Carlos Otero is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

L'Irlandaise

1992 | Thriller

Frankrijk 1992. Thriller van José Giovanni. Met o.a. Michel Sardou, Lorraine Pilkington, Thérèse Liotard, Jean-Michel Dupuis en Jean-Jacques Morreau.

Het is gedaan met het rustige leventje van Sardou als zijn jeugdvriend Moreau eensklaps opduikt. Moreau is ervan overtuigd dat hij niet lang meer te leven heeft en wil dat Sardou de zorg overneemt voor zijn zestien-jarige dochter, Pilkington. De moeder van het meisje was een IRA-militante en werd vermoord. Het meisje wordt echter ontvoerd en op dat ogenblik slaan bij Sardou alle stoppen door. Hij begint een eenmansoorlog tegen de georganiseerde misdaad om het meisje terug te vinden. Knappe actie-thriller met alle elementen die we van Giovanni gewoon zijn: de eenzame vechter, harde personages en een zorgvuldig opgebouwe spanning. Zanger Sardou reveleert zich tot een sterke karakteracteur die het onwaarschijnlijke scenario (van Giovanni, Yves Brière en Alec Constandinos) logisch doet overkomen. Verzorgde fotografie van Jean-Francis Gondre.

Las Ratas no duermen de noche

1973 | Erotiek, Misdaad

Spanje 1973. Erotiek van Juan Fortuny. Met o.a. Paul Naschy, Sylvia Solar, Olivier Mathot, Evelyn Scott en Ricardo Palmerola.

Een ongewild geestige combinatie van horrorfilm en misdaaddrama. Bij een mislukte inbraak wordt een gangster zwaar gewond aan het hoofd. Zijn kornuiten vermoorden een man om zo diens hersens te kunnen overplanten in hun collega. De vrienden van de vermoorde man laten het daar echter niet bij zitten en zweren wraak... Stuntelig, en daardoor af en toe bijzonder leuk.

Pastel de sangre

1971 | Horror

Spanje 1971. Horror van José María Vallés, Emilio Martínez Lázaro, Francecs Bellmunt en Jaime Chávarri. Met o.a. Julián Ugarte, Eusebio Poncela, Carlos Otero, Luis Ciges en Charo López.

Vier verschillende sketches, over middeleeuwse hekserij, de mythe van Frankenstein, Keltische vampierverhalen en psychologische bezetenheid. Een irritante en mislukte film, die een alternatief 'van niveau' wilde bieden voor de vele horrorfilms die toen in Spanje gemaakt werden.

Metamorfosis

1970 | Fantasy

Spanje 1970. Fantasy van Jacinto Esteva. Met o.a. Julián Ugarte, Romy, Marta May en Carlos Otero.

Een film over een zeug die in een vrouw verandert en de daarmee gepaard gaande schrik. Een slecht, zelfgenoegzaam, experimenteel produkt.

Liberxina 90

1970 | Experimenteel

Spanje 1970. Experimenteel van Carlos Durán. Met o.a. Serena Vergano, William Pirie, Romy en Carlos Otero.

Een onuitstaanbare en gesloten experimentele film over het licht, het geluid en de montage. Een van de slechtste films van de zogenaamde 'Escuela de Barcelona'.

El Hombre oculto

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Alfonso Ungría. Met o.a. Carlos Otero, Yelena Samarina, Julieta Serrano en Luis Ciges.

Een man besluit om nooit meer zijn huis uit te gaan, totdat slechts zijn vrouw en zijn dochter op de hoogte van zijn bestaan zijn. Een leeg allegorisch drama, geïnspireerd op de 'ratten-mannen' die in Spanje tijdens het regime van Franco bestonden, en derhalve enorme problemen met de censuur kende.

Esa mujer

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Mario Camús. Met o.a. Sara Montiel, Ivan Rassimov, Cándida Losada, Hugo Blanco en William Layton.

Een non, die door verscheidene huurlingen verkracht is, wordt een beroemde zangeres, maar houdt er een ongelukkig liefdesleven aan over. Een verschrikkelijk knoeiwerk, waarvan het warrige maar toch geestige script verpest is door de slechte regie van Camús en het even slechte spel van Sara Montiel.

El Certificado

1969 |

Spanje 1969. Vicente Lluch. Met o.a. Nuria Espert, Adolfo Marsillach, Carlos Otero en Víctor Petit.

