Dermot Walsh is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

The Tell-Tale Heart

1963 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Horror van Ernest Morris. Met o.a. Laurence Payne, Adrienne Corri, Dermot Walsh en Selma Vaz Dias.

Een ingewikkelde bewerking van een E. A. Poe-verhaal over een moord uit jaloezie, maar met gebrek aan atmosfeer.

The Cool Mikado

1963 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Michael Winner. Met o.a. Frankie Howerd, Stubby Kaye, Tommy Cooper, Dennis Price en Mike Winters.

Om een luidruchtige Amerikaanse toerist stil te krijgen, vertelt een man een fantasierijk verhaal over zijn avonturen in Japan. Een onthutsend slechte remake van Gilbert & Sullivans operette De Mikado. Zelfs het optreden van een hele rits gastspelers gaat op den duur vervelen, hoewel die hier en daar nog voor een leuk moment zorgen. De regie is om te huilen.

Emergency

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Francis Searle. Met o.a. Glyn Houston, Zena Walker, Dermot Walsh en Colin Tapley.

Volledig geslaagd als celluloidvuller; Walker en Walsh vinden een herbevestiging van hun huwelijk, terwijl ze wachten of er een bloeddonor kan worden gevonden om het leven van hun dochter te redden.

The Breaking Point

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Lance Comfort. Met o.a. Peter Reynolds, Dermot Walsh, Joanna Dunham, Lisa Gastoni en Jack Allen.

Een hoge regeringsambtenaar in geldnood, wordt betrokken bij het complot van een communistisch land om de economie van een buurland te destabiliseren. Een om den brode gemaakte thriller.

Tarnished Heroes

1961 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1961. Oorlogsfilm van Ernest Morris. Met o.a. Dermot Walsh en Patrick McAlinney.

Soldaten met een kwalijk verleden gaan op een gevaarlijke missie. Een gemiddeld oorlogsverhaal.

The Trunk

1960 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1960. Misdaad van Donovan Winter. Met o.a. Phil Carey, Julia Arnall, Dermot Walsh en Vera Day.

Een lopende-bandfilm over een doorgestoken moordaanklacht en de gebruikelijke poespas. Een belabberd scenario.

Make Mine a Million

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Lance Comfort. Met o.a. Arthur Askey, Sid James, Dermot Walsh, Olga Lindo en Clive Morton.

Een grimeur wordt ertoe verleid een reclameslogan in een niet-commercieel tv-programma te smokkelen. Een geestige Arthur Askey-komedie die nog steeds doel treft. Sid James is in grote vorm als de man die geen enkel middel schuwt om zijn voorraad wasmiddelen aan de man te brengen.

The Invisible Man: Jailbreak

1958 | Sciencefiction, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Sciencefiction van Pennington Richards. Met o.a. Dermot Walsh, Lisa Daniely, Deborah Watling, Denny Dagois en Michael Brennan.

Joe Green (Walsh) is een veroordeelde misdadiger, die verschillende keren op spectaculaire wijze wist te ontsnappen. Tot nu toe was het altijd gelukt hem aan te houden en weer op te sluiten. Hij beweert onschuldig te zijn en dit kan hij alleen maar bewijzen als hij op vrije voeten is. De onzichtbare Peter Brady leest over de zaak in de krant en gaat zich ermee bemoeien. Hij is overtuigd van Greens onschuld, die in de gevangenis ook nog bedreigd wordt door medegevangene Fraser, een schurk die duidelijk werkt voor een contact van buiten. Goed georkestreerde actie, niet altijd even geloofwaardig, maar het zijn muggezifters die daar over vallen. Dit zevende deel in de serie werd geschreven door Ian Stuart Black en het camerawerk is van Bert Mason.

The Blue Parrot

1953 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van John Harlow. Met o.a. Dermot Walsh, Jacqueline Hill, Ballard Berkeley, June Ashley en Richard Pearson.

Een naïeve Amerikaanse toerist raakt door het meisje dat hij in een nachtclub ontmoet, betrokken bij moord. Voorspelbare tijdsverdrijver. De Engelsen noemen dit 'old hat'.

Ghost Ship

1952 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1952. Horror van Vernon Sewell. Met o.a. Dermot Walsh, Hazel Court, Hugh Burden, John Robinson en Hugh Lattimer.

Een pretentieloze low budget-film over een jong stel dat een door geesten bezeten jacht koopt.

The Mark of Cain

1948 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Brian Desmond Hurst. Met o.a. Sally Gray, Eric Portman, Patrick Holt en Dermot Walsh.

Victoriaans Londen wordt opgeschrikt door een 'crime passionel'. Een langzaam melodrama, maar toch wel interessant en goed gespeeld.

Jassy

1947 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Bernard Knowles. Met o.a. Margaret Lockwood, Patricia Roc, Dennis Price, Dermot Walsh en Basil Sydney.

Het Engelse publiek smachtte vlak na de oorlog naar weelderigheid. Ze kregen het met Jassy, een historisch drama dat met de Hollywood-glamour kon concurreren door gave kostuums, Technicolor beelden (van Geoffrey 'Space odyssey' Unsworth) en een tot de verbeelding sprekende vrouwelijke ster. Jassy (Lockwood) is een negentiende-eeuws dienstmeisje van zigeunerafkomst, dat verliefd wordt op haar heer (Price). De twee trouwen, maar de meester komt te overlijden en het meisje krijgt de schuld. (IdH/VPRO Gids)