Ulrich Haupt is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Das Spinnennetz

1989 | Komedie, Historische film

Duitsland 1989. Komedie van Bernhard Wicki. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Armin Mueller-Stahl, Andrea Jonasson, Corinna Kirchhoff en Elisabeth Endriss.

Aan de hand van het leven van luitenant Lohse geeft de film een beeld van de sociale en politieke situatie in Duitsland aan het einde van de republiek van Weimar. Een groots opgezette, indrukwekkende film naar het gelijknamige boek van Joseph Roth, door de regisseur en Wolfgang Kirchner tot scenario bewerkt. Gerard Vandenberg deed het camerawerk.

Das verlorene Gesicht

1986 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1986. Documentaire van Heinrich Breloer. Met o.a. Luiselotte Enderle, Ulrich Haupt, Matthias Kroll, Otto Reuter en Hannelore Schroth.

In 1945, terwijl het Duitse leger de nederlaag tegemoet ging, trok schrijver Erich Kästner met producent Eberhard Schmid en een filmploeg van de UFA naar Mayerhofen in Tirol om er de film Das verlorene Gesicht te draaien. Hij verbleef in het pension van Viktl Schneider, een kranige vrouw die zojuist haar twee zonen verloren had en die Hitler haatte. Zijn belevenissen in Meyershofen schreef hij neer in zijn dagboek, dat gepubliceerd werd als Notabene 45. Door gebrek aan filmrol werd meestal gedraaid met lege camera's, enkel om de mensen te laten geloven dat alles goed ging. Wolf-Dietrich Sprenger leest fragmenten voor uit het dagboek, terwijl cineast/scenarist Breloer ter plaatse praat met getuigen van die periode, o.a. Frau Steiner, en met nog overlevende medewerkers aan die mythische film. Zo ontdekt hij dat een van de nazi- jongeren die destijds terreur zaaiden nu burgemeester is van Mayerhofen. Een sterk anti-fascistisch pamflet dat licht werpt op een van de meest legendarische Duitse films die nooit verwezenlijkt werden. Montage is van Sibylle von der Laage en achter de camera stonden Michael Giefer en Thomas Beuthner. De documentaire kreeg de ondertitel mee: EINE REISE MIT ERICH KÄSTNER.

The Rogue Song

1930 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1930. Drama van Lionel Barrymore. Met o.a. Lawrence Tibbett, Catherine Dale Owen, Judith Vosseli, Florence Lake en Nance O'Neill.

Een vroege geluidsfilm van MGM: romantiek, kostuums en liedjes, met in de hoofdrol Tibbett, de ster van de 'Metropolitan Opera'. De film, waarvan men ooit aannam dat hij verloren was gegaan, is gedateerd maar goed, en bovendien karakteristiek voor de films uit die tijd. Regisseur is karakteracteur Barrymore. Tibbett, hoewel hij geen succes had als acteur, werd voor zijn spel voorgedragen voor de Oscar voor de beste speler.

The Greene Murder Case

1929 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1929. Mysterie van Frank Tuttle. Met o.a. William Powell, Florence Eldridge, Ulrich Haupt, Jean Arthur en Eugene Pallette.

Ondanks de krakerige techniek van de eerste geluidsfilms, is dit een over het algemeen bevredigend Philo Vance- mysterie over de moord op een gierige matrone uit Manhattan. Helaas wordt de identiteit van de moordenaar halverwege de film al pijnlijk duidelijk.

The Green Murder Case

1929 | Mysterie

Verenigde Staten 1929. Mysterie van Frank Tuttle. Met o.a. William Powell, Florence Eldridge, Ulrich Haupt, Jean Arthur en Eugene Pallette.

Zie: Philo Vance-serie.