Mark Stevens

1916 -1994 Regisseur, Acteur

Mark Stevens (1916-1994) is regisseur en acteur.
Er zijn 33 films gevonden.

Angel Number 9

1974 | Erotiek

Verenigde Staten 1974. Erotiek van Roberta Findlay. Met o.a. Darby Lloyd Rains, Jamie Gillis, Jennifer Jordan, Mark Stevens en Alan Marlo.

Een jongeman die alle meisjes die hij zwanger heeft gemaakt de bons heeft gegeven, sterft na een auto-ongeval, komt in de hemel en moet voor straf terug naar aarde als vrouw, om aan den lijve te ondervinden hoe zwaar het lot der vrouwen is. De film is [KA1]e[KA1]en lange uitkleedpartij en aan de `ludieke nummertjes` komt geen einde. Wanprodukt; alleen voor mensen, die per se willen weten hoe Amerikaanse engelen in de hemel `het doen` (met al die vleugels en zo...)

La Lola dicen que no vive sola

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Jaime de Armiñán. Met o.a. Serena Vergano, Mark Stevens, Lola Herrera en Hugo Blanco.

Een meisje uit de provincie gaat naar de stad op zoek naar fortuin. Een afgezaagd en moraliserend melodrama - het werk van een regisseur die altijd overschat werd.

La Furia del hombre lobo

1970 | Horror

Spanje 1970. Horror van Jose Maria Zabalza. Met o.a. Paul Naschy, Perla Cristal, Michael Rivers, Veronica Lujan en Mark Stevens.

Wie zou er níet furieus worden als hij in een film als deze moest spelen? Waardeloos prul over een geleerde die in een hulpeloze weerwolf verandert. De engelse teksten zijn ingedubd. Exporttitel: THE FURY OF THE WOLF MAN.

Es usted mi padre?

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Antonio Giménez Rico. Met o.a. Mark Stevens, Tony Isbert, Maribel Martín en Mari Carrillo.

Een geruïneerde edelman probeert zijn naam te verkopen aan de meestbiedende...Een zeer slechte film van een rampzalige regisseur.

España otra vez

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Manuela Vargas, Mark Stevens, Marianne Koch en Luis Ciges.

Een Noordamerikaanse arts keert naar Spanje terug na zijn deelneming aan de Burgeroorlog...Een van de weinige kritische analyses over het werkelijke Spanje van de jaren '60 die door de censuur is gekomen. Aan het scenario hebben de op de zwarte lijst staande Alvah Bessie en de criticus Gubern hun medewerking verleend.

Frozen Alive

1966 | Sciencefiction, Misdaad, Romantiek

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 1966. Sciencefiction van Bernard Knowles. Met o.a. Mark Stevens, Marianne Koch, Delphi Lawrence, Walter Rilla en Joachim Hansen.

Op het moment dat een geleerde (Stevens) een koelingsexperiment op zichzelf uitprobeert, schiet zijn verwaarloosde vrouw zichzelf per ongeluk dood met een revolver. Haar minnaar (Hansen) was hiervan getuige, maar verdwijnt, zodat de geleerde verdachte nr. 1 wordt.

Tierra de fuego

1965 | Western

Duitsland/Spanje 1965. Western van Jaime Jesús Balcázar. Met o.a. Mark Stevens, Mario Adorf, Marianne Koch, Frank Oliveras en Antonio Iranzo.

Adorf, de bendeleider, terroriseert de omgeving en wil de sheriff, Stevens, en diens familie uitroeien. Maar hij onderschat de sheriff ernstig. Maar tot dat besef komt hij pas na een lange rij lijken geproduceerd te hebben in deze redelijke actie-western.

Der Fall X701

1964 | Sciencefiction, Thriller

Duitsland 1964. Sciencefiction van Bernard Knowles. Met o.a. Joachim Hansen, Marianne Koch en Mark Stevens.

Joan vermoedt dat haar man Frank overspel pleegt met zijn collega-arts Helen en zoekt troost in de alcohol en bij haar ex Tony. Als Joan op een tragische manier om het leven komt, wordt Frank van moord verdacht en is het aan Helen om de politie van zijn onschuld te overtuigen

September Storm

1960 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Byron Haskin. Met o.a. Joanne Dru, Mark Stevens, Robert Strauss, Asher Dann en Jean-Pierre Kérien.

Een complotterende mannequin gaat met een groep avonturiers op zoek naar gezonken schatten bij Mallorca. Het enige pluspunt van de film is nu verdwenen: hij werd geproduceerd in 3D- cinemascoop.

