J.E. Szyfer

Componist

J.E. Szyfer is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

La croisière jaune

1933 | Documentaire

Frankrijk 1933. Documentaire van André Sauvage.

Verhaal over de beroemde expeditie die werd gefinancierd door André Citroën en die van Beiroet naar Peking ging in 1931-1932. Een succes, maar vol met soms tragische avonturen: de reis ging dwars door een middeleeuws China dat zich midden in een revolutie bevond en de leider van de expeditie, George-Marie Haardt, is in Hong-Kong gestorven. De beelden van de maker Sauvage stijgen uit boven het eenvoudige schilderachtige door een aantal gedurfde technieken zoals onder andere het gebruik van synchroon geluid waardoor deze film de voorloper van de 'directe cinema' werd. Bij thuiskomst wordt Sauvage de montage afgenomen die men toevertrouwt aan de eerlijke, zonder meer, Poirier, en de ontmoedigde Sauvage verlaat de filmkunst.

Feu Mathias Pascal

1926 | Zwijgende film, Drama

Frankrijk 1926. Zwijgende film van Marcel L'Herbier. Met o.a. Ivan Mozzhukhin, Marcelle Pradot, Lois Moran, Marthe Mellot en Michel Simon.

De schoonmoeder van de ongelukkige Mathias Pascal (Mozzhukhin) is een loeder. En dan overlijdt ook nog zijn geliefde dochter. Aangeslagen reist hij naar Monte Carlo, en wint daar een fortuin. Op de terugreis leest hij in een krant zijn eigen overlijdensbericht, hij besluit elders een ander leven te beginnen, maar ook dat valt na verloop van tijd tegen. Interessante zwijgende film naar een roman van Pirandello. L'Herbier was vooral ten tijde van de stomme film een van de belangrijkste Franse regisseurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer J.E. Szyfer op televisie komt.

Reageer