Mario Bonnard

Regisseur

Mario Bonnard is regisseur.
Er zijn 15 films gevonden.

I Masnadieri

1960 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1960. Avonturenfilm van Mario Bonnard. Met o.a. Debra Paget, Antonino Cifariello, Yvonne Sanson, Daniela Rocca en Folco Lulli.

Tijdens de ziekte van paus Gregorius XIII beramen kerkelijke en wereldlijke heersers een komplot om hun macht en bezit uit te breiden, waarbij een jonge vrijbuiter het opneemt voor de misdeelden en verdrukten. Paus Sixtus V maakt een eind aan de corruptie. Deze historische avonturenfilm wijkt niet al te zeer van de feiten af, ondanks de toegevoegde romantische en spectaculaire scènes. Binnen het genre redelijk bekwaam en verzorgd geënsceneerd.

Gli ultimi giorni di Pompei

1959 | Historische film, Avonturenfilm, Drama

Monaco/Italië/Zweden/Spanje 1959. Historische film van Mario Bonnard en Sergio Leone. Met o.a. Steve Reeves, Christine Kauffman, Annemarie Baumann, Fernando Rey en Angel Aranda.

Een centurion ontdekt bij terugkeer in Pompei dat zijn familie is uitgemoord. De schuldigen proberen de Christenen verdacht te maken, maar gooien hem uiteindelijk m[KA2]et Christenslaven voor de leeuwen net op het moment dat de Vesuvius uitbarst. Scenario en acteren zijn in deze zoveelste versie van het bekende verhaal uiterst zwak, maar de ondergang van Pompei is imponerend in beeld gebracht (door regie-assistent Sergio Leone). Scenario van Sergio Leone, Sergio Corbucci, Ennio de Concini en Duccio Tessari naar de roman van Bulwer-Lytton. Camerawerk van Antonio Ballesteros.

Gastone

1959 | Drama, Romantiek

Italië 1959. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Alberto Sordi, Vittorio De Sica, Anna-Maria Ferrero, Franca Marzi en Magali Noël.

Gastone, een bescheiden varié-artist, droomt van grote avonturen. Als hij Nannina, een jonge balletdanseres, ontmoet besluit hij haar in zijn nieuwe voorstelling te presenteren als zijn partner. Daarvoor laat hij zijn vriendin-van-het-moment, de Russische gravin Sonja, in de steek. Nannina wordt beroemd, loopt over naar een andere partner, maar succes blijft uit. Intussen wordt hij achterna gezeten door zijn geldschieters, anderen draaien hem de rug toe. Maar dan komt Nannina terug... Prima verhaal, goed gespeeld.

Afrodite, dea dell'amore

1958 | Avonturenfilm

Italië 1958. Avonturenfilm van Mario Bonnard. Met o.a. Isabelle Corey, Irène Tunc, Antonio De Teffé en Clara Calamai.

Deze spektakel-film heeft natuurlijk niets te maken met geschiedenis, al heeft regisseur Bonnard kostuums en sfeer van de tijd raak getroffen. Het verhaal, dat speelt in 67 na Christus, gaat over liefde en dood rond een standbeeld van Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid, gemaakt door een Griekse koning, als dank aan Nero. De massascenes, opgenomen in Egypte, zijn zeer imposant. Er wordt niet al te best gespeeld, maar de film als geheel is best het aanzien waard.

Mi permette babbo?

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Marisa De Leza, Aldo Fabrizi en Alberto Sordi.

Deze spektakel-film heeft natuurlijk niets te maken met geschiedenis, al heeft regisseur Bonnard kostuums en sfeer van de tijd raak getroffen. Het verhaal, dat speelt in 67 na Christus, gaat over liefde en dood rond een standbeeld van Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid, gemaakt door een Griekse koning, als dank aan Nero. De massascenes, opgenomen in Egypte, zijn zeer imposant. Er wordt niet al te best gespeeld, maar de film als geheel is best het aanzien waard.

La Ladra

1955 | Misdaad, Drama

Italië/Frankrijk 1955. Misdaad van Mario Bonnard. Met o.a. Lise Bourdin, Fausto Tozzi, Henri Vilbert, Piero Ciagnini en Carlo d' Angelo.

Een straatschoffie wordt ingeschakeld bij een misdadigersbende, waarvan een lichte vrouw deel uitmaakt die door hem aan haar gestorven kind wordt herinnerd. Zij trekt zich zijn lot aan. Hij wordt op het rechte pad gezet en de vrouw gaat zelf in het klooster. Deze reeks van te zeer beproefde smartlap-elementen heeft zo nu en dan enkele authentieke scènes die echt aandoenlijk zijn, maar deze bieden onvoldoende tegenwicht voor de onwaarschijnlijkheid in actie en zielsconflict.

