Wang Baoqiang

1984 Acteur

Wang Baoqiang (1984) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Touch of Sin

2013 | Drama

China 2013. Drama van Jia Zhangke. Met o.a. Zhao Tao, Jiang Wu en Wang Baoqiang.

In het ruim twee uur durende meesterwerk A Touch of Sin combineert Jia Zhangke (Unknown Pleasures, Still Life) losjes vier waargebeurde, zeer gewelddadige incidenten die de officiƫle nieuwsbulletins in China niet haalden, maar waarover op Weibo, het Chinese Twitter, wel op grote schaal werd gediscussieerd. In Cannes werd Jia onderscheiden voor het scenario van zijn boze, maatschappijkritische film, waarin de hoofdrolspelers niet lijdzaam toezien wat er om hen heen gebeurt, maar het heft in handen nemen. Het stemde de Chinese overheid niet mild: de aangekondigde Chinese release, eind 2013, werd afgeblazen.

Mang Jing

2003 | Misdaad, Drama, Film noir

Duitsland/Hongkong SAR van China/China 2003. Misdaad van Li Yang en Li Yang. Met o.a. Li Yixiang, Wang Baoqiang, An Jing, Bao Zhenjiang en Zhao Junzhi.

Geen papieren lantaarns of golvende korenvelden in Li Yang's Mang jing: zijn eersteling is een in het geheim geschoten aanklacht tegen mensonwaardige praktijken in de wereld van levensgevaarlijke en veelal illegale kolenmijnen in China. Twee mijnwerkers, Song en Tang (Li Yixiang en Wang Shuangbao), spekken hun marginale bestaan met het ensceneren van dodelijke ongelukken. Slachtoffers worden opgevoerd als familieleden zodat de mijnbaas zwijggeld betaalt om een onderzoek te voorkomen. Mang jing is felrealistisch, onderbelicht en minimalistisch, een krachtige film die oa de Zilveren Beer won in Berlijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wang Baoqiang op televisie komt.

Reageer