Rolf A. Wilhelm (1927-2013): muziek.
Er zijn 44 films gevonden.

Stein und Bein

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Wolf Dietrich. Met o.a. Gusti Bayrhammer, Heinz Schubert, Ilse Neubauer, Maria Singer en Elisabeth Endriss.

Gepensioneerde kok Bayrhammer is Bein en hij heeft gezworen de pollepel nimmer meer te beroeren. Schubert is zijn onderhuurder Stein die eveneens met pensioen is. Bayrhammer kan deze kookgrage bemoeial niet luchten of zien. Als hun flatgebouw verkocht wordt, leidt Bayrhammer de opstand tegen de eigenaren totdat hij alleen overblijft. Hij valt in de kuil, die hij zelf gegraven heeft en dat was heel dom, want hij wist toch ook dat wie een kuil voor een ander graaft, moe wordt. Het slappe scenario is van Gabriela Zerhau en de ongeïnspireerde fotografie is van Horst Schier.

Die Ringe des Saturn (2)

1992 |

Oostenrijk​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Slot van een tweedelige miniserie. Antiheld en geheimagent zonder succes Morak keert terug van zijn mislukte missie naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar hij met de aantrekkelijke Mettler terechtkomt in een 'Mittel-europäisch' wespennest dat hem voert naar Polen en Wit-Rusland naar de ontrafeling van de duistere krachten die zich in de voormalige Sovjetunie bezig zijn te ontketenen. Hij komt in aanraking met voormalige knechten van Hitler. Wie van dit genre houdt, kan zijn hart ophalen. Sterker dan het eerste deel. Het script is van Michael Kehlmann en Peter Zeindler, die menige prijs voor zijn werk in de wacht sleepte.

Die Ringe des Saturn (1)

1992 |

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Na de mislukte putsch in Moskou (1991) besluit de Duitse geheime dienst, agent Morak uit Wenen, die voor de buitenwacht een antiekwinkeltje drijft, te activeren en hem poolshoogte te laten nemen van wat er over is van hun netwerk in Tsjechoslowakije, dat onder leiding stond van Cucciolla, met de schuilnaam uit de titel. Hoewel de deze tweedelige tv-film traditiegetrouw is aan de gebruikelijke spionagefilm, onderscheidt de hedendaagse invalshoek hem van inferieure collega's.

Der Struppi ist weg

1992 | Mysterie

Duitsland 1992. Mysterie van Thomas Engel. Met o.a. Gusti Bayrhammer, Michaela May, Johanna von Koczian, Rudolf W. Brem en Willy Harlander.

Gepensioneerde politiespeurder Bayrhammer en zijn dochter May ontmaskeren Friedrich als gewetenloze hondenmepper, die de arme dieren aan laboratoria en kosmetikafirma's verkoopt. Clichématig geval, met aardige rol van karakterspeler Bayrhammer.

Pappa ante Portas

1991 | Komedie

Duitsland 1991. Komedie van Vicco von Bülow. Met o.a. Vicco von Bülow, Evelyn Hamann, Irm Hermann, Gerrit Schmidt-Foss en Dagmar Biener.

Decennialang hield Duitslands fijnzinnigste humorist-van-adel Vicco von Bülow alias Loriot het bij tekenen, animatiefilmpjes en sketches op tv. Zijn twee figuurtjes Wum (hond met basstem) en Wendelin (olifant met piepstem) werden beroemder dan het ZDF-staatsloterijprogramma waarvoor ze de mascottes waren. Aanzienlijke artistieke en financiële successen behaalde hij ook in de cinema. In 'Pappa voor de deur' moet Loriot zich als de vers gepensioneerde heer Lohsen in zijn nieuwe ledigheid schikken. Vanaf de eerste minuut serveert Pappa ante Portas de absurde sketchscènes en bijna Britse droogklotenhumor per strekkende meter. Loriots onvervangbare sketchpartner Evelyn Hamann (1942-2007) speelt de echtgenote.

Rosamunde

1990 | Misdaad, Romantiek, Thriller

Duitsland 1990. Misdaad van Egon Günther. Met o.a. Anica Dobra, Richy Müller, Jürgen Vogel, Mario Adorf en Manfred Krug.