Gunsmoke in Tucson

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Thomas Carr. Met o.a. Mark Stevens, Forrest Tucker, Gale Robbins, Gail Kobe en Bill Henry.

Strijd tussen een sheriff en zijn criminele broertje in Arizona. Niet slecht.

Gun Fever

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Mark Stevens. Met o.a. Mark Stevens, John Lupton, Larry Storch, Jana Davi en Aaron Saxon.

Een zoon van een bandiet brengt zijn vader om, nadat deze de ouders van zijn beste vriend heeft omgebracht. Psychologische western van Stevens, die de hoofdrol speelde en het scenario schreef.

Gunsight Ridge

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Francis D. Lyon. Met o.a. Joel McCrea, Mark Stevens, Joan Weldon, Addison Richards en Slim Pickens.

De bevolking van een stadje bundelt haar krachten om zich te ontdoen van een stel bandieten; een goede western. Scenario van Talbot en Elisabeth Jennings. Camerawerk van Ernest Laszlo.

Timetable

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Mark Stevens. Met o.a. Mark Stevens, King Calder, Felicia Farr, Marianne Stewart en Jack Klugman.

Een filmverslag op verkleinde schaal van het onderzoek van een verzekeringsinspecteur naar een geldroof die hij zelf pleegde.

Cry Vengeance

1954 | Misdaad

Verenigde Staten 1954. Misdaad van Mark Stevens. Met o.a. Mark Stevens, Martha Hyer, Skip Homeier, Joan Vohs en Skip Homeler.

Stevens brengt de titel in praktijk als onschuldige ex-veroordeelde op zoek naar gangsters die hem de gevangenis in brachten.

Torpedo Alley

1953 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Lew Landers. Met o.a. Dorothy Malone, Mark Stevens, Charles Winninger en Bill Williams.

Een typische Koreaanse oorlogsfilm over Amerikaanse onderzeebootaanvallen.

Jack Slade

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Harold Schuster. Met o.a. Mark Stevens, Dorothy Malone, Barton MacLane, John Litel en Paul Langton.

Dit is een western met een antiheld, zo wil het draaiboek van Warren Douglas. Stevens speelt Slade, een jongeman die een voortdurende moordzucht in zich heeft en zich daarvan niet weet te bevrijden. Als er een klein meisje sterft, wil de bevolking hem lynchen. In een duel laat hij het leven. Niet iets voor echte fans van het genre, deze Lindsley Parsons-produktie met William Sickner als cameraman.

Mutiny

1952 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Edward Dmytryk. Met o.a. Mark Stevens, Angela Lansbury, Patric Knowles en Gene Evans.

Een morsige rolprent waarin Stevens en consorten een goudroof plegen om hun zaak te dienen; het betreft de overwinning van de Engelse vloot in de oorlog van 1812.

Target Unknown

1951 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1951. Oorlogsfilm van George Sherman. Met o.a. Mark Stevens, Alex Nicol, Joyce Holden, Robert Douglas en Don Taylor.

Vindingrijke behandeling van het versleten thema van geallieerde soldaten die gevangen genomen worden in bezet Frankrijk.

Reunion in Reno

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Kurt Neumann. Met o.a. Mark Stevens, Peggy Dow, Gigi Perreau, Frances Dee en Leif Erickson.

Een onderhoudende komedie over Perreau die besluit haar ouders te verlaten om hen niet in de weg te zitten.

Little Egypt

1951 |

1951. Frederick de Cordova. Met o.a. Mark Stevens, Rhonda Fleming en Nancy Guild.

Een onderhoudende komedie over Perreau die besluit haar ouders te verlaten om hen niet in de weg te zitten.

Katie Did It

1951 | Romantiek

Verenigde Staten 1951. Romantiek van Frederick de Cordova. Met o.a. Ann Blyth, Mark Stevens, Cecil Kellaway en Jesse White.

Blyth is parmantiger dan anders als de houterige bibliothecaresse uit New England die een doorbraak meemaakt als haar het hof gemaakt wordt door de swingende Stevens uit New York.

Please Believe Me

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Deborah Kerr, Robert Walker, James Whitmore, Peter Lawford en Mark Stevens.

Aangenaam niemendalletje over Britse Kerr aan boord van een lijnboot naar Amerika, en verschillende op het schip aanwezige vrijgezellen die denken dat ze een erfgename is en haar het hof trachten te maken. Het scenario is van Nathaniel Curtis. Het camerawerk is van Robert Planck.

Between Midnight and Dawn

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Gordon Douglas. Met o.a. Edmond O'Brien, Gale Storm, Mark Stevens, Roland Winters en Madge Blake.

