Ian Mackenzie

Regisseur, Acteur, Componist

Ian Mackenzie is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Sunny Stories

1992 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1992. Biografie van Ken Howard. Met o.a. Maureen Lipton, Anna Massey, Alanya Ryan-Behan, Ian Mackenzie en Virginia Grainger.

Het leven en de carrière van schrijfster Enid Blyton zijn het onderwerp van deze ingewikkelde combinatie van fictie en persoonlijke getuigenissen. Het is een meeslepend verhaal geworden over een complexe vrouw die nog steeds door kinderen over de hele wereld gelezen wordt. Vakkundig gebruik van de modernste videotechnieken versterkt deze biografie over een vrouw die constant op de loop was voor haar eigen ontspoorde werkelijkheid en tegelijkertijd voor haar lezers een veel vriendelijker wereld schiep.

First Aid for Parents

1986 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1986. Animatie van Ian Mackenzie en Jan MacKenzie.

Een voorlichtingstekenfilm voor kinderen, met humor en ironie gedaan zoals in feite alleen de Engelsen dat kunnen naar een scenario van copywriter/columnist Peter Mayle die door zijn boek over zijn ervaringen in de Provence zo beroemd werd dat hij van Zuid-Frankrijk naar Amerika moest vluchten om zijn aan de deur kloppende fans te mijden. Niet alleen seks, maar ook puberteit en echtscheiding worden behandeld. Bedoeld als hulp voor de ouders, ideaal om op school te vertonen en te bespreken met de kinderen rond een jaar of twaalf, dertien. Niet te missen voor de gehele jeugd en hun ouders als de film wordt uitgezonden op de tv. Verwacht geen tekenwerk in de stijl Walt Disney, maar het kan ermee door.

Sherlock Holmes and The Valley of Fear

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

Tekenfilmversie van Conan Doyle`s roman [KL]The Valley of Fear[KLE] waarin iemand zijn eigen dood ensceneert om te ontsnappen aan de wraak van een geheim Amerikaans genootschap. De politie roept de hulp in van de detective Sherlock Holmes (stem van Peter O'Toole) en zijn brave onopvallende assistent Dr. Watson en al gauw leidt het spoor naar een geheimzinnige plaats in Amerika die 'De vallei der verschrikking' heet. Op video onder die titel ook in het Nederlands gesproken uitgebracht.

Sherlock Holmes and The Sign of Four

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

Animatiefilm naar de roman van Sir Arthur Conan Doyle [KL]The Sign of Four[KLE], waarin een man op merkwaardige manier in zijn laboratorium om het leven komt. De vader van een knap meisje verdwijnt op mysterieuze wijze, waarop zijn aantrekkelijke dochter de hulp inroept van de briljante detective Sherlock Holmes (in de originele versie met de stem van Peter O'Toole). Het spoor leidt naar het lab waar een briefje gevonden wordt waarop het 'Teken van de Vier' staat. Houterig getekend, maar wel geschikt voor jong en oud. In de Benelux op video uitgebracht in een Nederlandse versie.

Sherlock Holmes and A Study in Scarlet

1983 | Animatie, Familiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1983. Animatie van Alex Nicholas en Ian Mackenzie.

In dit tekenfilm-avontuur naar de gelijknamige roman van Conan Doyle vinden twee politie-agenten in een huis ergens in Londen het lijk van een Amerikaan. Scotland Yard roept de hulp in van detective Sherlock Holmes (stem van Peter O'Toole) en Dr. Watson. Op de plaats van het misdrijf vindt Holmes een aantal aanwijzingen, een trouwring en een envelop geadresseerd aan een heer met daarin de dienstregeling van een stoomschip. Holmes slaagt er uiteraard in om met behulp van deze aanwijzingen de moordenaar te vinden. Eens te meer een goede intrige maar houterig getekend en geanimeerd. In het Nederlandse versie op video uitgebracht.

David Copperfield

1983 | Animatie, Familiefilm

Australië 1983. Animatie van Alex Nicholas.

Redelijke animatiebewerking van het bekende verhaal van Charles Dickens over de jongen uit de titel, die lange tijd door het noodlot wordt achtervolgd. Eerst sterft zijn vader, dan stuurt zijn gemene voogd hem naar een nare kostschool, vervolgens gaat zijn moeder dood en mag hij niet naar de begrafenis gaan. Ook als volwassene kent hij de nodige tegenslagen totdat het tij keert. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van: Philip Hinton, Ross Higgins, Rubyn Moore, Judy Nunn, Moya O'Sullivan, Robin Stewart en John Stone.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ian Mackenzie op televisie komt.

Reageer