Nelson Villagra

Acteur

Nelson Villagra is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Amnesia

1994 | Komedie, Actiefilm

Chili 1994. Komedie van Gonzalo Justiniano. Met o.a. Julio Jung, Pedro Vicuna, Nelson Villagra, Jose Secall en Marcela Osorio.

Voormalige soldaat Ramirez (Vicuna) herkent op straat sergeant Zuniga (Jung). Ramirez diende onder hem in een strafkamp en Zuniga was beslist geen doetje, die moeiteloos iemand met een ijzeren staaf afranselde of als het zo uitkwam, neerschoot, w.o. een zwangere vrouw. Beide mannen drinken een biertje en Ramirez voelt zich ongemakkelijk over deze hernieuwde ontmoeting. Ze sluiten echter een soort vriendschap. Ramirez nodigt Zuniga uit voor een etentje bij hem thuis. De gast weet echter niet dat Ramirez een van zijn voormalige slachtoffers heeft opgebeld, die aan de wreedheden wist te ontsnappen. Het verhaal speelt zich af in een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land, maar de kijker heeft algauw door dat hiermede het land van oorsprong van de film bedoeld is en dat de gruwelen plaats vonden ten tijde van de dictatuur van generaal Pinochet. Wrang, hier en daar dik aangezet zwart melo. Het camerawerk van Hans Burmann is zeer geslaagd en het scenario van Gustavo Frias en regisseur Justiniano intelligent en typisch volgens de traditie van het Zuid- Amerikaanse continent. Vierde film van Justiniano.

Baragua

1986 | Historische film

Cuba 1986. Historische film van José Massip. Met o.a. Mario Balmaseda, José Antonio Rodríguez, Nelson Villagra en Sergio Corrieri.

Reconstructie van de gebeurtenissen die in de laatste periode van de Tienjarige Oorlog (1868-1878) geleid hebben tot de grootste ommekeer in de revolutionaire geschiedenis: de zogenaamde Paz del Zanjón. Een film die zich herhaalt en irritant indoctrinerend is.

El corazón sobre la tierra

1985 | Drama

Cuba 1985. Drama van Constante Diego. Met o.a. Reinaldo Miravalles, Nelson Villagra en Annia Linares.

Het verhaal van een vader en zijn zoon die de ambitie heeft om een coöperatie op te zetten. De vader zal zich geheel aan het werk wijden als de zoon in Ethiopië sterft. Deze film is opgedragen aan de Cubaanse jongeren die in Afrika de dood vonden. Het is de eerste speelfilm van deze regisseur en hij kreeg er diverse onderscheidingen voor.

La Rosa de los vientos

1983 | Avonturenfilm, Drama

Spanje/Venezuela/Cuba 1983. Avonturenfilm van Patricio Guzmán. Met o.a. Patxi Andion, José Antonio Rodríguez, Nelson Villagra, Gloria Laso en Asdrubal Melendez.

In het oerwoud van de Amazone is een buitenlandse ontdekkingsreiziger op zoek naar de tovenarij uit de tijd van voor de ontdekking van Amerika. Een vreemde en eerzuchtige film die echter niet het succes behaalde dat hij verdiend had.

La Viuda de Montiel

1980 | Drama

Colombia/Mexico/YU 1980. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Geraldine Chaplin, Nelson Villagra, Ernesto Gómez Cruz, Alejandro Parodi en Katy Jurado.

De vrouw van een corrupte dorpstiran blijft eenzaam en verlaten achter wanneer haar man sterft. Een oppervlakkige en slaapverwekkende verfilming van een verhaal van Gabriel Garcia Márquez.

Prisioneros desaparecidos

1979 |

Chili/Cuba 1979. Sergio Castilla. Met o.a. Nelson Villagra, Leonardo Perucci, Elizabeth Menz en Adelaida Arias.

Een film die in de vorm van een dagboek vertelt hoe gedurende drie dagen het leven verloopt in een folterkamer van de fascistische Chileense dictatuur. Film met militante inslag die vakmatig gezien niet geheel volwaardig is te noemen.

De Forsvunna fangarna

1979 |

Zweden 1979. Sergio Castilla. Met o.a. Nelson Villagra, Ely Menz, Leonardo Perucci, Hugo Medina en Adelaida Arias.

De Chileense regisseur Castilla is uitgeweken naar Zweden, en biedt het publiek via deze semi-documentaire een blik op zijn fascistische vaderland, een paar jaar na de militaire machtsovername. Mensen worden voor ondervraging stilletjes weggevoerd naar een villa, waar men met marteling informatie los wil krijgen. USA-titel: DISAPPEARED.

Viva el presidente!

1978 | Drama, Avonturenfilm

Cuba/Frankrijk/Mexico 1978. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Nelson Villagra, Kathy Jurado, Alain Cuny, Salvador Sanchez en Ernesto Gómez Cruz.

Een door Costa-Gavras geproduceerde Frans-Mexicaans-Cubaanse politieke spektakelfilm gebaseerd op het boek van Alejo Carpentier. Villagra speelt een Zuidamerikaanse dictator die de onrust in zijn land met geweld probeert te smoren. Hij wordt gesteund door de Amerikaanse regering, maar als het verzet hardnekkiger wordt en de aandacht van de internationale pers zich op Nueva Cordoba gaat richten, komt zijn positie in het gedrang. Een te lange film die echter flamboyant geregiseerd werd door Littin. Ook de vertolking is uitstekend in deze thematisch interessante film. Er bestaat ook een versie van 190m. Franse titel: LE RECOURS DE LA METHODE.

La ultima cena

1976 | Drama

Cuba 1976. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Nelson Villagra, Silvano Rey, Luis Alberto Garcia, José Antonio Rodriguez en Samuel Claxton.

Een imponerende historische film over het Spaanse kolonialisme op Cuba aan het einde van de 18e eeuw. Een vrome plantage-eigenaar besluit te tonen dat hij begaan is met het lot van zijn slaven en daartoe nodigt hij twaalf van hen uit om aan het eind van de vastenperiode aan de avond-dis te komen zitten. De rest van de slaven gelooft in een weekeind van rust, maar hun heer huichelt slechts en bereikt daardoor het tegenovergestelde: er breekt een opstand uit die gewelddadig wordt neergeslagen. In dit thematisch rijke fresco rekent Alea ongenadig af met de mentaliteit der kolonialen en de macht van de kerk. Hij slaagt erin, ondanks de speelduur van drie uur, de kijker constant in de ban te houden. Technisch erg verzorgd gemaakt, en doorleefd vertolkt. Het scenario is van Tomas Gonzales, Maria Eugenia Haya en regisseur Gutierrez Alea. Mario Garcia Jya stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nelson Villagra op televisie komt.

Reageer