Elsa Aguirre is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

El Día de la boda

1967 | Komedie

Mexico 1967. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Enrique Rambal, Lucy Gallardo, Irma Lozano, Elsa Aguirre en Mauricio Garcés.

Voor haar huwelijk blijkt de dochter van een welgestelde Mexicaanse familie al hoogzwanger te zijn. Een zielige intrige-komedie.

El pistolero desconocido

1966 | Western, Komedie

Mexico 1966. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. 'Piporro', Elsa Aguirre, Raúl Meraz en José Jasso.

Een gerechtsdienaar doet zich voor als een (vermoorde) revolverheld om te voorkomen dat diens vader wordt beroofd van zijn grond. Een flauwe en krachteloze western met veel mislukte grappen van 'Piporro'

Casa de mujeres

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Julián Soler. Met o.a. Dolores del Río, Elsa Aguirre, Rosa María Vázquez en Marta Romero.

Het leven van verschillende vrouwen in een bordeel. Een vreselijke film die voor en door zeer katholieke prostituées gemaakt lijkt. Vuilnis.

Sólo de noche vienes

1965 | Drama

Guatemala/Mexico 1965. Drama van Sergio Véjar. Met o.a. Elsa Aguirre, Julio Alemán, Rodolfo Landa en Regina Torné.

Een jonge toerist leert een mooi meisje kennen en wordt verliefd op haar. Niet lang daarna meent hij haar weer te zien, maar het blijkt de schoonzuster van het meisje te zijn, die verliefd wordt op hem. Een bijzonder verwarrend en slecht opgebouwd melodrama, gefilmd in lelijke kleuren.

La vuelta del mexicano

1965 | Western

Mexico 1965. Western van René Cardona. Met o.a. Elsa Aguirre, Jorge Rivero, Víctor Junco en Carlos Cortez.

Het vervolg op EL MEXICANO waarin de tweelingbroer van de hoofdpersoon uit die film het opneemt tegen een stel schurken. Deze film bestaat uit de episoden Linchamiento en El vengador en is net zo vreselijk als de eerste.

Pancho Villa y La Valentina

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, Elsa Aguirre, Carlos López Moctezuma en Humberto Almazán.

Een film bestaande uit zeven episoden uit het leven van de beroemde Pancho Villa. Deze film zou een vervolg krijgen in CUANDO !VIVA VILLA! ES LA MUERTE, eveneens met anekdotes over het leven van de beroemde revolutionair. Middelmatig.

Ama a tu prójimo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Armando Calvo, Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre en Raúl 'Ratón' Macías.

Wat er allemaal kan gebeuren in een ziekenhuis. Een reeks min of meer (eerder minder) geslaagde episodes met medewerking van grote namen uit die tijd als 'Cantinflas', Arturo de Córdova, Rosita Quintana, Rubén Rojo, Ana Luisa Peluffo, Sonia Furió en Carlos López Moctezuma.

Así era Pancho Villa

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Elena Marqués, Elsa Aguirre, Carlos López Moctezuma en Humberto Almazán.

Zeven vertellingen rond de heldendaden van Pancho Villa, te weten: No materás, El herreje, Boda macabra, Qué lindo pelao!, Las mujeres de mi general, Mi coronel, El señor cura en Jesusita en Chihuahua. Simpel en voorspelbaar, maar grappig en goed verfilmd.

Vainilla, bronze y morir

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, José Gálvez, Ignacio López Tarso en Luz María Aguilar.

Een rijk meisje wordt verliefd op een arme beeldhouwer, maar moet trouwen met een rijke ingenieur. De regisseur had meer oog voor de camera dan voor het verhaal, met als gevolg een mislukte film met mislukte rollen.

Orgullo de mujer

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, Eduardo Fajardo en Luis Beristáin.

Een ietwat hoogmoedige vrouw toont een niet aflatende minachting voor haar man. Plagiaat, onder slechte regie en met slechte rollen, van GONE WITH THE WIND van Fleming.

La Mujer de dos caras

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Silvestre, José Baviera en Sara Montes.

Een vrouw elektrocuteert haar man als zij erachter is gekomen dat hij haar bedriegt en er met zijn minnares vandoor wil gaan. Wat een doffe ellende haalt een man zich op de hals als hij verliefd wordt op een mooie en ambitieuze vrouw.

La Doncella de piedra

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Víctor Manuel Mendoza, Armando Silvestre en Alfonso Bedoya.

Een jonge kleurlinge keert na haar studie in het buitenland terug naar haar geboorteland Venezuela. Daar wijdt zij zich aan de armen, die zij in bescherming neemt tegen de slavenhandelaren. De armen houden haar voor 'het meisje van steen', waarvan de legende wil dat zij hen zal bevrijden. Het redelijke script is door de regisseur vakkundig om zeep geholpen.

Estafa de amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Ramón Gay, Carmen Mantejo en Eduardo Noriega.

Asunción houdt van Daniël; Daniël houdt van Mayte; Mayte houdt van Gustavo, broer van David; Mariana houdt ook van Gustavo; de schilder César houdt van Mariana, zijn petekind. Maar nooit is de liefde wederzijds. Deze film, gebaseerd op een hoorspel, is één ononderbroken reeks van idiote dialogen.

Cuidado con el amor

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Elsa Aguirre, Oscar Pulido en Arturo Soto Rangel.