Rosamunde en haar drie werkeloze vrienden willen uit de financiële ellende zien te komen en ze beramen de ontvoering van de zoon van een rijke joodse fabrikant. Er komt een kink in de kabel als Rosamunde verliefd wordt op de jongeman in kwestie... De film probeert een tijdsbeeld op te roepen van de tijd rond 1935, maar slaagt daar slechts gedeeltelijk in, mede omdat de figuren te dik zijn aangezet. Scenario van regisseur Günther. Camerawerk van Gerard Vandenberg.

Sukkubus

1989 | Erotiek, Fantasy

Duitsland 1989. Erotiek van Georg Tressler. Met o.a. Peter Simonischek, Giovanni Früh, Andy Voss en Pamela Prati.

Deze film naar een oude Zwitserse sage vertelt het verhaal van drie herders in de Alpen, die gekweld worden door hun seksuele verlangens. Op een geheimzinnige manier verschijnt er plotseling een vrouw, die de lustgevoelens van de drie heren natuurlijk tot ongekende hoogten doet stijgen. In deze film, waarvan de stijl doet denken aan de jaren 1960-70, is een ontstellende hoeveelheid cliché's op elkaar gestapeld.

Ödipussi

1988 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1988. Komedie van Vicco von Bülow. Met o.a. Evelyn Hamann, Vicco von Bülow, Katharina Brauren, Edda Seipel en Richard Lauffen.

De 56-jarige vrijgezel Paul Winkelmann woont nog bij zijn moeder. Als hij de therapeut Margarethe Tietze leert kennen en samen met haar op zakenreis vertrekt, legt zijn jaloerse moeder hem het vuur aan de schenen.

Die Roten Elefanten

1986 | Avonturenfilm

Duitsland 1986. Avonturenfilm van Wolf Dietrich. Met o.a. Wolf Roth, Silvia Janisch, Sydney Chama, Joe Stewardson en Winston Gama.

Onderhoudende zeven-delige mini-serie naar de gelijknamige roman van Henry Kolarz door hem zelf tot scenario bewerkt. Centraal staan jager-op-groot-wild Roth, een voormalige arts Stewardson, autochtoon Gama, en kapitein Chama. Samen vormen ze met een biologe de organisatie MAPSU in een denkbeeldige Afrikaanse republiek, die constant strijd moeten leveren met allerlei bendes en horden wilden die het voorzien hebben op het ivoor van olifanten. Wordt ook uitgezonden in een bekorte driedelige versie van totaal 270m. Het spectaculaire camerawerk is van Peter H.W. Tost en is op locatie geschoten.

Die Wunderbaren Jahre

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Reiner Kunze. Met o.a. Gabi Marr, Martin May, Christine Wodeztky, Rolf Boysen en Harald Dietl.

Een verfilming van Kunzes eigen, ontroerende roman berustend op historische voorvallen in de DDR, waar hij vandaan komt. Kritiek van een muziekstudent met veel talent op een leraar, wordt afgestraft met verwijdering van school, waarna hij zelfmoord pleegt. Grote verdienste van producent Franz Seitz die de schrijver deze kans gaf, al was een andere regisseur te verkiezen geweest.

Aus dem Leben der Marionetten

1980 | Drama, Experimenteel

Duitsland​/​​Zweden 1980. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Robert Atzorn, Christine Buchegger, Martin Benrath, Rita Russek en Walter Schmidinger.

Eigenlijk alleen voor Ingmar Bergman-fans. Een schamele serie terugblikken van een zakenman, die een prostituée vermoordde, vervat in vet aangezette ensceneringen.

Unordnung und frühes Leid

1977 | Drama

Duitsland 1977. Drama van Franz Seitz. Met o.a. Martin Held, Ruth Leuwerik, Frederic Meissner, Sabine von Maydell en Sophie Seitz.

De bekende producent Seitz (o.a. DIE BLECHTROMMEL) regisseerde en produceerde deze Thomas Mann-verfilming naar een eigen scenario. Met een andere regisseur en andere spelers was het een film geworden met betere kansen. Het verhaal van de professor die thuis en met zijn studenten problemen heeft, gaat nu het ene oog in, het andere oor uit. Het camerawerk is van Wolfgang Treu.

The Serpent's Egg

1977 | Drama, Experimenteel, Thriller

Duitsland​/​​Verenigde Staten 1977. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Heinz Bennent, David Carradine, Glynn Turman, James Whitmore en Liv Ullmann.

