Lev Koelesjov

Regisseur

Lev Koelesjov is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Velikii oetesjitel

1933 | Experimenteel

SU 1933. Experimenteel van Lev Koelesjov. Met o.a. I. Novoseltsev, Konstantin Kjokjlov, Galina Kravtsjenko, Andrei Fait en Vasili Kovrigin.

Dit verhaal over de veroordeelde Jimmy Valentine is gebaseerd op het leven en de verhalen van de schrijver O. Henry, die wegens verduistering drie jaar in de gevangenis doorbracht. Koelesjov geeft het contrast aan tussen de ware feiten en de weergave in de verhalen van O. Henry. Een low-budget film, die door de vermenging van feiten en fantasie en de zonderlinge humor vaak verwarring opwekt. Koelesjov is één van de eerste montage-theoretici en mentor van bekende regisseurs als Poedovkin.

Po zakonoe

1926 |

SU 1926. Lev Koelesjov. Met o.a. Alexandra Khokhlova, Sergei Komarov, Vladimir Fogel, Piotr Galadjev en Porfiri Podobed.

Naar Jack Londons The Unexpected verhaalt de film over drie goudzoekers - man, vrouw en een gevangene - die door hoog water geïsoleerd raken in een hut, waar 'in naam van koningin Victoria' een macaber doodvonnis wordt voltrokken. Deze allegorie op de hypocrisie van het kapitalistische en kleinburgerlijke leven is een van de goedkoopste films ooit in de Sovjet-Unie gemaakt en wordt als Koelesjovs beste film beschouwd. Ondanks de avant-gardistische stijl is het één der best ontvangen Sovjet-films in het buitenland.

Loetsj Smerti

1925 | Mysterie

SU 1925. Mysterie van Lev Koelesjov. Met o.a. Sergei Komarov, Porfiri Podobed, Vladimir Fogel, Alexandra Khokhlova en Piotr Galadzhev.

Een spionagedrama over een kapitalistische poging de plannen voor een nieuw geheim Sovjet-wapen te stelen. Deze succesvolle film werd door de toenmalige Sovjet-critici ideologisch ontoereikend bevonden. De rol van regisseur/acteur Poedovkin kostte hem bijna het leven. De film is wel eens beschouwd als een weerspiegeling van Koelesjovs imitatie van de Amerikaanse filmtechniek.

Neobytchainye priklioutcheniia Misteria Vesta v strane Bolchevikov

1924 | Komedie

SU 1924. Komedie van Lev Koelesjov. Met o.a. P. Pobobed, Boris Barnet, Alexandra Khokhlova, Vsevolod Pudovkin en Sergei Komarov.

Een klucht over de westerse misvattingen over de nieuwe Sovjet-staat. Senator West bezoekt de Sovjet-Unie in de veronderstelling er slechts wilde, bommenwerpende revolutionairen aan te treffen. Hij wordt het slachtoffer van een groep vandalen, maar de Rode Militia komt hem te hulp. Deze low budget- film is onder moeilijke omstandigheden tot stand gekomen, zoals veel van Koelesjovs films. De latere regisseur Barnet maakt zijn debuut als acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lev Koelesjov op televisie komt.

Reageer