Ana Bertha Lepe is acteur.
Er zijn 46 films gevonden.

No juzgarás a tus padres

1967 | Drama

Mexico 1967. Drama van José Díez Morales. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Roberto Cañado en Beatriz Ramos.

Een vrouw voelt zich verdrietig over het feit dat ze een halfbloed is en vreest voor de huidskleur van haar toekomstig kind. Een onuitstaanbare film.

Preciosa

1964 | Drama, Musical

Mexico 1964. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Guillermo Murray en Rafael del Rio.

Een zangeres die wil trouwen, moet kiezen tussen drie aanbidders. De acteerprestaties van Lepe zijn even belachelijk als haar liedjes, om nog maar te zwijgen over de regie.

El asesino invisible

1964 | Sciencefiction, Mysterie

Mexico 1964. Sciencefiction van René Cardona. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Guillermo Murray, Carlos Agosti en Jorge Rivero.

Een geleerde ontdekt met behulp van zijn assistent en zijn dochter een middel om onzichtbaar te worden. Hij wordt vermoord en de formule verdwijnt. Intrige, mysterie en veel knokpartijen spelen zich af rond 'de man met het gouden masker', gespeeld door de debuterende Rivero, die later zeer bekend zou worden.

Alazán y enamorado

1963 | Komedie

Mexico/Kameroen 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe, José Elías Moreno en Mantequilla.

Een veeboer voelt zoveel liefde voor zijn paarden dat hij slechts voor hen leeft, totdat hij een jongedame ontmoet die ook met paarden te maken heeft. Hij besluit haar te temmen, ook al is ze een beetje bokkig. Dieren spelen een even belangrijke rol in deze leuke komedie als mensen.

Santo contra el rey del crimen

1962 | Fantasy, Avonturenfilm

Mexico 1962. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Begoña Palacios.

De heldhaftige Santo strijdt tegen een ondergrondse misdadigers-organisatie. Een van de eerste, beste en zuiverste films uit de serie die begon met SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

La garra del Leopardo

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Manuel López Ochoa, Daniel 'Chino' Herrera en Jorge Russek.

Een nieuwe versie van `Zorro` (deze keer is het maskertje met een luipaardmotief beschilderd), waarin de gemaskerde held komt te staan tegenover een paar bandieten die een dorp verwoest hebben. Fantasieloos en eentonig tot op het bot.

El tesoro del rey Salomón

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Federico Curiel. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Ingrid Garbow en Arturo Martínez.

De komiek 'Tin Tan' speelt in de wildernis, voor Tarzan in deze tot in het belachelijke overdreven parodie.

El terrible gigante de las nieves

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero en David Hayat.

Voortzetting van EL MONSTRUO DE LOS VOLCANES en even slecht. De politiecommissaris van een dorpje vermomt zich als een legendarisch monster om de hand te leggen op een medaillon met een schatkaart.

El beso de ultratumba

1962 | Mysterie

Mexico 1962. Mysterie van Carlos Toussaint. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Sergio Jurado, Enrique Lucero en Alfonso Castaño.

Een jongeman trouwt met een vrouw omdat hij denkt dat zij een grote erfenis krijgt. Als hij begrijpt dat dit niet het geval is, verhuizen zij naar een luguber landhuis, waar hij haar gek probeert te maken. Een nogal slechte griezelfilm, die zeer geïnspireerd is door soortgelijke Amerikaanse films uit die tijd.

El Monstruo de los vulcanes

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Andrés Soler en Antonio Raxel.

De arbeiders die dichtbij een Mexicaanse vulkaan werken, worden voortdurend achtervolgd door ongelukken die ze toeschrijven aan een legendarisch monster. Een laag niveau maar in zekere zin toch een sympathieke 'monster movie', over het eeuwige contrast tussen de Schoonheid en het Monster.

El Lobo Blanco

1962 | Western

Mexico 1962. Western van Jaime Salvador. Met o.a. Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe, Demetrio González en Andrés Soler.

De gemaskerde `Lobo Blanco` (Witte Wolf) kraakt een brandkast en steelt tijdens de achtervolging de kleren van een commissaris, waardoor deze voor de dader wordt aangezien. De film maakt een besluiteloze indruk: men durft niet echt parodiërend te zijn, hoewel dit vaak onvrijwillig gebeurt.

Duelo de valientes

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Olivia Michel.