'Carradine was een nachtmens en viel voortdurend in slaap. Hij was tegelijkertijd ambitieus, punctueel en goed voorbereid. We konden de film binnen de gestelde tijd afmaken.' Bergman dacht met David Carradine de juiste hoofdpersoon voor zijn film The Serpent's Egg te hebben gevonden. De Zweedse regisseur, die zo snel mogelijk een nieuwe productie wou afleveren om de wereld te bewijzen dat hij dat nog kon, was na de opnamen bijzonder trots en vol hoop op een flink succes. 'Het pijnlijke inzicht dat ik een behoorlijke ramp had gemaakt kreeg ik pas veel later. Pas toen mijn bestaan weer een kalmer ritme had gekregen, begreep ik de omvang van mijn mislukking.' Alleen voor zeer fanatieke Bergman-liefhebbers.

Die Jugendstreichen des Knaben Karl

1977 | Komedie

Duitsland 1977. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Walter Sedlmayer, Robert Seidl, Eva Maria Meineke, Gustl Bayrhammer en Beppo Brem.

Een film rond de figuur van Karl Valentin, een Beierse auteur, toneelspeler en komiek uit de eerste helft van deze eeuw. Centraal staan komische teksten en nummers van Valentin, die gebracht worden op een wijze die het niveau van de platte lol nog juist te boven gaat. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Charly Steinberger.

Abelard - Die Entmannung

1977 | Drama, Romantiek, Misdaad

Duitsland 1977. Drama van Franz Seitz. Met o.a. Christian Kohlund, Susanne Uhlen, Anita Mally, Christina Buchegger en Charlotte Kerr.

Twee jonge vrouwen die door hun wederzijdse geliefde in de steek zijn gelaten nemen op gruwelijke wijze wraak: ze kastreren hem. Als basis voor de film diende het verhaal van Abelard en Heloïse uit de twaalfde eeuw. Hier en daar kent de film spannende momenten maar hij schiet tekort in psychologisch opzicht.

Tatort - Als gestohlen gemeldet

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Wilm ten Haaf. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Helmut Fischer, Willy Harlander, Hans Baur en Gisela Uhlen.

Ondernemer Franchy sterft aan de gevolgen van zware verwondingen: was het een ongeval of een misdaad? Politie- inspecteur Veigl (de opa-achtige Bayrhammer) komt er toevallig achter dat er nieuwe auto's werden gestolen bij klanten van de firma. Gisela en Susanne Uhlen spelen in deze misdaad-prent wat zij ook in werkelijkheid zijn: moeder en dochter. Het scenario is van Erna Fentsch. Het camerawerk is van Luy Briechle.

Das fliegende Klassenzimmer

1973 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama, Komedie

Duitsland 1973. Jeugdfilm van Werner Jacobs. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Walter Richter, Heinz Reincke, Diana Körner en Bernd Herzsprung.

De titel verwijst naar het toneelstuk dat aan het eind van de film wordt opgevoerd. Voordat het zover is, is het conflict tussen twee jeugdbendes opgelost, hebben twee oude jeugdvrienden elkaar teruggevonden, wordt het belang van rechtvaardigheid duidelijk en vindt Johnny Trotz zijn vader. Kortom een wat volle jeugdfilm, naar een roman van Erich Kästner, door Georg Laforet tot scenario bewerkt. Camerawerk van Wolfgang Treu.

Als Mutter streikte

1973 | Drama, Komedie

Duitsland 1973. Drama van Eberhard Schröder. Met o.a. Peter Hall, Gila von Weitershausen, Belinda Mayne, Dominique Müller en Hartmut Becker.

Moeder verlaat het gezin een tijdje met als gevolg dat er van alles mis gaat. Pretentieloos filmpje, waarnaar het aangenaam kijken is. Scenario van Georg Laforet, naar een roman van Eric Malpass. Het camerawerk is van Wolfgang Treu.

Der scharfe Heinrich

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1971. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Grit Boettcher, Horst Frank, Marlene Rahn, Gunther Malzacher en Rüdiger Bahr.

Rond het dunne verhaallijntje over tandarts Frank, die met geilheidsvirus besmet raakt en daarom de drang voelt een feest met groepsseks te organiseren, is een flauwe klucht ontstaan waarvan het weerzien een kwart eeuw later niet meevalt. Uitzending op de tv zal zich herhalen, want blote lichamen verouderen niet, hoewel haarstijlen uit de tijd raken. Scenario - voor zover daarvan sprake is - van Vratišlav Blažek en Willibald Eser. Wolf Wirth stond achter de camera.

