Claude Beausoleil

1929 -1983 Cameraman

Claude Beausoleil (1929-1983) is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Slogan

1969 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1969. Drama van Pierre Grimblat. Met o.a. Serge Gainsbourg, Jane Birkin, Andréa Parisy, Daniel Gélin en Henri-Jacques Huet.

Een getrouwde reclamefilmer wordt verliefd op een jonge Britse en wil een autobiografische speelfilm over hun liefde maken. Al spoedig ontdekt hij echter de trouweloze aard van zijn vlam en hij troost zich met alle prijzen voor zijn commercials. Deze satire op reclame-film-wereld is de achtergrond voor een weinig onderhoudende love story die Birkin in de Franse cinema en bij tegenspeler Gainsbourg introduceerde. Hoewel de werkelijkheid de fictie volgde maakt dat hun samenspel niet overtuigender.

L'enfance nue

1968 | Drama

Frankrijk 1968. Drama van Maurice Pialat. Met o.a. Michel Tarrazon, Linda Gutemberg, Pierrette Deplanque, Raoul Billerey en Marie-Louise Thierry.

Het tien-jarig zoontje van een ongehuwde moeder wordt door de voogdijraad van pleeggezin naar pleeggezin gestuurd en achteruit gesteld bij de eigen kinderen. Ook een goedbedoelend ouder echtpaar krijgt geen vat op hem. Debuutfilm van Pialat heeft al de onsentimentele stijl en schijnbaar spontane observatie van zijn latere werk en geeft een pijnlijk indringend beeld van het isolement van de jeugdige hoofdpersoon. Geproduceerd door Claude Berri en François Truffaut. Scenario van de regisseur en camerawerk van Claude Beausoleil.

Le bonheur

1965 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1965. Drama van Agnès Varda. Met o.a. Jean-Claude Drouot, Claire Drouot, Marie-France Boyer, Sandrine Drouot en Olivier Drouot.

Een timmerman is gelukkig in zijn huwelijk, gezin en werk. Een verliefdheid op een PTT-beambte geeft hem, vindt hij, de kans om nóg gelukkiger te worden. Hij vertelt zijn vrouw doodleuk dat hij een affaire heeft. Zij zegt hem dat zij slechts wil dat hij gelukkig is. En hij gelooft haar. Wrang verhaal, verpakt in een al te esthetische vormgeving waarbij elke opname een superieure reclamefoto lijkt en de tinten van de kleding precies zijn aangepast aan de omgeving, tot en met de herfstbladeren. De muziek strijkt voor het overige alles glad. Scenario van Varda.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claude Beausoleil op televisie komt.

Reageer