'El Lobo', premiejager, is op zoek naar de bandiet 'El Marcado' en zijn bende om zich te wreken op degenen die zijn huis in brand staken en zij ouders vermoord hebben. Ook is hij op zoek naar zijn zuster, die zich schuilhoudt. Middelmatige film. Ook bekend als CAZADORES DE ASESINOS.

Santo en el hotel de la muerte

1961 | Horror

Mexico 1961. Horror van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova en Ana Bertha Lepe.

De worstelaar en avonturier 'Santo' daagt een archeoloog uit die vrouwen vermoordt. Een van de eerste films uit de geliefde Mexicaanse serie SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Santo contra el cerebro diabólico

1961 | Fantasy, Horror

Mexico 1961. Fantasy van Federico Curiel. Met o.a. Santo, Fernando Casanova, Ana Bertha Lepe en Luis Aceves Castañeda.

Een van de eerste avonturen van Santo, met het de Zilveren Masker, waarin hij het opneemt tegen een schurk, de Zwarte Schaduw. Het geheel speelt zich af in een westernsfeer en is verdeeld in drie episodes: Santo contre el cerebro diabólico, Pueblo sin ley en La lucha final.

Pecado de juventud

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Arturo de Córdova, Ana Bertha Lepe, Alonso de Córdova en Carlos López Moctezuma.

Een nederig meisje uit de provincie komt in de stad in aanraking met zondige verleidingen. Gebaseerd op een toneelstuk van Josefina Vicens, dat een minder vlakke verfilming verdiende. Zeer onwaarschijnlijk en daardoor nogal belachelijk.

Los valientes no mueren

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miguel Aceves Mejía, Ana Bertha Lepe en Marina Camacho.

Na veel misverstanden en verwarringen slagen twee nogal twistzieke machojongens erin te trouwen met de meisjes van wie zij houden. De film is besmet met de traagheid en de vermoeidheid van de veteraan-hoofdrolspelers en de regisseur.

Los encapuchados del infierno

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en René Cardona.

Een geheimzinnige bandiet, `El encapuchado Negro` (Het Zwarte Masker) probeert een sarcofaag te stelen die de helft van een schatkaart bevat. De andere helft is in het bezit van een ander gemaskerde `El Jinete Negro` (De Zwarte Ruiter). Een infame western met maskers in alle kleuren en soorten, die twee opvolgers kent. Hij bestaat uit drie episoden: Los encapuchados del infierno, El tesoro maldito en Grito mortal.

La venganza del resucitado

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Noé Murayama en Raúl Meraz.

Vervolg op LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO, waarin een van hen, vermoedelijk de goede, tegen twee andere gemaskerden vecht, de schat vindt én trouwt. De film bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden: La venganza del resucitado, La recompensa mortal en La serpiente asesina.

La barranca sangrienta

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Federico Curiel. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Oscar Pulido en Quintín Bulnes.

Laatste deel van de trilogie LOS ENCAPUCHADOS DEL INFIERNO. Na veel wederwaardigheden (sinds de laatste avonturen zijn er twee jaar verstreken) slagen noch de bandieten noch de gemaskerde held erin de schat te verwerven: die blijft door een explosie voor altijd verborgen. Net als bij zij voorgangers zijn er drie episodes: La barranca sangriente, Secuestro trágico en Intrigas de muerte. Net zo slecht als zijn voorgangers.

La Nave de los monstruos

1959 | Komedie, Fantasy

Mexico 1959. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Eulalio 'Piporro' González, Ana Bertha Lepe, Lorena Velázquez en Consuelo Frank.

Een ruimteschip uit een ander melkwegstelsel maakt een reis langs verschillende planeten en neemt van alle planeten monsters mee. Uitermate goedkoop en slecht geregisseerd.

El Tesoro de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Rosa Elena Durgel en Tony Carbajal.

Alvorens te sterven geeft de goede bandiet 'Chucho el Roto' aan zijn ex-geliefde een plattegrond waarop de vindplaats van een schat staat aangegeven. Deze film betekende het einde van de figuur van de goede schurk, die in zoveel films een rol had gespeeld. Niet opzienbarend, maar het kan ermee door.

Una Chica de Chicago

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Manuel Mur Oti. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Javier Armet, Marisa Prado en Rafael Durán.

