Sergi Mateu is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Nunca estuve en Viena

1990 | Romantiek

Argentinië/Spanje/Italië 1990. Romantiek van Antonio Larreta. Met o.a. China Zorrilla, Sergi Mateu, Hugo Soto, Víctor Laplace en Alberto Segado.

Een Argentijnse decorontwerper keert na vijftien jaar naar zijn vaderland terug en knoopt opnieuw een verhouding aan met zijn oude vriendin. Politieke gebeurtenissen (het verhaal speelt zich af in 1910 toen de tiende verjaardag van de onafhankelijkheid werd gevierd) belichten onverwachte facetten van de hoofdrolspeler. Het mankeert dit regiedebuut van Antonio Larreta niet aan kwaliteit op inhoudelijk en visueel gebied.

La Telaraña

1990 |

Spanje 1990. Antoni Verdaguer. Met o.a. Fernando Guillén, Amparo Soler Leal, Sergi Mateu en Patxi Bisquert.

Het verhaal speelt zich af in 1909 in een industriestad in de buurt van Barcelona waar zich, als gevolg van de oorlog tussen Spanje en Marokko, een aantal intriges rond een textielfabriek afspelen. Het is veel te beschouwelijk en te lokaal van karakter, maar technisch goed met verdienstelijke spelers. De tweede film van deze regisseur.

Boom Boom

1990 | Komedie

België/Spanje 1990. Komedie van Rosa Verges. Met o.a. Viktor Lazlo, Sergi Mateu, Fernando Guillén Cuervo, Bernadette Lafont en Conrado San Martín.

Een man en een vrouw die na een ongelukkige liefde beide hebben gezworen nooit meer verliefd te worden, leren elkaar kennen doordat ze in hetzelfde gebouw wonen. Deze komedie van intriges zit vol met beperkingen, maar weet toch een zekere waardigheid te bewaren. Het is de eerste speelfilm van deze regisseur en de film werd een groot commercieel succes.

Estación central

1989 | Thriller

Spanje 1989. Thriller van Josep Anton Salgot. Met o.a. Féodor Atkine, Katarzyna Figura, Sergi Mateu en Paola Domi.

Een fotograaf raakt betrokken bij een serie mysterieuze sterfgevallen die telkens onder dezelfde omstandigheden plaatsvinden. Middelmatige thriller, die te mooi en te stereotiep is.

Laura

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Gonzalo Herralde. Met o.a. Ángela Molina, Juan Diego, Terele Pávez en Sergi Mateu.

Een jonge moderne vrouw van 27 jaar verschijnt bij een gegoede, tamelijk conservatieve plattelandsfamilie. Een buitengewoon mislukte film, waarin alle hoop werd gevestigd op de onbekwame Molina. Een oninteressante Catalaanse produktie. Ook bekend als DEL CIELO LLEGA LA NOCHE.

Cronaca di una morte annunciata

1987 | Drama

Frankrijk/Italië 1987. Drama van Francesco Rosi. Met o.a. Rupert Everett, Ornella Muti, Gian Maria Volonté, Irene Papas en Lucia Bosè.

Deze film volgt het boek van Gabriel Garcia Marquez over het geweld en de strikte tradities in een Zuidamerikaanse gemeenschap in een slaperig stadje aan een Colombiaanse rivier in de jaren 1950-60. De film begint in het heden en springt heen en weer in de tijd om een verhaal van liefde, ontmaagding en wraak te ontvouwen. Spel en techniek zijn topklasse, alleen Everett past niet in het geheel. Het scenario is van regisseur Rosi en Tonino Guerra. Het camerawerk is van Pasqualino de Santis. Engelse titel: CHRONICLE OF A DEATH FORETOLD.

Barcelona Connection

1987 | Misdaad

Spanje 1987. Misdaad van Miguel Iglesias Bonns. Met o.a. Sergi Mateu, Fernando Guillén, Claudia Gravi, Maribel Verdú en Pep Ferrer.

Een politieman krijgt de opdracht om een moordzaak in de Modelogevangenis van Barcelona te onderzoeken. Het wordt algauw duidelijk dat iedereen corrupt is, zelfs de mensen van wie hij dacht dat ze eerlijk waren. Middelmatige politiefilm, maar toch redelijk gemaakt in een door Spaanse regisseurs nauwelijks gekozen genre. Scenario van Andreu Martin. Camerawerk van Hans Bürmann en Xavier Gil.

Radio Speed

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Francecs Bellmunt. Met o.a. Sergi Mateu, Pep Munné, Silvia Sabaté en Carmen Conesa.

Als gevolg van een nogal onorthodoxe transfusie, ondergaat een verlegen omroeper een radicale persoonlijke verandering. Oppervlakkige en in het geheel geen leuke film. Aan het scenario werkten Santiago Lapeira en Carlos Benpar, die ook regisseurs zijn, samen met Bellmunt zelf. Ook bekend onder de naam LA RADIO FOLLA.