Adrian Titieni

Acteur

Adrian Titieni is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bacalaureat

2016 | Drama

Roemenië/Frankrijk/België 2016. Drama van Cristian Mungiu. Met o.a. Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Lia Bugnar en Rares Andrici.

Wanneer de hardwerkende en slimme Eliza wordt aangerand op school, is vader Romeo vooral bezorgd over wat dat voor haar examen zal betekenen. Ze heeft namelijk alle punten nodig om toegelaten te worden tot een prestigieuze universiteit in Engeland. Wanneer de traumatische ervaring inderdaad nadelig dreigt uit te pakken grijpt Romeo in. Hij kent wel iemand, die weer iemand kent, die iemand kent. Intelligent drama over corruptie en compromissen, waarvoor Mungiu in 2016 op het festival van Cannes de prijs voor beste regisseur kreeg.

Picnic

2007 | Drama

Roemenië 2007. Drama van Adrian Sitaru. Met o.a. Adrian Titieni, Ioana Flora, Maria Dinulescu, Alexandru Georgescu en Sorin Vasilescu.

Een kibbelend stel gaat eropuit, maar de picknick valt in het water als ze onderweg een hoertje aanrijden. Ze is niet gewond, maar gaat mee en blijkt een ongemakkelijke gaste.

Pas in doi

1985 | Komedie

Roemenië 1985. Komedie van Dan Pita. Met o.a. Claudiu Bleont, Pitre Nicolae, Ecaterina Nazare, Anda Onesa en Mircea Constantinescu.

De tribulaties van twee vrienden: brave staalarbeider Nicolae en ondeugende sportminnaar Bleont. Als ze zich op het liefdespad begeven, huwt Nicolae prompt het meisje dat hij verleid heeft; en zo hoorde het onder Ceauȿescu, maar antiheld, en hartedief Bleont kan niet kiezen tussen twee qua karakter zeer verschillende jongedames. En dat gedrag was onsocialistisch; dus kwam de film niet door de censuur, maar op het filmfestival van Berlijn een jaar later vond de jury dat de prent toch een bijzondere vermelding verdiende. Scenario van Beorge Busecan en regisseur Pita. Marian Stanciu stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adrian Titieni op televisie komt.

Reageer