James Mitchell (1929): montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Fifty/Fifty

1991 | Actiefilm

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Charles Martin Smith. Met o.a. Peter Weller, Robert Hays, Charles Martin Smith, Ramona Rahman en Way Tom Lim.

Videovoer met Weller en Hays als avonturiers die een Afrikaanse president naar Azië moeten ontvoeren. Geschreven door Dennis Shryhack en Michael Butler. Zelfs de buitenopnamen in Maleisië en Rome, en nog wat vuurwerk en bazooka's kunnen deze ondermaatse B-film niet uit zijn banaliteiten halen. Ook bekend als DOUBLE FORCE.

Narrow Margin

1990 | Misdaad, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Peter Hyams. Met o.a. Gene Hackman, Anne Archer, J.T. Walsh, James Sikking en M. Emmet Walsh.

Soms tamelijk vergezochte, dan weer redelijk spannende thriller waarin een politieman (Hackman) de getuige (Archer) van een maffiamoord veilig aan de andere kant van Amerika probeert te krijgen. Tijdens een treinreis worden ze dwarsgezeten door een stel schurken. Walsh is zoals altijd ijzersterk als rotzak. Goed spel en snelle actie (mooi in beeld gebracht door scriptschrijver/regisseur/cameraman Peter Hyams) zijn net voldoende compensatie voor het matige script. Deze remake haalt echter lang niet het niveau van Richard Fleischers gelijknamige film noir-klassieker uit 1952.

The Presidio

1988 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Peter Hyams. Met o.a. Sean Connery, Mark Harmon, Meg Ryan, Jack Warden en Mark Blum.

Sean Connery (Edinburgh, 1930) is moeiteloos in staat om een middelmatige film, want dat is Peter Hyams' actie/melodrama The Presidio beslist, het aanzien waard te maken. Het duurde even voordat de kalende Schot na zijn afscheid van de Bond-films een nieuwe stiel gevonden had. Maar na zijn Oscar (beste bijrol) voor De Palma's The Untouchables (1987) was er geen houden meer aan. In tien jaar maakte hij zo'n vijftien films, waaronder dus The Presidio. Daarin is hij een halsstarrige militair die probeert een politie-inspecteur van moordzaken (Harmon) van zijn basis, en uit de handen van zijn dochter (Ryan) te houden.

Running Scared

1986 | Komedie, Misdaad, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1986. Komedie van Peter Hyams. Met o.a. Gregory Hines, Billy Crystal, Joe Pantoliano, Darlanne Fluegel en Steven Bauer.

Rechercheurs Hughes (Hines) en Costanzo (Crystal) verstoren in Chicago per ongeluk een onderzoek naar een grote maffiabaas. Ze worden geschorst en gaan een tijdje naar het zonnige Key West, Florida. Het bevalt ze daar uitstekend, zozeer zelfs dat ze besluiten uit het politievak te stappen om er een bar te beginnen. Maar eerst willen ze toch nog die maffiabaas inrekenen. Niet origineel maar wel leuk, vanwege de goed op elkaar ingespeelde, geestige hoofdrolspelers en vanwege een paar aardige vondsten, zoals een autoachtervolging op een spoorbaan. Mooie bijrol van Joe Pantoliano.

2010

1984 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van Peter Hyams. Met o.a. Roy Scheider, John Lithgow, Helen Mirren, Bob Balaban en Keir Dullea.

Negen jaar geleden verloor de aarde alle contact met ruimteschip Discovery, nadat de boordcomputer H.A.L. 9000 zijn gezonde verstand was verloren. Sindsdien draait de Discovery stuurloos om de planeet Jupiter. Wat is er precies gebeurd en wat is de betekenis van die zwarte monoliet waarvan de commandant melding maakte? Deze vragen komen steeds weer op bij Dr. Scheider. De Amerikanen en Russen besluiten samen te werken en een expeditie naar Jupiter te sturen om de ware toedracht te achterhalen. Ondertussen dreigt op aarde een oorlog tussen de twee grootmachten. Redelijk spannend opgebouwde sequel van 2001: A SPACE ODYSSEY. De film haalt het niet bij Kubrick's meesterwerk maar is zeker het bekijken waard. Magistrale effecten van Richard Edlund. Arthur C. Clarke schreef dit vervolg, dat Hyams eerst in scenariovorm goot en vervolgens omzette in beelden. Gefilmd in CinemaScope, 70mm. Ook bekend als: 2010 THE YEAR WE MAKE CONTACT en 2010: ODYSSEY TWO.

Capricorn One

1978 | Thriller, Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van Peter Hyams. Met o.a. Elliott Gould, James Brolin, Brenda Vaccaro, Karen Black en Sam Waterston.

Drie astronauten reizen af naar Mars. Althans zogenaamd. In feite blijven ze veilig op Aarde, en doen intussen voor de filmcamera's net alsof ze wel op ruimtereis zijn. Natuurlijk doet het drietal dat niet allemaal voor de lol. Er staan grote financiële en politieke belangen op het spel. En als het even tegenzit hangt zelfs hun leven aan een zijden draadje. Capricorn One van Peter Hyams, de regisseur die een kleine 15 jaar later Jean-Claude Van Damme als Timecop liet opdraven, kent zeker spannende momenten. Maar de complottheorie is nogal ongeloofwaardig

Day of the Animals

1977 | Avonturenfilm, Thriller, Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Avonturenfilm van William Girdler. Met o.a. Christopher George, Lynda Day George, Leslie Nielsen, Richard Jaeckel en Michael Ansara.

Wat is voor natuurliefhebbers mooier dan een verblijf van een paar weken in de ongerepte High Sierra van Californië? Onder leiding van een ervaren gids verlaten ze de bewoonde wereld, en ze dringen ongewapend de woeste streek binnen. Zodra de nacht valt, beginnen de dieren zich echter vreemd te gedragen: het lijkt wel of ze gek zijn geworden. Actiethriller die het midden houdt tussen DELIVERANCE en THE BIRDS maar nergens het niveau van die twee haalt. Het acteren is beneden alle peil, al staan er enkele geroutineerde acteurs op de titelrol. Naar de mode van die tijd stond in het scenario van William en Eleanor Norton het gat in de ozonlaag centraal, maar met enkel goede bedoelingen verspreid je geen waarschuwing. Het woeste landschap werd uitstekend in beeld gebracht door Tom McHugh. Gefilmd in Todd AO 35. Ook bekend als SOMETHING IS OUT THERE.

Act of the Heart

1970 | Drama, Romantiek

Canada 1970. Drama van Paul Almond. Met o.a. Geneviève Bujold, Monique Leyrac, Bill Mitchell en Donald Sutherland.

Fascinerend geheel over religieus fanatisme dat zich openbaart in een jonge vrouw en haar liefde voor een katholieke priester. Bijzonder sfeervol, maar het slot doet de film geen goed.