Luis Iriondo

Acteur

Luis Iriondo is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Gran sol

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Ferran Llagostera. Met o.a. Carlos Lucena, Luis Iriondo, Paca Sagarzazu en Agustín González.

Een Baskische vissersboot vertrekt naar het zuiden van Ierland om te vissen. Het dagelijks leven van de bemanning leidt tot problemen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio Aldecoa. Deze middelmatige film ontbeert zowel fantasie als technische vaardigheid.

Por la borda

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Angel Lertxundi. Met o.a. Patxi Bisquert, Mario Pardo, Luis Iriondo en Felipe Barandiaran.

Van een vissersboot, die zowel voor de visvangst als voor de smokkel dient, verdwijnt een bemanningslid op geheimzinnige wijze. Alle verdenking valt op een jongeman, die met het slachtoffer streed om de liefde van een bepaald meisje. Dit regiedebuut, is tamelijk arm aan middelen en is gebaseerd op een mager idee. Ondanks alles goed bedoeld. Ook bekend als KARELETIK.

El Pico

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Spanje 1983. Familiefilm van Eloy De la Iglesia. Met o.a. José Luis Manzano, Enrique San Francisco, José Manuel Cervino, Lali Espinet en Luis Iriondo.

In het hedendaagse Baskenland geeft de zoon van een kapitein van de Guardia Civil zich over aan drugs en misdaad. Een onevenwichtige sensatiefilm, die zich behendig in de volkssmaak weet in te leven.

Companys

1979 | Historische film

Spanje 1979. Historische film van José María Forn. Met o.a. Luis Iriondo, Marta May, Xabier Elorriaga en Agustín González.

De film toont het laatste levensjaar van Companys, een Catalaanse politicus, die kort nadat hij in Frankrijk was gaan wonen door de Gestapo aan het Spanje van generaal Franco werd overgedragen en daar onmiddellijk gefusilleerd werd. Een goede film die haast nooit ten prooi aan de demagogie valt. Ook bekend als PROCESO A CATALUÑA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis Iriondo op televisie komt.

Reageer