Wir hau'n die Pauker in die Pfanne

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Harald Reinl. Met o.a. Uschi Glas, Hans Kraus, Fritz Wepper, Karl Schönböck en Rudolf Schündler.

Wanneer Pepe Nietnagel, de schrik van elke leraar op het Mommsen Gymnasium, zijn ouders naar het vliegveld brengt, is hij zeer verbaasd zijn rector, Gottlieb Taft, daar aan te treffen. Maar wat blijkt: de man is de eeneiige tweelingbroer van de rector, Gotthold Emanuel Taft, en hij heeft nog een appeltje te schillen met zijn broer. Die mooie gelegenheid laat Pepe natuurlijk niet onbenut.

Pepe, der Paukerschreck

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Harald Reinl. Met o.a. Hans Kraus, Gustav Knuth, Uschi Glas, Theo Lingen en Hannelore Elsner.

In deze zeer flauwe middelbare scholieren-film laten de ondeugende rekels zowaar de spiksplinternieuwe auto van een leraar verdwijnen. Dat veroorzaakt nogal wat commotie, maar de vlegels staan gelukkig hun mannetje bij het 100-jarige bestaan van de school.

Ludwig auf Freiersfüßen

1969 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1969. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Hans Kraus, Harald Juhnke, Kristina Nel, Ernst Fritz Fürbringer en Käthe Braun.

De laatste in de reeks kluchtige 'Lausbubengeschichten', die geïnspireerd zijn op de mild satirische verhalen van Ludwig Thoma en zich afspelen rond 1900 ten tijde van 'Der Kaiser'. Een stijve Pruisische familie uit Berlijn gaat op vakantie naar Beieren om te genieten van het natuurschoon, oude monumenten en de bierkelders. Dochter Nel smelt voor jongeling Kraus, die zich meer zou moeten bekommeren om deze onschuldige liefdesaffaire. Onopwindend oer-Duits vermaak voor jong en oud.

Hurra, die Schule brennt

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Peter Alexander, Theo Lingen, Hans Kraus, Werner Finck en Gerlinde Locker.

In de vierde vlegelfilm speelt schlagerster Peter Alexander een z.g. progressieve leraar, en het Nederlandse zangertje van toen 'Heintje' is zijn ondeugende neef. Als hun school per ongeluk door de Inspecteur van het Onderwijs in brand wordt gestoken, komen ze terecht op een conservatieve school met een beruchte Lümmel-klas, onder aanvoering van raddraaier Kraus. Schlager-idool Alexander wordt verliefd op de muzieklerares, Locker. Het cirkeltje is dan rond. Indertijd al belegen materiaal, nu super flauw, waar niet om te lachen valt. Er volgden nog twee van zulke oninteressante producties.

Die Lümmel von der ersten Bank

1968 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1968. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Hans Kraus, Theo Lingen, Gila von Weitershausen, Günther Schramm en Uschi Glas.

De scholier Pepe Nietnagel heeft het voortdurend aan de stok met dekaan Knörz en om van hem af te komen zorgt hij ervoor dat zelfs directeur Taft begint te twijfelen aan het gezonde verstand van de leraar. Knörz wordt daarom naar een sanatorium gestuurd en wordt opgevolgd door de jonge leraar Kersten; met wie Pepe het meteen uitstekend kan vinden. Als Kersten verliefd wordt op Helena Taft; de dochter van de directeur; zorgt Pepe er dan ook voor dat de twee nader tot elkaar kunnen komen.

Wenn Ludwig ins Manöver zieht

1967 | Komedie

Duitsland 1967. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Hans Kraus, Heidelinde Weis, Georg Thomalla, Friedrich von Thun en Elisabeth Flickenschildt.

Een verfilming van een van de satirische 'Lausbubengeschichten' van Ludwig Thoma, waarin Beierse typetjes karikaturaal worden afgeschilderd. In dit 'Blut und Boden-verhaal' wordt in het tijdperk van de Duitse Kaiser (Wilhelm II) een Pruisisch regiment ingekwartierd in een Beiers dorpje en moet op oefening door slag te leveren met een Beiers grenadiersregiment. Neven- verwikkelingen zoals inkwartiering, schelmenstreken van de manschappen e.d. passeren de revue. Oer-Duits en met een zekere bewondering voor 'Das Militair'. Beslist geen onbekwame cast. Gastrolletjes van toenmalige FC Bayern-spelers keeper Sepp Maier, Gerd Müller en trainer 'Tschick' Caikowski.

