Violeta Cela

Acteur

Violeta Cela is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Pepe Carvalho: El hermano pequeño

1998 | Misdaad

Italië/Spanje/Frankrijk 1998. Misdaad van Enrique Urbizu. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Valeria Marini, Jean Benguigui, Walter Vidarte en Blanca Apilanze.

Kroongetuige L[KA1]eo Minguez in een corruptieschandaal in Barcelona wordt voordat hij door de rechter gehoord wordt, levenloos gevonden in zijn badkamer, gestikt in een plastic zak. Volgens de politie is het zelfmoord. Het slachtoffer was een jeugdvriend van priv[KA1]edetective Pepe Carvalho (Puigcorbé) die ernstig twijfelt aan de officiële doodsoorzaak. Als Léo's broer, de minister van werkgelegenheid, Pepe vraagt om de zaak te onderzoeken, aarzelt hij geen seconde en neemt de zaak aan. Via een van Léo's talrijke minnaressen hoopt Pepe op het spoor van de dader te komen. Een goed opgebouwde speurdersfilm met een paar hele spannende momenten. De figuur van Carvalho is duidelijk geënt op de film noir-detectives zoals Sam Spade of Mike Hammer en ook bij hem heeft het kwaad dikwijls de gedaante van een vrouw. De eerste film in een reeks detectiveverhalen gebaseerd op de romans van Manuel Vázques Montalban. Het scenario is van Pedro Molina Temboury. Het camerawerk is van Jesus Secosa.

La Conquista de la tierra perdida

1983 | Fantasy

Spanje/Mexico/Italië 1983. Fantasy van Lucio Fulci. Met o.a. Andrea Occhipinti, George Rivero, Sabrina Sellers, Corrado San Martin en Violeta Cela.

De doorgaans in gore horror gespecialiseerde Fulci draait ook z`n hand niet om voor een potje fantasy, en met al even desastreuze gevolgen. Voor zover er aan de film een touw vast te knopen valt gaat het over Ilias, een dappere krijger die van zijn vader, de heerser van Cronos, een magische boog krijgt en daarmee naar een ver land wordt gestuurd om daar de plaatselijke despoot, ene Ocron, van de troon te werpen. Onderweg wordt hij belaagd door o.a. een metalen demon, foetusmensen, zombies, wolfmensen en zijn eigen spiegelbeeld. Het is allemaal nogal lachwekkend getruceerd (tijdens een vechtscène verliest één van de wolfmensen z'n hoofd en kruipt beschaamd uit beeld). Enig lichtpunt in deze soms bijzonder geestige rotzooi is de schitterende symfonische muziek van Claudio Simonetti. Ook bekend als CONQUEST.

La Bestia y la espada magica

1983 | Horror

Spanje 1983. Horror van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Sigheru Amachi, Beatriz Escudero, Yoko Fuji en Violeta Cela.

In deze laatste aflevering uit de serie films rond de Spaanse weerwolf Waldemar Daninsky, reist de tragische held, onder druk van de 16e eeuwse Inquisitie, af naar Japan in de ijdele hoop daar een geneesmiddel tegen zijn 'kwaal' te vinden. Niet zo zwak als de vorige films, maar nog steeds niet erg goed. Overigens wèl prachtig gefotografeerd door cameraman Julio Burgos. Ook bekend als LAS BESTIA Y LOS SAMURAIS en THE BEAST AND THE MAGIC SWORD.

El Soplagaitas

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Violeta Cela, Rafael Alonso, Jenny Llada en Antonio Ozores.

De erotische tegenslagen van een pechvogel. Onuitstaanbaar.

El alcalde y la política

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alfredo Landa, Esperanza Roy, Manolo Codeso en Violeta Cela.

De verschillende wederwaardigheden van de burgemeester van een dorp dat aan de vooravond van de verkiezingen staat. Onzin voor het grote publiek.

Silvia ama a Raquel

1978 | Erotiek

Spanje 1978. Erotiek van Diego Santillán. Met o.a. Violeta Cela, Paola Mora, Yelena Samarina en Francisco Catalá.

Tussen twee mooie jonge vrouwen barst de hartstocht los. Een soft porno film met estetistische pretenties, die zich op het platteland afspeelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Violeta Cela op televisie komt.

Reageer