Georg Adelly

Acteur

Georg Adelly is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rasmus paa Luffen

1981 | Avonturenfilm, Familiefilm

Zweden 1981. Avonturenfilm van Olle Hellbom. Met o.a. Erik Lindgren, Allan Edwall, Emy Storm, Pȧl Steen en Lars Amble.

Praktisch alle kinderfilms van Olle Hellbom zijn gebaseerd op boeken van de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Zo ook deze lieve film over een jongetje dat wegloopt uit een weeshuis en met een vagebond samen optrekt en nog gelukkig is ook. Een van de nadelen van deze film is, dat hij iets te lang is voor jonge kinderen. Astrid Lindgren bewerkte haar eigen verhaal tot scenario. Rune Ericson verzorgde fotografie van dit wat onrealistische verhaal met een idyllische afloop.

Heja Sverige

1979 | Komedie

Zweden 1979. Komedie van Robert Ekman, Bjorn Lindquist, Rober Rundgren en Henrik Ahlen. Met o.a. Per Oscarsson, Kalle Sandare, Georg Adelly, Robert Ekman en Bjorn Lindquist.

Deze met een verborgen camera opgenomen film toont de Zweden als een goedaardig, gehoorzaam volk, dat niet bereid is zich alles te laten welgevallen. De film neemt eveneens wat nationale eigenaardigheden op de hak. USA-titel: HELLO SWEDEN.

Harry Munter

1969 | Familiefilm

Zweden 1969. Familiefilm van Kjell Grede. Met o.a. Jan Nielsen, Carl-Gustaf Lindstedt, Gun Jönsson, Georg Adelly en Al Simon.

Jonge fantast heeft een uitvinding gedaan waarvoor interesse in Amerika is. Vooruitzicht van emigratie maakt het slechte huwelijk van zijn ouders duidelijk, terwijl hij ook in andere opzichten moet ervaren dat de realiteit minder rooskleurig is dan hij meende. Hij ziet af van Amerikaanse toekomst en vlucht weer in dromerij. Film is in zijn geheel al te vaag-poëtisch, maar heeft reeks treffende, ironische of aandoenlijke scènes en vooral rake observaties van de personages daarbinnen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Georg Adelly op televisie komt.

Reageer