Stephan Krumbiegel

Editor

Stephan Krumbiegel is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Mädchen im Eis

2015 | Drama

Duitsland/Rusland 2015. Drama van Stefan Krohmer. Met o.a. Lucie Heinze, Aleksey Guskov en Anton Pampushnyy.

Winja (Heinze) reist naar het uiterste noorden van Rusland om te midden van sneeuw en ijs de man van wie ze houdt, te verrassen. Maar Andrei (Pampushnyy) blijkt een vrouw en kind te hebben. In het afgelegen wintersporthotel ontmoet ze wel andere mensen, onder wie een oudere oligarch (Guskov) met grootse filmplannen. Lichtvoetig drama met zwarte humor doordringt de kijker van venijnige kou op uitgestrekte sneeuwvlaktes en geeft en passant commentaar op het huidige Rusland. Honderd pinguïns zorgen ondertussen voor verstrooiing. Opgenomen rond het noordelijk gelegen Moermansk.

Gerhard Richter - Painting

2011 | Documentaire

Duitsland 2011. Documentaire van Corinna Belz.

Documentaire van de Duitse cineaste Corinna Belz toont precies wat de titel belooft: de beroemde schilder Gerhard Richter aan het werk in zijn Keulse studio. Dat is best bijzonder, want Richter geeft zelden interviews en liet zich voorheen al helemaal niet graag filmen. Praten doet hij in de film mondjesmaat, we zien de veelzijdige kunstenaar – zijn werk varieert van fotorealistisch tot zeer abstract - vooral ploeteren op een reeks grote doeken. Het resultaat is traag en schaamteloos highbrow, maar voor geïnteresseerden ook uniek en fascinerend.

Sie haben Knut

2003 | Drama

Duitsland/Oostenrijk 2003. Drama van Stefan Krohmer. Met o.a. Valerie Koch, Hans-Jochen Wagner, Pit Bukowski en Alexandra Neldel.

In een Oostenrijks chalet komt een bont gezelschap bijeen, maar degene die het uitje heeft georganiseerd ontbreekt: deze Knut blijkt te zijn gearresteerd. De aanwezigen moeten het met elkaar zien uit te houden. Het is 1983 en allerlei politieke discussies branden los. Tegelijkertijd speelt er ook een relatiecrisis tussen Knuts zus en haar partner. Aangenaam kabbelend, geestig geschreven Kammerspiel met interessante personages. Op de geluidsband is ondertussen - zeer stemmig - Nick Drake te horen. Sie haben Knut werd op de Berlinale 2003 vertoond ihkv Perspektive Deutsches Kino, en vervolgens lovend besproken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephan Krumbiegel op televisie komt.

Reageer