy Reichert, Max Strecker, Frank Strecker en Manfred Seipold.

In Stuttgart en omgeving duiken met de regelmaat van de klok valse briefjes van honderd mark op. De kijker weet dat de maker een oude vakman is, met een nederig baantje in een drukkerij. Buiten de stad, in Stammheim dat bekend is om de beruchte gevangenis, waarin de leden van de RAF zijn opgesloten, gebeurt een verkeersongeluk waarbij de drukplaten van het geld gevonden worden. De bestuurder van de auto is zo zwaar gewond dat hij niet gehoord kan worden. Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt een `gouden` tip: het geld zou in de huisdrukkerij van de gevangenis vervaardigd worden. Tamelijk dom, want Lutz is er snel achter dat dit onmogelijk is. Met hulp van zijn collega uit M[KA3]unchen Oberinspektor Melchior Veigl (Bayrhammer) grijpt hij de valsmunter in zijn kladden, die ongestoord voor zijn oude dag hoopte te kunnen zorgen. Het scenario is van Wolfgang Menge en het camerawerk is van Horst Schalla. Derde zaak van Lutz en aflevering 28.