Carlo Ljubek

Acteur

Carlo Ljubek is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Shahada

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Burhan Qurbani. Met o.a. Maryam Zaree, Carlo Ljubek, Sergej Moya, Jeremias Acheampong en Marija Skaricic.

'Je bent als een vogel zonder poten, je kunt nergens landen, niet in Afghanistan en niet in Duitsland,' hoorde Duits-Afghaanse filmmaker Burhan Qurbani van zijn opa. Qurbani lardeerde zijn regiedebuut Shahada met opa's wijsheid, aan de hand van een ensemble islamitische Duitsers dat probeert grip te krijgen op alledaagse westerse dilemma's rond bijvoorbeeld fundamentalisme, seksualiteit, drugs, abortus, familiebanden en liefde. Oftewel, wat doe je als (tweede generatie) immigrant met je herkomst, heden en toekomst? Universele problematiek, in een wel erg nauw en serieus jasje.

Rabenbrüder

2006 | Misdaad, Drama

Duitsland 2006. Misdaad van Bernd Lange. Met o.a. Carlo Ljubek, Hanno Koffler, Maximilian Brückner en Kristina Karst.

Als in de cinema een jongeman uit de gevangenis komt die zijn leven wil beteren, weet de ervaren kijker dat er al snel iets ernstig in de soep zal lopen. Zo gaat het ook in deze Duitse film, waarin ex-delinquent Raff een ongeluk veroorzaakt en door zijn vrienden wordt geholpen dat te verbloemen, wat tot complicaties en schuldgevoelens leidt. Regiedebuut van de scenarioschrijver van het geslaagde Requiem uit 2006 werd in eigen land vergeleken met Scorseses Mean Streets - een beetje veel eer, maar sfeervol en mooi gefilmd is het misdaaddrama zeker.

Gisela

2005 |

Duitsland 2005. Isabelle Stever. Met o.a. Anne Weinknecht, Stefan Rudolf en Carlo Ljubek.

Paul is begin 20, heeft een diploma op zak maar kan geen baan vinden. Hij verdrijft met Georg en zijn vrienden de tijd met rondhangen, drinken en sterke verhalen vertellen. Georg brengt Paul in contact met de getrouwde Gisela, met wie Paul een seksuele relatie begint.

Deutschmänner

1996 | Komedie

Verenigde Staten 1996. Komedie van Ulli Baumann en Ulli Bamann. Met o.a. Tanja Wedhorn, Matthias Koeberlin en Carlo Ljubek.

De studenten bouwkunde Don en Kalle zijn dik bevriend sinds hun jeugd. Wanneer de Macedonische Don na z'n studie terug naar z'n geboorteland moet, komt huisgenote Hedi met een oplossing: een schijnhuwelijk. Tussen Don en Kalle welteverstaan. Dan verschijnt er een ambtenaar, Katharina, die het huwelijk op echtheid moet controleren. De paniek slaat toe wanneer Kalle verliefd wordt op Katharina

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlo Ljubek op televisie komt.

Reageer