Een in Chicago opgevoed Spaans meisje keert terug naar haar dorp met het voornemen dat om te vormen naar Amerikaanse smaak. Onuitstaanbaar en achterlijk soort zedenroman.

Una Canción para recordar

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Evangelina Elizondo, Carlos Cores en Virma González.

Een vrouw raakt verstrikt in haar fantasie. Ze verplaatst zich in de personages uit de boeken die zij leest. Haar man besluit met haar naar een psychiater te gaan; deze echter blijkt nog gekker te zijn dan zij. Hij laat haar terugkeren naar haar verleden, ten einde haar te genezen. Opvolger van MEXICO LINDO Y QUERIDO, en net als zijn voorganger, een eindeloze reeks liedjes zonder enig gevoel voor ritme.

Señoritas

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Christiane Martel, Ana Bertha Lepe, Sonia Furió en Mapita Cortés.

Vier meisjes uit de welgestelde middenklasse hebben genoeg van het leven dat zij leiden. Een stupide melodrama waarin men probeert om jeugdige meisjes en hun vaders te waarschuwen tegen de gevaren van het 'moderne leven'

México lindo y querido

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Carlos Cores, Ana Bertha Lepe, Lola Beltrán en Evangelina Elizondo.

De dochter van een Amerikaanse muziek-magnaat gaat op zakenreis naar Mexico, alwaar zij in contact komt met een grootheid van het Mexicaanse lied, die haar uiteindelijk weet te overtuigen van de superioriteit van het genre dat hij vertegenwoordigt. Een pretentieuze musical zonder enig gevoel voor ritme, setting of montage.

Mundo salvaje de Barú

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Wilson Viana, José Elías Moreno en Quintín Bulnes.

Een jongeman is jaren geleden in het oerwoud verdwaald en moet nu allerlei rampspoed het hoofd bieden. De opvolger van BARU, EL HOMBRE DE LA SELVA; op zijn minst een even pijnlijke vergissing als zijn voorganger.

Barú, el hombre de la selva

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Wilson Viana, José Elías Moreno en Quintín Bulnes.

Een jongeman is ooit verdwaald geraakt in het oerwoud en krijgt het nu aan de stok met een stel schipbreukelingen die op zijn terrein komen. Een kinderachtig verhaal en slechte rollen, maar mooie beelden.

Rebelde sin casa

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Ana Bertha Lepe, Oscar Ortíz de Pinedo en Carlos Riquelme.

Een parkeerwachter raakt betrokken bij een grootscheepse diefstal en belandt in de gevangenis. Deze film betekent de wederopstanding van 'Tin Tan', die hiermee één van zijn beste komedies maakt. Een goede film met uitstekende rollen.

Paso a la juventud

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Martha Bauman en Joaquín Capilla.

Een jonge dorpeling gaat in de hoofdstad bouwkunde studeren. Daar raakt hij verwikkeld in een lange reeks problemen. De regie was dermate slecht dat zelfs Tin Tan de kluts kwijt raakte in zijn rol van provinciaal in de grote stad.

La Sombra del otro

1957 | Sportfilm

Mexico 1957. Sportfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ricardo 'Pajarito' Moreno, Marco Antonio Campos, Gaspar Henaine en Ana Bertha Lepe.

Dankzij de inspanningen en de steun van zijn vrienden wordt een arme bediende een grootheid in de bokswereld, die hij echter weer verlaat. Een onuitstaanbaar melodrama waarin de hoofdrol meer weg heeft van een bijrol.

La Feria de San Marcos

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Ana Bertha Lepe, Pedro Vargas en José Alfredo Jiménez.

Listigheden moeten er toe leiden dat een verliefd stelletje trouwt. Niet te harden.

Aladino y la lámpara maravillosa

1957 | Fantasy

Mexico 1957. Fantasy van Julián Soler. Met o.a. Antonio Espino 'Clavillazo', Ana Bertha Lepe, Oscar Pulido en Eduardo Alcaraz.

Verfilming van het beroemde verhaal van Aladin en de wonderlamp, met een totaal gebrek aan vaart. Het werd een flop.

Tropicana

1956 | Musical

Cuba/Mexico 1956. Musical van Juan J. Ortega. Met o.a. Evangelina Elizondo, Rafael Bertrand, Ana Bertha Lepe en Abel Salazar.

