Francis Poulenc

Componist

Francis Poulenc is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Sade

2000 | Historische film, Biografie, Drama

Frankrijk 2000. Historische film van Benoît Jacquot. Met o.a. Daniel Auteuil, Marianne Denicourt, Jeanne Balibar, Isild Le Besco en Jean-Pierre Cassel.

Verfilming van het beroemde verhaal van Marquis de Sade door Benoit Jacquot, Filmmaker in Focus tijdens het Rotterdams Filmfestival 2005. Daniel Auteuil schittert iin de hoofdrol.

La voix humaine

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Peter Medak.

Film met één personage, naar de tragische opera van Poulenc, die op haar beurt het stuk van Jean Cocteau bewerkte. Vastgeklampt aan de telefoon in een wanordelijke slaapkamer praat, zingt, jammert en glimlacht een vrouw, terwijl zij het verleden bovenhaalt. Haar geliefde heeft haar verlaten voor een ander en zij lijdt daar zo onder, dat zij krankzinnig wordt. Een vermoeiende film, die het geheel moet hebben van het opzienbarende talent van de actrice, bijgestaan door het Orchestre National de France onder leiding van Georges Prêtre.

Le voyageur sans bagage

1943 | Komedie

Frankrijk 1943. Komedie van Jean Anouilh. Met o.a. Pierre Fresnay, Blanchette Brunoy, Marguerite Deval, Jean Brochard en Louis Salou.

Een van de twee films die Anouilh maakte. Deze bewerking van zijn befaamde toneelstuk werd volledig afgekraakt door de critici. Inderdaad maakt het toneelaspect de film erg zwaar. De beklemmende atmosfeer, het pessimisme en de somberheid van het stuk zijn ook hier aanwezig. Alleen al om Fresnay in de hoofdrol is het de moeite waard deze film te bekijken. Het camerawerk van Christian Matras is weliswaar te statisch maar toch opmerkelijk. Goede muziek van Francis Poulenc en fraaie decors van Jacques Krauss.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francis Poulenc op televisie komt.

Reageer