Die Heiden von Kummerow und ihre lustigen Streiche

1967 | Drama, Komedie

Duitsland​/​​Oost Duitsland 1967. Drama van Werner Jacobs. Met o.a. Paul Dahlke, Ralf Wolter, Fritz Tillmann, Rainer Penkert en Jörg Resler.

Uit het dagboek van een protestante herdershond, die rond 1900 in Pommeren het nodige te stellen heeft met een conservatief ingestelde kudde, wars van vooruitgang en een jeugd die heidense gebruiken verheerlijkt. Unieke z.g. culturele samenwerking tussen de Oost- en Westduitsers bezet met een gemengde rolverdeling van ervaren spelers. Ondanks de buitenissige invalshoek, een recht geaarde Heimatfilm, die buiten de landsgrenzen de kijkers toch nauwelijks in volvoering kan brengen. Voor eigenheimers van het jaar 2.000 een verouderde moraal met socialistische principia, die aardig hilarisch aandoen. Scenario van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff naar het gelijknamige boek van Ehm Welk. Camerawerk van Günter Haubold.

Grieche sucht Griechin

1966 | Komedie

Duitsland 1966. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Heinz Rühmann, Irina Demick, Hannes Messemer, Walter Rilla en Charles Régnier.

Producent Franz Seitz schreef onder zijn pseudoniem Georg Laforet het mislukte scenario naar een verhaal van Friedrich Dürrenmatt over een Griek die naar zijn vaderland terugkeert om met een Griekse te trouwen die echter een rashoer blijkt te zijn.

Die Nibelungen, Teil 1 - Siegfried

1966 | Avonturenfilm, Fantasy

Duitsland​/​​Joegoslavië 1966. Avonturenfilm van Harald Reinl. Met o.a. Uwe Beyer, Rolf Henniger, Siegfried Wischnewski, Karin Dor en Hans von Borsody.

Als Siegfried, de zoon van koning Siegmund, een reusachtige draak tegenkomt, doodt hij hem en baadt in diens bloed, zodat hij onkwetsbaar wordt. Er valt echter een blaadje op zijn schouder, zodat hij één kwetsbare plek blijft houden.

Wälsungenblut

1965 | Drama, Historische film

Duitsland 1965. Drama van Rolf Thiele. Met o.a. Rudolf Forster, Margot Hielscher, Michael Maien, Ingeborg Hallstein en Gerd Baltus.

Erika Mann (dochter van Thomas) en producent Franz Seitz (onder het pseudoniem Georg Laforet) schreven het scenario naar Manns boek over de luitenant die naakt te paard door de stad München moet rijden om aan de voorwaarde van zijn geliefde te voldoen en in hogere kringen te worden opgenomen. Gesitueerd in 1911. Zoals LULU is dit één van de weinige interessante films van Thiele.

Tonio Kröger

1964 | Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk 1964. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Jean-Claude Brialy, Nadja Tiller, Rudolf Forster, Werner Hinz en Gert Fröbe.

Door het vele pseudo-literair gezwets van een rondreizende koopmanszoon, naar een verhaal van Thomas Mann, barst de film van pretenties volslagen uit zijn voegen.

Ludwig Thomas Lausbubengeschichten

1964 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1964. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Michl Lang, Hans Kraus, Heideline Weis, Käthe Braun en Käthe Braun.

De ondeugende Ludwig heeft voor elk probleem zo zijn eigen oplossing. De meeste volwassenen zijn daar echter niet zo blij mee. Net als de meeste komische Duitse films is deze film ook niet echt leuk.

Kennwort: Reiher

1964 | Oorlogsfilm

Duitsland 1964. Oorlogsfilm van Rudolf Jugert. Met o.a. Marie Versini, Peter van Eyck, Walter Rilla, Werner Lieven en Max Haufler.

