Nadine Ballot is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Paris vu par...

1965 | Drama, Komedie

Frankrijk 1965. Drama van Jean Douchet, Jean Rouch, Jean-Daniel Pollet, Eric Rohmer en Jean-Luc Godard. Met o.a. Barbara Wilkind, Jean-Pierre Andréani, Nadine Ballot, Barbet Schroeder en Micheline Dax.

Een in zes verschillende wijken gesitueerde episodenfilm waarbij de 16mm-camera de regisseurs ongewone bewegingsvrijheid geeft en het low-budget hen bevrijdt van commerciële restricties. Er zijn sketches van wisselende toon en niveau - vooral Rohmers bijdrage valt tegen - met een uitschieter van Chabrol - ook als acteur - in een ongeremd venijnig beeld van een bourgeois huwelijk en de verrassende wraak van het zoontje. De in een doorlopende camerabeweging opgenomen sketch van Rouch waarin een jonge vrouw geconfronteerd wordt met een zelfmoordenaar is niet slechts een technisch hoogstandje, maar maakt zo de continuïteit van de emotie zichtbaar.

La punition

1960 | Experimenteel

Frankrijk 1960. Experimenteel van Jean Rouch. Met o.a. Nadine Ballot, Jean-Claude Darnal en Landry.

Was eerst een experiment voor de tv maar daarna wilde Rouch de mogelijkheden van de 'cinéma vérité' verruimen door geïmproviseerde ontmoetingen te filmen, waarbij de medespelers alleen op de hoogte waren van het thema van hun conversatie. Zodoende ontmoet een filosofiestudent in Parijs op dezelfde dag achtereenvolgens een student van zijn leeftijd, een jonge schrijver en een ingenieur van in de veertig. Een discutabele, omstreden film maar geen oninteressante poging.