Angel Pardo

Acteur

Angel Pardo is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

El Lute II

1988 | Biografie

Spanje 1988. Biografie van Vicente Aranda. Met o.a. Imanol Arias, Pastora Vega, Angel Pardo, Jorge Sanz en Victoria Abril.

Het vervolg op EL LUTE, waarin de schelm El Lute, een soort Spaanse Robin Hood/Tijl Uilenspiegel terugkeert in de maatschappij. De film neigt naar het komische. Minder geslaagd dan het eerste deel. Ook bekend als MAÑANA SERÉ LIBRE.

El Lute, camina o revienta

1987 | Misdaad, Biografie

Spanje 1987. Misdaad van Vicente Aranda. Met o.a. Imanol Arias, Victoria Abril, Antonio Valero, Carlos Tristancho en Angel Pardo.

Het verhaal van de beroemde Spaanse schelm, Eleuterio Sánchez die weer op het 'rechte pad' weet te komen. Hij was vooral een figuur die het slachtoffer was van de willekeur van de Guardia Civil tijdens het Franco-bewind, maar die met 'boeren- slimheid' deze dikwijls te vlug af was. De film had zoveel succes dat een tweede deel werd gemaakt. Afgezien van een paar scènes die uit de toon vallen, een uitstekend gemaakte en nog beter vertolkte film. Deze spannende film is gebaseerd op de autobiografie van 'El Lute' zelf. Goed camerawerk van José Luis Alcaine. Het scenario is van Joaquin Jorda, Vicente Aranda en Eleuterio Sánchez. Werd vevolgd met het veel mindere EL LUTE II.

Terroristas

1986 | Misdaad

Spanje 1986. Misdaad van Antonio Gonzalo. Met o.a. Maite Iratxe, Angel Pardo, Mario Pardo en Jesús Puente.

Twee politiebrigades, waartussen een zekere rivaliteit bestaat, moeten een bende extreem-linkse terroristen oprollen. Een zeer moeizame pseudo-detective waarin ook de musicus Teddy Bautista meedoet, die bovendien de muziek van deze film componeerde.

La Corea

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Pedro Olea. Met o.a. Queta Claver, Angel Pardo, Cristina Galbó en Dean Selmier.

Een jongen uit de provincie gaat naar Madrid waar hij al spoedig in handen van `La Corea` (de Koreaanse) valt. Dit is een ex-prostituée die zich bezighoudt met het werven van jongens voor de Amerikaanse militairen. Een grote filmische flop, ondanks de goede vertolking van Queta Claver.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Angel Pardo op televisie komt.

Reageer