Drie vrienden besluiten een huis af te breken, omdat er een schat onder zou liggen. Volkomen oninteressant.

La Perversa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre, César del Campo en Octavio Arias.

Een vrouw wordt verdacht van de moord op haar minnaar. Dermate slecht dat de film het op het hoogtepunt, het proces, zonder decors moest stellen.

Cantando nace el amor

1953 | Komedie, Musical

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Raúl Martínez, Andrés Soler en Oscar Pulido.

Een ranchero wordt enthousiast bij de gedachte aan het maken van een film; dan kan hij namelijk terloops de hoofdrolspeelster verleiden. Stupide komedie opgevuld met een eindeloze reeks liedjes.

La Estatua de carne

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Elsa Aguirre, Miguel Torruco, Carlos López Moctezuma en Silvia Pinal.

Een gelukkig getrouwd beeldhouwer wordt verliefd op een van zijn modellen, de minnares van een verlopen kerel. Chano Urueta is erin geslaagd een melodrama te scheppen vol subtiliteit en fantasie en bovendien bijzonder vermakelijk.

Cuatro noches contigo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Luis Aguilar, Domingo Soler en José Torvay.

De dochter van een gouverneur, juist van huis weggelopen en een verkoper van damesondergoed, moeten door allerlei verwikkelingen de nacht samen in een hotel doorbrengen. Buitengewoon brutaal plagiaat van IT HAPPENED ONE NIGHT van Frank Capra, met desalniettemin een zeer verzorgde belichting en fotografie.

Acapulco

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Calvo, Miguel Torruco en Oscar Pulido.

De administrateur van een luxe hotel in Acapulco maakt een afspraak met een meisje zonder geld; hij stelt haar voor aan zijn rijkste klanten en zij trouwt met degene die zij het aardigst vindt, in ruil voor een commissie. Slordige film, gespeend van ieder gevoel voor humor.

Una Mujer decente

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Elsa Aguirre, Rafael Baledón, Gloria Mange en Gloria Ríos.

Een meisje wordt verleid en weer in de steek gelaten door een arts, die besluit te trouwen met een rijke vrouw uit goede kringen. Hier bereikt het melodrama de uiterste grenzen van het lachwekkende.

Amar fue su pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Elsa Aguirre, Jorge Mistral, Alma Rosa Aguirre en Andrés Soler.

Twee zusjes zijn verliefd op dezelfde man, zonder te weten dat hij een hersentumor heeft. Uitzonderlijk slecht melodrama, slordig geregisseerd.

Lluvia roja

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Jorge Negrete, Elsa Aguirre, Julio Villarreal en Alicia Caro.

Door een broederstrijd sterft een verliefd paar. Toentertijd de meest ambitieuze film van Cardona, waarin zijn beperkingen als regisseur duidelijk zichtbaar zijn.

La Liga de las muchachas

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Elsa Aguirre, Miroslava en Rubén Rojo.

Om te strijden tegen de tirannie van de mannen richt een miljonaire een vrouwenbondgenootschap op. Al gauw krijgt ze een enorme aanhang. De film had zeer grappig kunnen zijn, maar helaas heeft de regisseur een groot aantal komische momenten zeer slecht benut.

Ojos de juventud

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Joaquín Pardavé, Elsa Aguirre en Tito Junco.

Een man neemt een vrouw in zijn huis op om haar uit handen van de politie te houden, die haar vanwege een diefstal achtervolgt. Na korte tijd besteelt zij haar weldoener. De regisseur heeft de film duidelijk met weinig interesse gemaakt.

Medianoche

1948 | Komedie, Misdaad

Mexico 1948. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Arturo de Córdova, Elsa Aguirre en Marga López.

Een politieagent slaagt er niet in voldoende bewijsmateriaal te verzamelen om een bekende smokkelaar, een vroegere jeugdvriend, op te sluiten. Het scenario is gebaseerd op LA FUGA, die Luis Saslavsky in 1937 heeft verfilmd. In deze domme, onzinnige film wordt ook nog zeer slecht geacteerd.

Los Viejos somos así

1948 | Komedie, Drama

Mexico 1948. Komedie van Joaquín Pardavé. Met o.a. Joaquín Pardavé, Elsa Aguirre en Víctor Junco.

Een jonge man denkt dat zijn verloofde hem bedriegt met een oude man. Dan ontdekt hij dat het haar vader is. Om deze komedie vol absurde situaties kan het publiek waarschijnlijk niet eens glimlachen.

El Ladrón

1947 | Komedie, Drama

Mexico 1947. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Luis Sandrini, Domingo Soler en Elsa Aguirre.

Een bankbediende steelt een biljet van 10.000 pesos en schenkt het aan een weeshuis. Men komt er daar echter achter dat het geld gestolen is. Deze belachelijke komedie heeft weinig opzien gebaard.

Algo flota en el agua

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Elsa Aguirre en Amparo Morillo.

Een pasgetrouwde jonge man raakt gefascineerd door een beeldschone vrouw die op het water dobbert. Ondanks de wat trage start wordt het tempo snel beter en de film interessanter. Het camerawerk is fantastisch.

Son Simón de Lira

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Joaquín Pardavé, Manuel Medel en Elsa Aguirre.

Door een reeks van intriges verliest een man zijn fortuin. De film was een enorm fiasco, zowel in de pers als commercieel.