Marie Bro

Producer

Marie Bro is producer.
Er zijn 8 films gevonden.

Rita & Krokodil

2017 | Animatie, Jeugdfilm, Familiefilm

Denemarken 2017. Animatie van Siri Melchior.

Rita is een vastberaden kleuter met een altijd hongerig vriendje, Krokodil. Hij woont in de badkuip en de fantasie van Rita brengt hen overal waar ze maar willen. Met Krokodil in de buurt, is er altijd wat te beleven. Deze eerste serie van 40 minuten is een kleurrijke verzameling van hun avonturen voor de allerjongste filmbezoeker.

Fietsmug & Dansmug

2007 | Animatie, Jeugdfilm

2007. Animatie van Jannik Hastrup.

Egon en Dagmar zijn allesbehalve normale muggen. De een durft alles op zijn knalrode racefiets, de ander houdt, zoals de filmtitel al aangeeft, van niets zo veel als dansen – en dan het liefst op de muziek van de jazzband The Musects. De in het Nederlands nagesynchroniseerde, oorspronkelijk Deense animatiefilm Fietsmug & Dansmug is een aanrader voor de allerkleinsten: even kleurrijke als fantasierijke, kriebelige tekeningen van ondernemende muggen met lange, stekelige neuzen, een bedreigde zwarte mierenkolonie, een valse rode mierenkoningin en een stoet aan andere dieren. Met een jazzy score en leuke liedjes. En je steekt er nog iets van op ook.

Cirkelientje: Grote kleine muis

2004 | Animatie

Denemarken 2004. Animatie van Jannik Hastrup. Met o.a. Jannemien Cnossens, Chantal Leyers, Chiel van Berkel en Angie Cotrotsos.

De muizen spelen in deze derde film over Cirkelientje de hoofdrol, niet de pop met het zwarte piekhaar en de rode jurk met zwarte stippen. De aquarellen zijn wederom kleurrijk en poëtisch; de muizen hebben een fraaie, kinderlijke stijl. Hun koppies zijn allemaal en profil getekend, met de ogen en face. Ze hebben allemaal twee voortanden zo groot als die van Ronaldinho. Een kinderfilm, die ook voor volwassenen zeer te genieten is.

Prop & Berta

2001 | Familiefilm, Animatie

Denemarken/Duitsland 2001. Familiefilm van Per Fly. Met o.a. Paprika Steen, Otto Brandenburg en Lisbeth Dahl.

Het mannetje Prop heeft een huis geërfd in een ogenschijnlijk lieflijk dorpje. Hij maakt er al snel vrienden en vijanden: de praatgrage koe Berta wordt een trouwe metgezel, maar de heks uit het nabijgelegen bos moet niets van haar nieuwe buurman hebben en koelt haar woede op de bange dorpsbewoners. Samen met Berta en een groepje kleine muzikanten - de 'bessenboerders' - probeert Prop de heks op andere gedachten te brengen, met veel misverstanden en toverspreuken tot gevolg. Aangename, grappige animatiefilm. Met leuke liedjes.

Cirkelientje: kaas en liefde

2000 | Animatie

Denemarken 2000. Animatie van Jannik Hastrup. Met o.a. Ida Marie Christensen, Janne Britt Hansen en Niklas Ingemann.

Cirkelientje is een piepklein elfenmeisje, zo klein dat ze in een luciferdoosje past. Op een dag ontmoet haar muizenvriendje Rudolf het blinde muisje Millie. Millie moet van haar gemene vader iedere dag kaas zoeken. Rudolf is verliefd op haar en wil daarom samen met zijn vrienden een verjaardagsfeestje organiseren. Maar wat moeten ze met haar nukkige vader? Een lieflijke animatiefilm van Jannik Hastrup (1941), de éminence grise van de Deense animatie.

Cirkelientje

1999 | Animatie

Denemarken 1999. Animatie van Jannik Hastrup.

Animatiefilm over de avonturen in de grote mensenstad van de superkleine heldin uit de titel en haar muizenvrienden meebeleven. Geschikt jonge kijkers.

H.C. Andersen og den skæve skygge

1998 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Denemarken 1998. Animatie van Jannik Hastrup.

De jonge Hans Christian Andersen groeit op in het Deense Odense. Hij is een wereldvreemd, dromerig jongetje dat kan praten met zijn eend Emma en met zijn schaduw. Op veertienjarige leeftijd trekt hij naar Kopenhagen, waar hij succesvol hoopt te worden. Hoe bedeesd en verlegen hij zelf is, zo vrijpostig en arrogant is zijn schaduw. Nadat hij met succes zijn eerste dichtbundel heeft uitgegeven vestigt hij zich in Rome. Zijn ziel is zo zuiver dat de duivel hem doorlopend op de hielen zit. Uiteindelijk verkoopt zijn schaduw Hans Christians ziel in ruil voor een lichaam. Een fictieve biografie van de Deense sprookjesschrijver, gebaseerd op Andersens sprookje De lange schaduw. Voor de allerkleinsten bevat de film waarschijnlijk te gruwelijke scènes, terwijl ook de erotiek niet uit de weg gegaan wordt. Oudere kinderen en volwassenen zullen echter wel genieten van deze alternatieve wereld waarin dieren kunnen praten en schaduwen zich kunnen losmaken van hun 'eigenaar'. Bent Kaller schreef het fantasievolle scenario. Pelle Svensson had de leiding over de fotografische vormgeving. In de originele versie horen we de stemmen van Jasper Klein, Jarl Kulle, Andreas Kromann, Claus Ryskjær, Ghita Nørby, Bodil Udsen, Ø ve Sprogne, Gitte Grȧbst, Sofie Ysȧbøl, Tammi Ø st en Otto Brandenburg. Dolby Stereo.

Fuglekrigen

1991 | Animatie, Familiefilm

Denemarken 1991. Animatie van Jannik Hastrup.

Een animatiefilm over de vriendschap en de solidariteit in de vogelwereld. Twee jonge vliegers, Oliver en Olivia, roepen hun soortgenoten op tot opstand tegen de heerschappij van roofvogel Fagin. Temidden van de actie blijft er toch nog de gelegenheid over voor een liefdesgeschiedenis tussen Oliver en Olivia. Een prettige, maar een wat te drukke film van Jannik Hastrup, bekend van zijn milieufabel Samson en Sally. Scenario van regisseur Hastrup en Bent Haller. Camerawerk van Jacob Koch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie Bro op televisie komt.

Reageer