Jorge Negrete is acteur.
Er zijn 40 films gevonden.

Reportaje

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Arturo de Córdova, Dolores del Río, Jorge Negrete en María Félix.

De eigenaar van een dagblad looft 10.000 dollar uit voor degeen die hem ter publicatie op oudjaar een sensationeel bericht bezorgt. Bijeengeraapte melodramatische verhalen, met een journalistieke noot. 's Lands populairste acteurs doen mee, evenals de Spaanse Carmen Sevilla.

El Rapto

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Negrete, María Félix, Andrés Soler en José Elías Moreno.

Een man wordt dood gewaand, waardoor zijn eigendommen in handen komen van de door het hele dorp begeerde vrouw. De laatste film van Jorge Negrete voor diens dood, kort daarna. Interessant maar niets bijzonders.

Tal para cual

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués, Luis Aguilar en Rosa Castilla.

Een man leidt een dubbelleven: in zijn dorp is hij celibatair en braaf, maar in de stad ontpopt hij zich als een versierder en een gokker. De film gaat over de, enigszins dubbelzinnige, vriendschap tussen mannen (door dezelfde regisseur met meer succes behandeld in zijn eerste film GAVILAN POLLERO); niets vermeldenswaardigs.

Dos tipos de cuidado

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Jorge Negrete, Pedro Infante, José Elías Moreno en Carmen González.

Een 'ranchero' is verliefd op een meisje, maar zij trouwt met een ander omdat hij een rokkenjager is. Vulgaire macho-film.

Un Gallo en corral ajeno

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Andrés Soler en Julio Villarreal.

Een aristocraat doet alsof hij een dief is, om de vrouw waarop hij verliefd is te veroveren. De regisseur kent in onbekwaamheid zijns gelijke niet.

Los Tres alegres compadres

1951 | Avonturenfilm, Komedie

Mexico 1951. Avonturenfilm van Julián Soler. Met o.a. Jorge Negrete, Pedro Armendáriz, Andrés Soler en Rebeca Iturbide.

Een vader en twee zoons houden zich bezig met het kaartspel en bedriegen hun tegenspelers. Er zitten goede momenten in de overigens zwakke en routineuze film.

Teatro Apolo

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Jorge Negrete, María de los Morales Angeles, Juan Espantaleón en Julia Lajos.

In Madrid wordt een Mexicaan van Spaanse komaf verliefd op een mooie zangeres. Eén van de Spaanse films van de vroeger zeer beroemde Negrete.

Siempre tuya

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Tito Junco en Joan Page.

Een vrouw verlaat haar dorp om in de grote stad geld te gaan verdienen en ziet toe hoe haar man haar bedriegt; zij blijft hem echter trouw. Hoewel Fernandez een van de meest vooraanstaande regisseurs van de Mexicaanse film is, is dit een matig produkt, zowel wat regie als wat het acteerwerk betreft.

Lluvia roja

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Jorge Negrete, Elsa Aguirre, Julio Villarreal en Alicia Caro.

Door een broederstrijd sterft een verliefd paar. Toentertijd de meest ambitieuze film van Cardona, waarin zijn beperkingen als regisseur duidelijk zichtbaar zijn.

La Posesión

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Miroslava, Domingo Soler en Julio Villarreal.

Twee rijke grondbezitters zijn in een voortdurende strijd gewikkeld om een stuk grond. Teveel onnodig irritant geschreeuw en te opruiend, waardoor de film nauwelijks geloofwaardig is en dat komt vooral door het vele irritante geschreeuw en het hitserige karakter.

Si Adelita se fuera con otro

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Crox Alvarado.

De avonturen van een aantal personen tijdens de Mexicaanse revolutie. Deze film is net zo gefrustreerd als de twee andere films die de regisseur over de revolutie heeft gemaakt: ENIMIGOS (1933) en LOS DE ABAJO (1939)

Jalisco canta en Sevilla

1948 | Komedie

Mexico/Spanje 1948. Komedie van Fernando de Fuentes. Met o.a. Jorge Negrete, Carmen Sevilla en Jesús Tordesillas.