Ongelooflijk dat deze film, naar de stijlvolle roman van Charles Morgan The River Line over de ontsnappingsroute naar Spanje van uit Duitse krijgsgevangenschap ontvluchte geallieerde soldaten, destijds zoveel prijzen kreeg. Het 'soldateneer-en-heldenmoed'-thema paste bij oorlogsfilms onder Goebbels supervisie, maar niet meer in 1964. Herbert Reinecker schreef het scenario. Wolf Wirth en Hans Jura deden het camerawerk.

Scotland Yard jagt Dr. Mabuse

1963 | Misdaad, Thriller, Sciencefiction

Duitsland 1963. Misdaad van Paul May. Met o.a. Klaus Kinski, Peter van Eyck, Walter Rilla, Sabine Bethmann en Dieter Borsche.

De geest van de overleden schurk dr Mabuse leeft voort in het lichaam van psychiater dr Pohland en deze heeft nog maar een gedachte... de wereldmacht grijpen met behulp van een hypnotiseermachine. Een pulp-productie, waarin op bijna schaamteloze wijze gebruik is gemaakt van de hoofdfiguur in het oorspronkelijke meesterwerk van Fritz Lang.

Ferien vom Ich

1963 | Komedie, Drama, Muziek

Duitsland 1963. Komedie van Hans Grimm. Met o.a. Geneviève Cluny, Monika Dahlberg, Peter Vogel, Hans Holt en Elisabeth Flickenschildt.

Deze Franz Seitz-productie steekt wel erg af tegen de voorgangers uit 1934 en 1952. De titel van de film is de naam van het hotel waar alle operette-achtige toestanden plaats vinden. Scenario van Ilse Lotz-Dupont naar de gelijknamige roman van Paul Keller. Camerawerk van Dieter Wedekind.

Der Zigeunerbaron

1962 | Muziek

Duitsland​/​​Frankrijk 1962. Muziek van Kurt Wilhelm. Met o.a. Carlos Thompson, Heidi Brühl, Willy Millowitsch en Danièle Gaubert.

Een niet al te beste verfilming van Johann Strauss' operette.

Das Schwarz-weiss-rote Himmelbett

1962 | Komedie, Historische film, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk 1962. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Thomas Fritsch, Daliah Lavi, Martin Held, Marie Versini en Monika John.

Een gymnasiast wordt vanwege zijn verhouding met een veeleisende actrice naar een internaat gestuurd, maar ook daar lapt hij de regels aan zijn laars en beleeft hij de nodige liefdesavonturen.

Adorable Julia

1961 | Drama, Komedie

Oostenrijk​/​​Frankrijk 1961. Drama van Alfred Weidenmann. Met o.a. Lilli Palmer, Charles Boyer, Thomas Fritsch, Jean Sorel en Ljuba Welitsch.

Toneelspeelster Palmer voor wie de jaren zijn gaan tellen, is getrouwd met theater-producent Boyer. Zij ontmoet de jongere Sorel, raakt betoverd door zijn charme en hij wordt haar minnaar. Als zij moet wijken voor een aankomende actrice, die door Sorel tot op de planken geprotegeerd wordt, is ze ontdaan, maar houdt het hoofd koel. Tijdens de première van het nieuwe stuk krijgt ze haar kans en heeft een leuke professionele verrassing in petto voor haar rivale. Prima spel. Naar het verhaal Theatre van W. Somerset Maugham, bewerkt door Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff.

Das Erbe von Björndal

1960 | Drama

Oostenrijk 1960. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Joachim Hansen, Maj-Britt Nilsson, Hans Nielsen, Carl Lange en Brigitte Horney.

De Heimat-verfilming van Trygve Gulbranssens Und ewig singen die Wälder was in Duitssprekende landen zo goed gevallen, dat het filmen van het vervolg, Das Erbe von Björndal, vanzelfsprekend was. Misschien iets te vanzelfsprekend. De vele slordigheden wekken de indruk dat de oude regisseur Ucicky geeuwend het zoveelste deel in een ellenlange flutreeks in gedachten had, in plaats van het spannende einde van een genretopper. Dag junior (Hansen) en Frau Adelheid (Nilsson) hebben nu de leiding over landgoed Björndal, dat er nog altijd idyllisch bij ligt in de Noorse wouden. Dienstmeid Gunvor (Schwiers) voelt zich geroepen om alle geluk te verstoren.

Und ewig singen die Wälder

1959 | Drama

Oostenrijk 1959. Drama van Paul May. Met o.a. Gert Fröbe, Hansjörg Felmy, Joachim Hansen, Carl Lange en Anna Smolik.