Een ongehuwd meisje acht het maagdelijkheidscertificaat een van haar meest kostbare bezittingen. Dit is een vreemde satire op de destijds heersende preutsheid.

La Piel quemada

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van José María Forn. Met o.a. Antonio Iranzo, Silvia Solar, Marta May en Carlos Otero.

De verhouding tussen een eenvoudige Spaanse arbeider en een welgestelde Franse toeriste. Een aardig sociaal melodrama, dat tot de kern van de Spaanse toeristen-explosie doordringt en bovendien zeer goed gebruik maakt van de uiterlijke kenmerken van de twee hoofdrolspelers.

Wer kennt Johnny R.?

1966 | Western

Spanje/Duitsland 1966. Western van José Luis Madrid. Met o.a. Lex Barker, Joachim Fuchsberger, Marianne Koch, Barbara Bold en Sieghardt Rupp.

Dit is een magere western over de bandiet Johnny Ringo, die zijn identiteit kwijt wil raken teneinde ofwel een ander ermee op te zadelen ofwel anderen te laten denken dat hij dood is. Kolonel Fuchsberger vertrouwt het zaakje niet. Barker speelt de titelrol.

María Rosa

1964 | Drama, Misdaad

Spanje 1964. Drama van Armanso Moreno. Met o.a. Nuria Espert, Francisco Rabal, Luis Dávila en Carlos Otero.

Een man die op een getrouwde vrouw verliefd is, vermoordt haar echtgenoot en onmiddellijk daarna begint hij de weduwe het hof te maken. Een hoogdravend en aanmatigend drama - kunstmatig theatraal.

Sentencia contra una mujer

1960 | Thriller

Spanje 1960. Thriller van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Emma Penella, José Guardiola, Carlos Otero en Antonio Molino Rojo.

Twee bandieten ontvoeren een belangrijk man, teneinde een losgeld van zijn vrouw te vragen. Een pittige en goed opgezette film van een regisseur die zich later zal verlagen tot slechte internationale co-produkties.

Mañana

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van José María Nunes. Met o.a. José María Rodero, Manuel Díaz González, Carlos Otero en José Sazatornil.

Parallel aan het leven van verschillende mislukkelingen wordt ook dat van een zegevierend echtpaar verteld. Een pretentieuze film en bovendien slecht gerealiseerd.

El Presidio

1954 | Thriller

Spanje 1954. Thriller van Antonio Santillán. Met o.a. Barta Barry, Carlos Otero, Isabel de Castro en Luis Induni.

Uit liefde wordt een man lid van een misdadigersbende. Het goedkope plagiaat van verschillende klassieke Amerikaanse thrillers.

Hay un camino a la derecha

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Francisco Rovira-Beleta. Met o.a. Fancisco Rabal, Julia Martínez, Carlos Otero en Isabel de Castro.

De wrok van een a-sociale man die weigert een normaal leven te leiden. Een achtenswaardige film die de beginperiode van de psychologische zelfbeschouwing in de Spaanse film kenmerkt. Francisco Rabal speelt hierin zijn eerste belangrijke rol.

El Golfo que vio una estrella

1953 | Familiefilm

Spanje 1953. Familiefilm van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Pepito Moratalla, Isabel de Castro, Fernando Vallejo en Carlos Otero.

Twee kinderen schrijven een brief aan God, opdat deze de moeder van een vriend geneest. Een honingzoete smartlap, die zich te buiten gaat aan een irrationeel mysticisme.

Dulce nombre

1951 | Romantiek

Spanje 1951. Romantiek van Enrique Gómez. Met o.a. Isabel de Castro, Manuel Monroy, Mercedes Mozart en Carlos Otero.

Een jonge vrouw bekend onder de naam 'Dulce nombre' manipuleert verschillende aanbidders. Een uiterst omslachtige film.

Almas en peligro

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Antonio Santillán. Met o.a. Isabel de Castro, Manuel Monroy, Carlos Otero, Jesús Colomer en Barta Barri.

Een priester probeert de zeden van twee jongens uit zijn opvoedingsgesticht te verbeteren. Dit moraliserende huilstuk werd ook nog eens slecht geregisseerd.

Bajo el cielo de Asturias

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Isabel de Castro, Alfonso Estela en Carlos Otero.

Om zijn grillige dochter de waarde van het geld bij te brengen, doet een miljonair alsof hij geruïneerd is. Dat leidt tot een middelmatige komedie, een bewerking van een roman van Palacio Valdés.