De eigenaar van een revue is op zoek naar de ideale vrouw als model voor een beeld voor in zijn tuin. De film was niet anders dan een voorwendsel voor een eindeloze reeks liedjes.

Tinieblas

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Rosario Granados, Tito Junco en Félix González.

Een vrouw ontdekt dat zij een overleden tweelingzus heeft en dat zij de tante is van een blinde jongeman. Volkomen absurd.

No me platiques más

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Raúl Martínez, Evangelina Elizondo, Ana Bertha Lepe en Domingo Soler.

De eigenaar van een revue overlijdt en laat zijn zaak na aan een vriend. Maar die is nogal moralistisch en weigert het lokaal te heropenen, waardoor alle medewerkers op straat komen te staan. Het enige lichtpuntje (maar smaken verschillen) is de eindeloze reeks liedjes.

Grítenme piedras del campo

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Armando Silvestre, Ana Bertha Lepe en Andrés Soler.

Een rechter veroordeelt zijn vriend tot gevangenisstraf om de vriendin van de veroordeelde te krijgen. Een middelmatige en saaie film.

A dónde van nuestros hijos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Dolores del Río, Tito Junco, Ana Bertha Lepe en Martha Mijares.

Het leven van een echtpaar met vijf totaal verschillende kinderen. Zo reactionair zie je ze maar zelden.

Sublime melodía

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Ramón Gay, Angélica María en Prudencia Grifell.

De schoonmoeder van een jonge weduwe wil tot elke prijs voor haar kleindochter zorgen. Een elegant bedoelde, maar in werkelijkheid stomvervelende film.

Nos veremos en el cielo

1955 | Komedie, Fantasy

Mexico 1955. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Ramón Armengod, Ana Bertha Lepe, Rodolfo Landa en Andrés Soler.

Om zich te kunnen herenigen met haar bij een ongeval overleden minnaar probeert een meisje op alle mogelijke manieren zelfmoord te plegen. Hij wacht in de hemelzaal op haar. De scènes doen niet veel voor elkaar onder in lachwekkendheid.

Lo que le pasó a Sensón

1955 |

Mexico 1955. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Yolanda Varela en Andrés Soler.

Een parodie op SAMSON AND DELILAH uit 1951 van Cecil B. De Mille. Deze simpele en platvloerse Mexicaanse versie was een groot kassucces.

Gallega en La Habana

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van René Cardona. Met o.a. Niní Marshall, Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe en Juan José Martínez Casado.

Een meisje uit Galicië emigreert naar Havanna, waar zij roem en liefde vindt. Komedie opgedragen aan het destijds machtige Centro Gallego in Havanna. Armetierig.

Los Gavilanes

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Pedro Infante, Lilia Prado, Angelica María en Ana Bertha Lepe.

Nadat hij onschuldig van moord beschuldigd is, besluit een man om een bende te vormen en het recht in eigen hand te nemen. De decors zijn onbeschrijflijk lelijk.

Kid Tabaco

1954 | Sportfilm

Mexico 1954. Sportfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Armando Silvestre, Lilia del Valle, Ana Bertha Lepe en Julio Taboada.

Een jongeman besluit bokser te worden uit bewondering voor de kampioen Kid Tabaco. Maar dan komt het moment dat hij tegenover zijn idool staat. Een even ambitieus als slecht melodrama, dat geheel onopgemerkt is gebleven.

El Vizconde de Montecristo

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Ana Bertha Lepe, Andrés Soler en Marcelo.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis, waar hij op grond van valse beschuldigingen was opgesloten, wordt een bankemployé rijk. Hij zint op wraak. Een parodie op DE GRAAF VAN MONTECRISTO, die echter bar weinig te maken heeft met het boek van Dumas. Uitermate pover.

Contigo a la distancia

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Ana Bertha Lepe, Rosa de Castilla en José Venegas.

Een rijke jongeman komt in een dorp aan, waar twee zusjes, de een zeer vrouwelijk, de ander een beetje mannelijk, verliefd op hem worden. Typisch voorbeeld van het verval van de comedia ranchera; volmaakt oninteressant.

Miradas que matan

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Ana Bertha Lepe, Chula Prieto en Tito Junco.

Een stel schurken wil gebruik maken van de hypnotische gaven van een man om hun sinistere plannen uit te voeren. Een uitermate magere komedie waarin uiteenlopende personages als Assepoester, Cagliostro, en, jawel, Dracula door elkaar lopen.