Noorse grondbezitter Dag Björndal senior en zijn opvliegende zoon Tore hebben minachting voor de adellijke buren Von Gall, en ook voor de ingetogen Dag junior. De haat veroorzaakt ramp op ramp. Und ewig singen die Wälder en vervolg Das Erbe von Björndal waren bijna even populair als de Sissi-reeks. Zoals een Heimatfilm betaamt bevat Und ewig singen die Wälder mooie pre-industriële landschappen en wat knulligheid - zoals een gevecht met een 'beer' die duidelijk een verklede man is. Fröbe, die beroemd werd als Goldfinger in de gelijknamige James Bond-film, krijgt als Dag senior de meeste speelminuten en benut die goed.

Die feuerrote Baronesse

1958 | Oorlogsfilm, Thriller

Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Rudolf Jugert. Met o.a. Dawn Addams, Joachim Fuchsberger, Wera Frydtberg, Paul Dahlke en Hans Nielsen.

Avontuurlijke, maar achterhaalde film over WO II. Een Engelse officier, captain Tailor (Fuchsberger) daalt met een parachute in de buurt van Berlijn neer om na te gaan hoe ver de nazi`s zijn met de ontwikkeling van de atoombom. Daarbij krijgt hij een romantische relatie met Juliane (Frydtberg), de dochter van een hoge Duitse officier van de inlichtingendienst, Oberst Urbaneck (Dahlke). Tussen de coulissen beweegt zich de verraderlijke en gevaarlijke baronesse Szaga de Bor (Addams) die rood haar heeft. Met deze film heeft men het Duitse publiek willen wijsmaken dat de geallieerde spionage-inspanningen hebben voorkomen dat er een atoombom op Duitsland zou vallen. Op dat moment culmineerde de Koude Oorlog! Het scenario is van Joachim Bartsch en het camerawerk is van Heinz Schnackertz.

Wo die alten Wälder rauschen

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Alfons Stummer. Met o.a. Willy Fritsch, Josefin Kipper, Carl Möhner, Armin Dahlen en Elfie Pertramer.

Civiel-ingenieur en weduwnaar Fritsch neemt zijn twaalf- jarige zoon Finkbeiner mee voor een korte vakantie in de bergen; vader hoopt dat het een dubbel geslaagd uitje wordt want hij heeft een oogje op de charmante gouvernante Kipper die ook van de partij zal zijn, maar hij wordt algauw naar de zaak teruggeroepen. Finkbeiner die zich alleen gelaten voelt, heeft onderwijl vriendschap gesloten met een jongetje uit het dorp (Fischer) en samen trekken zij de bossen en de hoge bergen in. Ze worden verrast door een onweer. Voor hun veiligheid wordt gevreesd en een reddingsbrigade moet eraan te pas komen. Zeer clich[KA1]ematig heimatwerkje (bedoeld als vervolg op FÖRSTER VOM SILBERWALD), waarvan de voornaamste verdienste de landschaps- en dierenfotografie is. Het scenario is van Werner P. Zibaso en regisseur Stummer. Het camerawerk is van Herbert Thallmayer.

08/15 in der Heimat

1956 | Oorlogsfilm

Duitsland 1956. Oorlogsfilm van Paul May. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Hans Christian Blech, Peter Carsten, O.E. Hasse en Paul Bösiger.

Soldaat Asch is weer thuis om zijn vaderland tegen de oprukkende geallieerden te verdedigen. Gelukkig hield de filmserie op omdat Hans Helmut Kirst geen nieuwe delen meer geschreven had.

08/15 Zweiter Teil

1956 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1956. Oorlogsfilm van Paul May. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Hans Christian Blech, Peter Carsten, O.E. Hasse en Paul Bösiger.

Soldaat Asch aan het front bij Stalingrad. Vervolg op 08/15.

08/15

1956 | Oorlogsfilm, Drama, Avonturenfilm

Duitsland 1956. Oorlogsfilm van Paul May. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Hans Christian Blech, Peter Carsten, Paul Bösinger en Eva-Ingeborg Scholz.

Een eigenaardige, soms dodelijk vervelende, maar bij het publiek erg populaire kazernefilm over de opleiding van soldaat Asch, naar de bestsellers van Hans Helmut Kirst.