Willemiek Kluijfhout

Regisseur, Scenarist

Willemiek Kluijfhout is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Sergio Herman, Fucking Perfect

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Willemiek Kluijfhout.

In Sergio Herman, Fucking Perfect volgt Willemiek Kluijfhout de Zeeuwse top-kok Sergio Herman in het jaar dat zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis de deuren sluit en hij toewerkt naar de opening van zijn nieuwste culinaire avontuur: restaurant The Jane in Antwerpen. Zijn openhartige vrouw; fotomodel, actrice en presentatrice Ellemieke Vermolen, zegt te hopen dat de veranderingen rust zullen brengen, maar als deze intieme documentaire één ding duidelijk maakt over het leven van de perfectionistische, gepassioneerde, rusteloze chef-kok is het dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

L’amour des moules

2012 | Documentaire

Nederland/België 2012. Documentaire van Willemiek Kluijfhout.

Achter de Franse titel - die zowel ‘Liefde tussen mosselen’ als ‘Liefde voor mosselen’ betekent - schuilt een poëtische Hollands-Belgische auteursdocumentaire. De in het koningsformaat 2.35:1 CinemaScope opgenomen film vertelt in een aangenaam bedaard tempo het verhaal van dat even wonderlijke als smakelijke schelpdiertje. Daarbij worden zowel de ecologische aspecten van natuurvangst als de gastronomische genoegens belicht. Van Zeeuwse visser en Waddenzeebeschermer tot jonge mosselkweekster en topchef Sergio Herman blijft het beeld steeds in genuanceerde balans. Opnamen van parende mosselen zijn een oogopener, de dromerige muziek van Tuur Florizoone is een oorstreling.

Balbezit

2007 | Korte film, Drama

Nederland 2007. Korte film van Willemiek Kluijfhout.

Het is een koude dag en de amateurwedstrijd bij S.V. Aartswoud is afgelopen. Aanvoerder Willem wil zijn voetbal terug. Terwijl de rest van z'n teamgenoten zich in het warme clubhuis rond de biertap verdringen, doet hij pogingen om zijn bal uit de sloot te krijgen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Willemiek Kluijfhout op televisie komt.

Reageer