Macit Koper

Acteur, Scenarist

Macit Koper is acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Menek[KA10]se Koyu

1992 | Drama

Turkije/Zweden 1992. Drama van Barbrö Karabuda. Met o.a. Sven Wollter, Türkas Soray en Macit Koper.

Regisseur Karabuda bewerkte Yasar Kemals boek over een arme Turkse vissersvrouw, die haar dorp en echtgenoot verlaat om in het verre land van melk en honing, Duitsland, geld te gaan verdienen. Haar man voelt zich verlaten en vooral vernederd en zoekt troost bij een andere vrouw. Als zijn eega terugkeert, bevindt hij zich in een nog veel neteligere positie, waar zijn mannen-ego bijna niet tegen op kan.

Cazibe hanim'in gündüz düȿleri

1992 | Komedie

Turkije 1992. Komedie van Irfan Tözüm. Met o.a. Hale Soygazi, U[KA5]ur Polat, Macit Koper, Suna Selen en Nüvit Özdo[KA5]gru.

Dit is het verhaal van een ongetrouwde juffrouw die onder één dak woont met haar bejaarde moeder en oom. Ze dagdroomt op zolder over mannen en seksuele opwinding totdat er echte kerels in het spel komen. Een interessante, gedurfde film uit een deel van de wereld, waar zo'n onderwerp nog flink taboe is. Scenario van Macit Koper en Ayhan Ergürsel. Camerawerk van Aytekin Cakmakci. Meervoudig bekroond op het nationale Turkse festival van Antalaya.

Bir yudum sergi

1987 | Komedie

Turkije 1987. Komedie van Atif Yilmaz. Met o.a. Kadir Inanir, Hale Soygazi, Macit Koper en Meral Cetinkaya.

Een vrouw die ongelukkig getrouwd is met een lamlendige alcoholist, neemt de touwtjes in handen en gaat in een fabriek werken. 's Avonds moet zij voor haar kinderen zorgen, terwijl haar man drinkt en kaartspeelt met zijn vrienden. Ze gaat een verhouding aan met een mooie snordrager die helaas al getrouwd is. Hun vriendschap ontketent een schandaal in de wijk. Als ze uiteindelijk zwanger is van haar nieuwe partner, begint ze met hem een nieuw leven. Deze zedenschets, die gebaseerd is op de situatie van de vrouw in een reactionair land met een achtergebleven bevolking, is niet dramatisch van opzet en wordt dus nooit hoogdravend. Op een ironische manier wordt de kinderverwekkerij in deze Turkse maatschappij in de schijnwerpers gezet. Vanwege de slordige montage en de talrijke onhandige overgangen verdient deze film niet veel waardering.

Hodja frȧ pjort

1984 | Familiefilm, Fantasy

Denemarken 1984. Familiefilm van Brita Wielopolska. Met o.a. David Bertelsen, Zuhal Özdemir, Zihni Kucumen, Debbi Cameron en Holger Boland.

De verfilming van een Turks sprookje op locatie met prachtige landschap-opnames, over een Turks jongetje (Bertelsen), die de grote stad zat is en het weesmeisje (Özdemir). Ze ontmoeten een oude man, die een nieuwe eigenaar voor zijn vliegend tapijt zoekt. De schurkachtige sultan Kucumen zit ook achter het magische kleed aan, omdat hij daarmee de wereld wil beheersen. Onderhoudend en spannend; over goed en kwaad; geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en vakkundig gemaakt door Wielopolska.

Hakkari de bir Mevsim

1982 | Drama

Turkije 1982. Drama van Erden Kiral. Met o.a. Genco Erkal, Serif Sezer, Erkan Yüzel, Rana Cabbar en Erol Demiröz.

Onderwijzer Erkal wordt voor straf uit het westerse Istanboel verplaatst naar de bergen van Anatolië, waar hij aan de grens met Iran in een gehucht, dat door de sneeuw van de buitenwereld is afgesneden, onderricht moet geven aan een Koerdische minderheid. Als het voorjaar wordt, kan hij terugkeren, maar onderwijl is bij hem de twijfel opgekomen of het wel zo'n goed idee was over de 'beschaving' te onderwijzen. Een ingetogen film - de derde van de regisseur - met fraaie opnamen en weinig dialoog. Naar de autobiografische roman van Ferit Edgü, die door Onat Kutlar tot scenario bewerkt werd. Het mooie camerawerk is van Kenan Ormanlar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Macit Koper op televisie komt.

Reageer