Draaglijk misdaadverhaal over politiemannen in strijd met ontsnapte misdadigers.

You Beautiful Doll Oh

1949 |

1949. John M. Stahl. Met o.a. Charlotte Greenwood, June Haver, Gale Robbins, Mark Stevens en S.Z. Sakall.

Draaglijk misdaadverhaal over politiemannen in strijd met ontsnapte misdadigers.

Sand

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van Louis King. Met o.a. Mark Stevens, Coleen Gray, Rory Calhoun, Charles Grapewin en Bob Patten.

Stevens raakt bij een spoorwegongeluk zijn paard kwijt. Hij wil het daarna met hulp van Gray weer vangen. Het paard heeft de vrijheid echter geroken en maakt korte metten met hen die hem kwaad willen doen. Uiteindelijk weet Stevens het paard toch te benaderen en opnieuw diens vertrouwen te winnen. Voor liefhebbers van paarden-westerns een acceptabele film, typische westernliefhebbers zullen op een beetje actie wachten. De roman van Will James werd bewerkt door Martin Berkeley en Jerome Cady.

Oh, You Beautiful Doll

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van John M. Stahl. Met o.a. June Haver, Mark Stevens, S.Z. Sakall, Charlotte Greenwood en Gale Robins.

Een levendige historische musical met een broze carrière-beschrijving van een serieuze componist wiens werken populaire hits worden.

Dancing in the Dark

1949 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1949. Komedie van Irving Reis. Met o.a. William Powell, Betsy Drake, Mark Stevens, Adolphe Menjou en Walter Catlett.

Zo nu en dan sprankelende muzikale komedie met Powell die goede relaties hoopt aan te knopen met een filmmaatschappij door een Broadwayster aan te trekken; hij raakt gefascineerd door talent van onbekend meisje dat zijn dochter blijkt te zijn.

The Street With No Name

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van William Keighley. Met o.a. Mark Stevens, Richard Widmark, Lloyd Nolan, Barbara Lawrence en Ed Begley.

Een goede film gebaseerd op feitelijk FBI-materiaal over de ontmaskering van een bendeleider. De spanning wordt goed gedoseerd. Het scenario is van Harry Kleiner.

The Snake Pit

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Mark Stevens, Leo Genn, Celeste Holm, Glenn Langan en Helen Craig.

Eén van de eerste films die intelligent geestelijke ineenstortingen en het langzame herstel bekijkt. Deze aangrijpende film in een inrichting gesitueerd mist thans waarschijnlijk het schokeffect van weleer, maar heeft nog genoeg kracht. De Havilland speelt prachtig.

I Wonder Who's Kissing Her Now?

1947 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1947. Drama van Met o.a. June Haver, Mark Stevens, Martha Stewart, Reginald Gardiner en Lenore Aubert.

Een boeiende weergave van het leven en de liefdes van componist Joseph H. Howard anno 1890. Zoals gewoonlijk is de muziek beter dan het scenario.

The Dark Corner

1946 | Misdaad

Verenigde Staten 1946. Misdaad van Henry Hathaway. Met o.a. Lucille Ball, Clifton Webb, William Bendix, Mark Stevens en Reed Hadley.

Eerste klas mysterieverhaal met secretaresse Kathleen (Ball) die haar baas Brad ford Galt (Stevens) helpt te ontkomen aan een valse beschuldiging van moord. Goed geacteerde, opwindende film. Het scenario is van Jay Dratler en Bernard Schoenfeld naar de roman van Leo Rosten.

From This Day Forward

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van John Berry. Met o.a. Mark Stevens, Joan Fontaine, Henry Morgan, Arline Judge en Bobby Driscoll.

Weliswaar is Joan Fontaine de laatste tijd op tv geweest met louter ware klassiekers (Suspicion, Letter from an Unknown Woman, Gunga Din), vanmiddag moeten we haar in een iets minder glorieus vehikel aanschouwen. In flashbacks vertelt deze soaper over het begin van de relatie tussen Susan (Fontaine) en Bill (Mark Stevens), die niet over rozen ging omdat Bill eerst moest oorlogvoeren en daarna financieel moet lijden. Of zoals de Fontaine-biografie heet: No bed of roses.

Within These Walls

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Thomas Mitchell, Mary Anderson, Edward Ryan, Mark Stevens en B.S. Pully.

Een aardig maar voorspelbaar gevangenisdrama waarin bewaker Mitchell zijn eigen zoon als gevangene tegenkomt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Stevens op televisie komt.

Reageer