Twee Mexicanen gaan naar de Spaanse stad Sevilla om een erfenis in ontvangst te nemen. Dit is de eerste Spaans-Mexicaanse co- produktie en de overeenkomst tussen het Mexicaanse en Andalusische temperament wordt nogal opgehemeld. Een zeer middelmatige film.

Allá en el Rancho Grande

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Jorge Negrete, Lilia del Valle en Eduardo Noriega.

Dit is een nieuwe versie, ditmaal in kleur, van de film met dezelfde titel die in 1936 werd gemaakt, en tamelijk gezocht en dubbelzinnig.

El Gran casino

1947 | Romantiek

Mexico 1947. Romantiek van Luis Buñuel. Met o.a. Libertad Lamarque, Jorge Negrete en Mercedes Barba.

Er ontstaat een romance tegen de achtergrond van een olieveld.Een wat middelmatige film met twee destijds beroemde sterren die Buñuel zelf niet wilde in de hoofdrol.

En tiempos de la Inquisición

1946 | Drama, Historische film

Mexico 1946. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Francisco Jambrina.

In het 16e-eeuwse Toledo wordt een meisje beschuldigd van hekserij en veroordeeld tot de brandstapel. Kun je zien zonder kwaad te worden, wat al heel wat is voor een melodrama uit die tijd.

El Ahijado de la muerte

1946 | Avonturenfilm

Mexico 1946. Avonturenfilm van Norman Foster. Met o.a. Jorge Negrete, Rita Conde en Leopoldo Ortín.

Een vader vindt niemand die peetvader voor zijn pasgeboren zoon wil zijn totdat de Dood zich als peetmoeder aanmeldt. Mettertijd wordt de jongen een bandiet. Zeer aanvaardbare film die ver uitstijgt boven de gemiddelde avonturenfilm van die tijd.

No basta ser charro

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Jorge Negrete, Lilia Michel en Lupe Inclán.

Vanwege diens gelijkenis met de acteur Jorge Negrete neemt de eigenares van een landgoed een man aan opdat hij een actrice van haar maakt. Een film waarmee de in verval gerakende mythe van Jorge Negrete nieuw leven ingeblazen moest worden.

Hasta que perdió Jalisco

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando de Fuentes. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Federico Mariscal jr..

Vier schurken moeten tegen hun zin voor een baby zorgen. Komedie waar werkelijk niets leuks aan is, maar waarin Jorge Negrete zingt als altijd.

Canaima

1945 | Avonturenfilm

Mexico 1945. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Rosario Granados.

Een jongeman komt na jaren studie terug naar huis; dan gaat hij het oerwoud in om daar zijn eigen zaak op te zetten. Hij ontmoet echter een mysterieuze buitenlander die beweert dat hij bezeten wordt door de god Canaima. Naar de gelijknamige roman van Rómulo Gallegos. Niet meer dan een aaneenschakeling van eindeloze en totaal oninteressante dialogen. Ook bekend als EL DIAS DEL MAL.

Camino de Sacramento

1945 | Avonturenfilm

Mexico 1945. Avonturenfilm van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Negrete, Rosario Granados en Julio Villarreal.

Soort opvolger, maar dan heel slecht, van THE CORSICAN BROTHERS van Gregory Ratoff uit 1941. Hier is Negrete niet te pruimen.

Me he de comer esa tuna

1944 | Komedie, Musical

Mexico 1944. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués en Enrique Herrera.

De avonturen die een paar vrienden moeten doorstaan voordat zij kunnen trouwen. Een onverteerbare komedie, geheel gemaakt rond de figuur van Jorge Negrete.

Cuando quiere un mexicano

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Jorge Negrete, Amanda Ledesma en Enrique Herrera.