Tradita

1954 | Drama

Italië 1954. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Lucia Bosé, Pierre Cressoy, Giorgio Albertazzi en Brigitte Bardot.

Verliefdheid op hetzelfde meisje brengt rivaliteit tussen aristocratische broers omstreeks 1918 in het nog bij Oostenrijk behorende deel van het huidige Itali[KA3]e. De broer die haar krijgt gebruikt zijn concerttourn[KA1]ees als dekmantel voor verzetsactiviteiten, maar wordt verraden door zijn broer, die echter wel zijn plaats inneemt voor het vuurpeloton. Dit melodrama laat de indruk na van een opera zonder muziek. (Exportversie van de film - na wereldroem van Bardot - verplaatste door nasynchronisatie het verhaal van WOI naar WOII, ongeacht de kostumering.)

La Città dolente

1949 | Drama

Italië 1949. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Luigi Tosi, Elio Steiner en Barbara Costanova.

Roerend en droevig verhaal over een Italiaan die na een opdracht op de noordpool achter wordt gelaten. Goed spel en indrukwekkend camerawerk.

Il Ratto delle Sabine

1945 | Komedie

Italië 1945. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Totò, Clelia Matania, Carlo Companini, Aldo Silvani en Laura Gore.

Het toneelgezelschap van professor Tromboni geeft een voorstelling in een provinciestadje, maar de recettes zijn te weinig om de honger te stillen. Een schoolmeester stelt hen voor in ruil voor eten zijn werk `Il ratto delle Sabine` (De schending van Sabine) te spelen. Hoewel het publiek in groten getale op het stuk komt toegestroomd, flopt het op de meest afschuwelijke wijze. De spelers doen het goed, een genietbare komedie, maar niet de beste film van Totò. Ook bekend als: IL PROFESSOR TROMBONI.

Campo de' Fiori

1943 | Drama, Komedie

Italië 1943. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Aldo Fabrizi, Anna Magnani, Peppino De Filippo, Olga Solbelli en Caterina Boratto.

Een jonge visboer is verliefd op een mooi en rijk meisje maar zijn droom geaccepteerd te worden door de hogere kringen is te hoog gegrepen. Aandoenlijk verhaal over standsverschillen, met humor en een goede rolbezetting.

Rossini

1942 | Biografie, Muziek

Italië 1942. Biografie van Mario Bonnard. Met o.a. Nino Besozzi, Paola Barbara, Camillo Pilotto en Paolo Stoppa.

Uitstekende film over leven en werk van de Italiaanse componist Gioacchino Rossini (1792-1868), die een moeilijke periode doormaakte toen zijn vrouw, Isabella Colbran (Barbara), de ster van zijn opera's, haar stem kwijt was. Besozzi is een heel geloofwaardige Rossini.

Avanti c'è posto

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Mario Bonnard. Met o.a. Aldo Fabrizi, Adriana Benetti, Andrea Checchi, Virgilio Riento en Carlo Micheluzzi.

Een ironische en sentimentele film over twee vrienden, de ene is een vrachtwagenchauffeur en de ander een buschauffeur, die een werkeloos meisje ontmoeten en hoe zij haar aan een baan helpen. Sentimenteel-romantisch verhaal, zij voelen zich beiden tot haar aangetrokken. Goed spel en het verhaal zal de toeschouwer van het begin tot het einde amuseren.

Trenta secondi d'amore

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Elsa Merlini, Nino Besozzi en Enrico Viarisio.

Een beeldschone vrouw laat per ongeluk iets uit haar raam vallen, waardoor een passerende voetganger beneden geraakt wordt. Het slachtoffer wordt voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Wanneer hij eenmaal weer voldoende genezen is om te vertrekken, gaat hij de vrouw bezoeken om een schadeloosstelling te eisen: 150.000 lire òf een kus van dertig seconden. Een middelmatige klucht.

L'albero di Adamo

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Elsa Merlini, Antonio Gandusio, Renato Cialente en Dria Pola.

De bewoners van een provinciegat verdenken de dokter ervan dat hij stiekem een relatie met een hertogin onderhoudt. Het verhaal zelf is eenvoudig en voorspelbaar, maar de prestaties van de cast brengen de film op een hoger plan.

Der Sohn der weißen Berge

1930 | Drama

Duitsland 1930. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Luis Trenker, Renate Müller, Leo Peukert, Maria Solveg en Felix Bressart.

Een toerist verdwijnt op een tocht over een gletscher, waarna de weduwe een flinke som van de verzekering incasseert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Bonnard op televisie komt.

Reageer