Plamena Getova is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Compagnons secrets

1996 | Drama, Oorlogsfilm, Mysterie

Bulgarije/Frankrijk 1996. Drama van Pierre Beuchot. Met o.a. Philippe Bizari, Bernard Verley, André Wilms, Nathalie Boutefeu en Stephanie Braunschweig.

Tijdens WO II sluit de zestien-jarige Arcole (Bizari) zich aan bij het verzet. Twee jaar later is hij onderluitenant bij het Franse leger. Hij werkt samen met de mysterieuze sergeant Crabe (Wilms). Kort voor het einde van de oorlog sneuvelt Crabe. Arcole neemt nota van de laatste wens van Crabe: hij moet diens vrouw en kind opzoeken en hen een fotoboek overhandigen. Er verlopen vele jaren alvorens de dan vijftig-jarige Arcole (nu gespeeld door Verley) hen kan vinden in een dorpje in de Limousin. Een erg literair uitgewerkte film die wel wat inzet vraagt van de kijker om te blijven volgen. Een deel van de film is voorzien van off- screen gesproken, poëtische, kommentaar. Een traag, maar indrukwekkend relaas van een zoektocht die meer weg heeft van een initiatie. Beuchot en Jérôme Prieur baseerden hun scenario op de roman Le compagnon secret van Daniel Anselme. Grotendeels opgenomen in Bulgarije door Stefan Ivanov en Maurice Perrimond.

Prizemyavanye

1986 | Drama

Bulgarije 1986. Drama van Rumyana Petkova. Met o.a. Plamena Getova, Vassil Mikhaylov, Dyetelina Lazarova, Georghi Kishkilov en Youri Yakovlev.

Psychologische studie van een schrijfster die zich na de schok van de tragische dood van haar kind realiseert hoe leeg haar bestaan is zonder liefde. Om haar crisis te boven te komen moet ze haar milieu verwerpen en echt met iemand in zee gaan. Het team van vrouwen (script - Nevelina Popova, regie - Rumyana Petkova, camera - Svetla Ganeva) heeft goed werk afgeleverd hoewel de film soms blijk geeft van een gammele moraal. In 1987 opnieuw gemonteerd tot 114m.

Za gospojitzata i nejnata myzhska kompanya

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Ivan Dobchev. Met o.a. Naum Shopov, Plamena Getova, Ivan Ivanov, Nikola Todev en Stefan Ilyev.

Vijf ruziënde musici en de zanger Beba van de nachtclub 'Titanic' verbergen tegen hun zin de moordenaar van een Nazi-beul, maar tonen zich heldhaftig tijdens de wrede Gestapo-verhoren. Meer een karakterstudie dan een realistisch oorlogsdrama door de van het toneel afkomstige regisseur Dobchev, die complexe persoonlijkheden confronteert met het universele probleem van het morele dilemma.

Dom za nezhni doushi

1981 | Drama

Bulgarije 1981. Drama van Evgeni Mihailov. Met o.a. Plamena Getova, Tsvetana Denkova, Kiryakos Argyropulos en Nikolai Sotirov.

In het middelpunt staat een actrice die op een gegeven moment de rol van haar dromen krijgt aangeboden, maar er niet in slaagt die goed gestalte te geven. In puzzelvorm worden verschillende episodes uit haar leven getoond. Iedere episode onthult bepaalde karaktertrekken die ogenschijnlijk geen verband met elkaar hebben. Langzamerhand echter ontstaat het psychologische portret van de hoofdpersoon, waaruit haar problemen zijn te verklaren. Een opmerkelijk debuut.

Avantazh

1977 | Drama, Biografie, Documentaire

Bulgarije 1977. Drama van Georgi Dyulgerov en Georgi Djulgerov. Met o.a. Roussi Chanev, Maria Statoulova, Plamena Getova, Radosveta Vassileva en Plamen Donchev.

Complexe film over het leven van een koning onder de zakkenrollers, geconstrueerd op basis van gerechtelijke stukken, met getuigenissen van z'n medeplichtigen, z'n vriendinnen en z'n vrouw. Dyulgerov kiest geen partij, maar laat zien dat met een andere school, een andere vrouw enz. de hoofdfiguur het met zijn intelligentie nog ver had kunnen brengen. Dyulgerov behoort tot de belangrijkste regisseurs van zijn tijd in Bulgarije. Bekroond met een Zilveren Beer voor de Beste regie op het Berlijnse filmfestival. Het scenario is van Rousy Chanev en regisseur Dyulgerov naar het boek van Petko Zdravkov-Zdravelin. Het camerawerk is van Radoslav Spassov.