Een meisje komt naar Mexico alwaar zij de liefde leert kennen. Vermakelijke en speelse film, hoewel niet zonder film- en geluidtechnische gebreken.

Una Carta de amor

1943 | Drama, Romantiek

Mexico 1943. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Andrés Soler.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt een militair ter dood veroordeeld. Middelmatige film, waarmee Zacarías tevergeefs tracht het succes van EL PENON DE LAS ANIMAS te herhalen.

El Rebelde

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués en Julio Villarreal.

Een aantal mislukte grappen op een feestje loopt uit op een aaneenschakeling van noodlottige gebeurtenissen. Middelmatige avonturenfilm gemengd met liefdesverwikkelingen. Het geheel laat niet de minste indruk achter. Ook bekend als ROMANCE DE ANTANO.

El Jorobado

1943 | Avonturenfilm

Mexico 1943. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín en Adriana Lamar.

Een hertog en een zwaardvechtertje binden de strijd aan met een gemene prins. Houterig geacteerd temidden van kitscherige decors. Ook bekend als ENRIQUE DE LAGARDERE.

Tierra de pasiones

1942 | Drama, Musical

Mexico 1942. Drama van José Benavides Jr.. Met o.a. Jorge Negrete, Margarita Mora en Carlos Orellana.

Als de eerste mango van de boom is gevallen gebiedt de dorpstiran dat het feest moet beginnen. Een onuitstaanbaar melodrama met een oneindig aantal liedjes.

Historia de un gran amor

1942 | Drama, Romantiek

Mexico 1942. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Domingo Soler en Gloria Marín.

Een koster vertelt de klanten van een herberg het zonderlinge verhaal van een mysterieuze, rijke reiziger die naar de provincie komt. Een lofzang op het snobisme. Voor zijn tijd een superproduktie.

El Peñón de las ánimas

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Jorge Negrete, María Félix, René Cardona en Carlos López Moctezuma.

Door een oude familievete moeten twee kleinzoons van een rijke grondbezitter een nieuwkomer doden. Deze man wordt echter verliefd op de verloofde van een van hen, en die liefde wordt beantwoord. Deze film is waarschijnlijk het enige acceptabele werk uit de hele carrière van Zacarías. De knappe María Félix maakt haar debuut.

Cuando viajan las estrellas

1942 | Komedie, Romantiek

Mexico 1942. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Jorge Negrete, Raquel Rojas, Angel Garasa en Domingo Soler.

Een Flamenco-dansleraar eist dat een actrice uit Hollywood hem naar Mexico vergezelt om haar de geheimen van zijn kunst te leren. Vermeldenswaard is de kleding van Royer (die in zijn goede tijd Loretta Young en Carole Lombard zou kleden). Voor de rest niets bijzonders.

Así se quiere en Jalisco

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Jorge Negrete, María Elena Marqués en Carlos López Moctezuma.

Een rijke grondbezitter die de jonge Lupe begeert, leent geld aan haar vader op voorwaarde dat zij zijn huishoudster wordt. Een film van een buitengewone lelijkheid: alles wordt ondergeschikt gemaakt aan de kleur, het slechtste van de hele film.

Seda, sangre y sol

1941 | Drama

Mexico 1941. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Martín en Pepe Ortiz.

Een jonge stierenvechtster trekt zich terug uit de arena om met haar verloofde te trouwen die jaloers is op een andere stierenvechter. Smakeloos melodrama dat zich afspeelt in de wereld van de torero's. Het enige doel van deze film is de populariteit van de Peruaanse stierenvechtster Conchita Cintrón te onderstrepen.

Ay, Jalisco, no te rajes!

1941 | Avonturenfilm

Mexico 1941. Avonturenfilm van Joselito Rodriguez. Met o.a. Jorge Negrete, Gloria Marín, Carlos López 'Chaflan' en Víctor Manuel Mendoza.

