David Friedkin

Regisseur, Scenarist

David Friedkin is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The River of Gold

1970 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van David Friedkin. Met o.a. Dack Rambo, Roger Davis, Ray Milland, Suzanne Pleshette en Melissa Newman.

Gekonkel van allerlei groepen die op zoek zijn naar een gezonken schat voor de Mexicaanse kust. Een redelijke poging om de bijrollen wat diepte te geven, maar het resultaat is slechts komisch.

The Pawnbroker

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Rod Steiger, Geraldine Fitzgerald, Brock Peters, Jaime Sanchez en Thelma Oliver.

Sol Nazerman is een overlevende van de concentratiekampen, waar hij vrouw en kinderen verloor. Nu woont hij in New York, waar hij zonder herinneringen probeert te leven. Hij wordt geholpen door een jonge Portoricaan en tussen hen ontstaat een zeker vertrouwen. Tot hij toespelingen maakt op het geld dat Nazerman bezit.

Handle with Care

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van David Friedkin. Met o.a. Dean Jones, Jean O'Brien, Thomas Mitchell, John Smith en Walter Abel.

Eerlijke kleine film over student rechten Jones, die een misdaad natrekt in het stadje waar zijn klasgenoten aangesteld zijn om in een schijnjury zitting te nemen.

Hot Summer Night

1957 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van David Friedkin. Met o.a. Leslie Nielsen, Colleen Miller, Edward Andrews, Claude Atkins en Paul Richards.

Een onconventioneel verhaal over de reporter Bill Partain (Nielsen) die zijn best doet om een interview te krijgen met de leider van een roofbende Tom Ellis (Wilke). Het scenario is van regisseur Friedkin en Morton S. Fine. Het camerawerk is van Harold J. Marzorati.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Friedkin op televisie komt.

Reageer