Johanneke van Kooten

Acteur

Johanneke van Kooten is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hufters & hofdames

1997 | Romantiek, Komedie

Nederland 1997. Romantiek van Eddy Terstall. Met o.a. Marc van Uchelen, Daan Ekkel, Rifka Lodeizen, Arthur de Boer en Nadja Hüpscher.

Dimitri (Van Uchelen) behandelt vrouwen als prinsesjes en valt daarmee volgens zijn brallerige vriend Maarten (Ekkel) in de categorie 'hofdame'. Dat levert geen seks op dus zal hij zich moeten gedragen als 'hufter'. En Maarten kan het weten want 'wijven (...) hebben gewoon een echte hufter nodig die ze gewoon beschermt en af en toe flink op hun plek zet'. Dimitri's doel is zijn goede vriendin Esther (Lodeizen) die op hufters valt en hem dus veel te lief vindt om mee naar bed te gaan. Met een minimaal budget van enkele tienduizenden guldens maakte Terstall (Rent-a-friend) een sympathieke Amsterdamse komedie over een groepje nihilistische twintigers. De 'voel-goed' film begint soepel, met aandoenlijk amateuristisch acteerwerk, speelse cameravoering en een luchtig scenario. Halverwege verzandt het verhaal enigszins in chaotische flashbacks van de eerste helft maar dat mag de pret niet drukken. (VM/VPRO Gids)

Exit 7

1978 | Drama

Nederland/België 1978. Drama van Emile Degelin. Met o.a. Peter Faber, Jadwiga Jankowska, Janine Bischops, Laura Gemser en Johanneke van Kooten.

Architekt (Faber) heeft tijdens een kaping alle tijd om na te denken over zijn buitenechtelijke verhouding met een mooie Poolse vrouw (Jankowska). Kapingscènes zien er erg ongeloofwaardig uit, maar dat hindert niet omdat Laura pontificaal in het beeld zit. Voor het overige wordt er hier heel moeilijk gedaan over die verhouding en dat zal waarschijnlijk niemand veel interessen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Johanneke van Kooten op televisie komt.

Reageer