Het verhaal van een overerfde wraakneming die ten uitvoer wordt gebracht. Jorge Negrete heeft zijn grote populariteit aan deze film te danken. Lange tijd werden zijn films omlijst door de muziek van Esperón en Cortázar, die zeer goed bij zijn stijl paste.

Perjura

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Jorge Negrete, Marina Tamayo, Sara García en Elena D'Orgaz.

Een vrouw offert haar eigen geluk op uit liefde voor haar vader. Een melodrama dat noch dramatisch noch komisch is.

La Valentina

1938 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1938. Avonturenfilm van Martin de Lucenay. Met o.a. Jorge Negrete, Esperanza Baur, Raúl de Anda en Paco Astol.

Het verhaal van een meisje dat net zo strijdlustig is als de revolutionairen zelf, maar dat als zij oud is in de vergetelheid raakt. Een film die is gemaakt om de zingende en paardrijdende hoofdrolspeler Negrete op te hemelen.

Juntos, pero no revueltos

1938 | Drama, Komedie

Mexico 1938. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Negrete, Rafael Falcón, Susana Guízar en Lucha María Avila.

De jonge Esperanza is zwanger en haar oom stuurt haar naar de hoofdstad, waar hij een jongeman kent die belangstelling voor haar heeft. De film is een duidelijke voorloper van hetgeen de nationale film in de jaren '40 en '50 zou gaan inhouden, waarbij Negrete zou worden afgewisseld door Pedro Armendáriz en Pedro Infante door Louis Aguilar. Opgeluisterd met een oneindig aantal liedjes.

Juan sin miedo

1938 | Avonturenfilm

Mexico 1938. Avonturenfilm van Juan José Segura. Met o.a. Juan Silveti, Jorge Negrete, María Luisa Zea en Emilio Fernández.

Een jongeman die stierenvechter wil worden, betrapt enkele bandieten bij het stelen van vechtstieren. De aanvoerder van de bende slaagt erin te ontsnappen. In deze film, die bol staat van de liedjes (18 in totaal), zien we een veel vrijmoedigere Negrete dan in zijn vertolkingen uit de jaren '40. Helaas ziet hij geen kans dit knoeiwerk te redden.

El Cementerio de las águilas

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Luis Lezama. Met o.a. Jorge Negrete, Margarita Mora, Silvia Cardell en Josep Macip.

Een kadet en zijn vriend wonen een feest bij. Tijdens dit feest krijgen de vrienden het bericht dat de Noordamerikanen in Veracruz aan land zijn gegaan. Lezama bevestigde zijn status van pionier van de nationale film met deze produktie die, wat betreft de gebeurtenissen die hij beschrijft, eigentijds is.

Caminos de ayer

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Quirico Michelena. Met o.a. Jorge Negrete, Carmen Hermosillo, Eduardo Arozamena en Victoria Argota.

Een verdoold, vrijgevochten kind groeit ondanks de tegenslagen in het leven, op tot een eerlijk en fatsoenlijk mens. Een van slechte smaak getuigende en bar slecht geregisseerde film.

Aquí llegó el valentón

1938 | Avonturenfilm

Mexico 1938. Avonturenfilm van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Negrete, María Luisa Zea, Magda Haller en Emilio Fernández.

De onzinnige avonturen van een losbol, die op afschrikwekkende wijze met het pistool en de liefde omgaat. De film is zó rampzalig dat hij na enkele weken al uit de roulatie is genomen.

La Madrina del diablo

1937 | Avonturenfilm

Mexico 1937. Avonturenfilm van Ramón Peon. Met o.a. Jorge Negrete, María Fernanda Ibáñez, Consuelo Segarra en María Calvo.

Als het hem niet mee zit in de liefde wordt een jongeman een edelmoedige bandiet. Het filmdebuut van de toentertijd 26-jarige bariton Jorge Negrete.