Kari Sohlberg

Cameraman

Kari Sohlberg is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Tommy en de lynx

1998 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm

Finland 1998. Jeugdfilm van Ville Suhonen en Raimo O. Niemi. Met o.a. Konsta Hietanen, Antti Virmavirta, Kristiina Halttu, Risto Tuorila en Jarmo Mäkinen.

Na de tragische dood van zijn moeder verhuist Tomi (Hietanen) met zijn vader (Virmavirta) naar het geboortedorpje van zijn moeder in Lapland in het noorden van Finland. Zij was daar betrokken bij een project om de lynx (een grote, wilde katachtige) te herintroduceren, zijn vader wil het werk voltooien. Als het project wordt afgeblazen wil de leiding een inmiddels aangekochte lynx verkopen aan het buitenland, maar Tommy steekt daar een stokje voor. Prachtige beelden, mooi verhaal dat niet in sentiment verzandt, goed spel, sympathiek thema.

The Land of Happiness

1993 | Komedie

Finland 1993. Komedie van Marku Pölönen. Met o.a. Katarina Kaitue, Pertti Koivula, Anja Pohjola, Veikko Tiitinen en Tuula Vȧȧnȧnen.

Pölönen draaide in 1993 een tweetal films. Deze werd bekroond op het filmfestival voor korte films in Tampere en gelouwerd met de Finse staatsprijs. De film speelt in 1960. De jonge Koivula keert terug naar de boerderij van zijn ouders na een mislukte periode in de grote stad. Hij ontmoet er de aantrekkelijke Kaitue, met wie hij een heftige romance beleeft. De tango is op dat moment populair... Het scenario is van de regisseur, wiens tweede film dat jaar één minuutje langer is. Hij moet nog worden ontdekt door de landelijke en internationale kritiek. Camerawerk van Kari Sohlberg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kari Sohlberg op televisie komt.

Reageer