Asher Brauner is acteur, scenarist en producer.
Er zijn 12 films gevonden.

Deadly Exposure

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Lawrence Taylor Mortorff. Met o.a. Robby Benson, Laura Johnson, Cliff Bemis, Jeff East en Bentley Mitchum.

Benson zet (weinig overtuigend) een joods-Amerikaanse persfotograaf neer die uit zijn door drank benevelde bestaan wordt losgerukt als hij hoort dat zijn vader door neo-nazi's in L.A. is vermoord. De politie lijkt niet geïnteresseerd, dus gaat onze held zelf op onderzoek. Hij stuit daarbij op een krankzinnige CIA-samenzwering en heeft heel veel seks. Deze voor alle betrokkenen beschamende film probeert pure exploitatie te koppelen aan een zogenaamde oprechte bezorgdheid over het sterk toegenomen racisme en rechts-extremisme in Amerika na de rellen in 1992 in L.A. De enige troost is dat als neo-nazi's zelf zo'n film zouden maken, het allemaal nog veel slechter zou uitpakken. Opvallend is trouwens dat de aftiteling nauwe banden suggereert tussen de producenten en de in Hollywood steeds invloedrijker Scientology-beweging. Het scenario is van Asher Brauner. Camerawerk van Russ Brandt. In Duitsland werd de film met deze titel uitgebracht als de Duitse titel en er werd aangegeven dat de oorspronkelijke titel LETHAL EXPOSURE zou zijn - heel verwarrend; wat een gedoe om zo'n prul.

Merchants of War

1989 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Peter M. MacKenzie. Met o.a. Asher Brauner en Jesse Vint.

Brauner en Vint bevrijden als CIA-agenten een Amerikaanse gijzelaar in Beiroet en halen zich hiermee de wraak op hun nek van 's werelds meest gevreesde terrorist. Wat een avontuurlijke politieke thriller had kunnen worden, is veel te stuntelig en zonder spanningsvelden geacteerd. Slechts enkele scènes in Afrikaanse jungle zijn te pruimen.

American Eagle

1989 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Robert J. Smawley. Met o.a. Asher Brauner, Robert F. Lyons, Vernon Wells en Kai Baker.

Brauner als een niet bepaald xenofiele held van het Rambotype zat bij een elitekorps in Cambodja en de oorlogsverschrikkingen spelen hem twintig jaar later, als teleurgestelde huurmoordenaar voor de CIA, nog steeds parten.

Treasure of The Moongoddess

1988 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1988. Avonturenfilm van Joseph Louis Agraz. Met o.a. Linnea Quigley, Don Calfa, Jo-Ann Ayres en Asher Brauner.

De weelderige Quigley (die in de pornofilm carrière maakte) speelt een vage nachtclubzangeres, die met haar manager naar Midden-Amerika wordt ontvoerd door priraten, omdat zij op de aardse verschijning van de Godin van de Maan lijkt. Ze moet een schat stelen en krijgt in de jungle een hele Indianenstam achter zich aan. Pretentieloos vermaak. Scenario van Asher Brauner, Eric Weston en J.P. Dutilleu.

One Shoe Makes It Murder

1982 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1982. Misdaad van William Hale. Met o.a. Robert Mitchum, Angie Dickinson, Mel Ferrer, José Perez en John Harkins.

Mitchum maakt in deze film zijn debuut als een uitgerangeerde privédetective die betrokken raakt bij de verdwijning van de vrouw van Ferrer, koning van de gokwereld. Felix Culver schreef het script naar de roman van Eric Bercovici: So Little Cause for Caroline. Helaas schiep hij voor Mitchum geen kansen om uit te blinken.

Making Love

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Arthur Hiller. Met o.a. Michael Ontkean, Kate Jackson, Harry Hamlin, Wendy Hiller en Arthur Hill.

Een dokter die zijn homoseksualiteit onderdrukt brengt een acht jaar oud huwelijk in gevaar door het openlijk te bekennen en een relatie aan te knopen met een seksueel vrij-denkende schrijver. Dit melodrama is gemakkelijk te aanvaarden, maar dat is nu juist het probleem. Het scenario, de regie en de niet- stereotiepe rollen missen de prikkeling in een bedachtzame poging om het iedereen naar de zin te maken.

Mickey Spillane's 'Margin for Murder'

1981 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1981. Mysterie van Daniel Haller. Met o.a. Kevin Dobson, Charles Hallahan, Cindy Pickett, Donna Dixon en Asher Brauner.

Spillane's speurneus Mike Hammer keert terug om de moordenaar van zijn beste vriend op te sporen. Een pilot voor een nieuwe serie rondom de detective van het harde type. Scenario van Calvin Clements. Ook bekend als MARGIN FOR MURDER.

The B.A.D. Cats

1980 | Misdaad

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Bernard L. Kowalski. Met o.a. Asher Brauner, Steve Hanks, Jimmie Walker, Vic Morrow en Charles Cioffi.

Zoveelste poging om een politieserie voor de Amerikaanse tv van de grond te krijgen. In deze pilot draait het om twee jonge leden van de hermandad, een mannelijke en een vrouwelijke agent, die onder de Californische zon - dus lekker bruin gebrand - de boeven bestrijden. Niets nieuws onder de zon.

B.A.D. Cats

1979 | Thriller

Verenigde Staten 1979. Thriller van Bernard L. Kowalski. Met o.a. Asher Brauner, Steve Hanks, Jimmie Walker, Michelle Pfeiffer en Vic Morrow.

Samantha is een aantrekkelijk lid van de Burglary Auto Detail Commercial Auto Thefts, afgekort tot B.A.D. Cats, een onderdeel van het politie-apparaat. De desbetreffende agenten opereren undercover en achtervolgen, niet geheel volgens het boekje, autodieven in hun opgevoerde Nova. Wanneer een halvegare de straten onveilig maakt en zich uit de voeten maakt nadat hij iemand heeft aangereden is er werk aan de winkel voor het arrestatieteam

The Boss's Son

1978 |

1978. Bobby Roth. Met o.a. Piper Laurie, Rita Moreno, Richie Havens, Henry G. Sanders en Rudy Solari.

Samantha is een aantrekkelijk lid van de Burglary Auto Detail Commercial Auto Thefts, afgekort tot B.A.D. Cats, een onderdeel van het politie-apparaat. De desbetreffende agenten opereren undercover en achtervolgen, niet geheel volgens het boekje, autodieven in hun opgevoerde Nova. Wanneer een halvegare de straten onveilig maakt en zich uit de voeten maakt nadat hij iemand heeft aangereden is er werk aan de winkel voor het arrestatieteam

The Boss' Son

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Bobby Roth. Met o.a. Asher Brauner, Rudy Solari, Rita Moreno, Henry G. Sanders en James Darren.

Mooie kleine, in eigen beheer door auteur/regisseur Roth gemaakte film over een jongeman die tegen zijn zin in zijn vaders bedrijf, een tapijtfabriek, gaat werken. Geloofwaardig en sympathiek.

Switchblade Sisters

1975 | Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Actiefilm van Jack Hill. Met o.a. Joanna Nail, Robbie Lee, Asher Brauner, Chase Newhart en Monica Gayle.

De ogenschijnlijk onschuldige Maggie neemt de leiding over van een meisjesbende. Na concurrerende bendes te hebben overwonnen, ontspint zich een strijd tussen Maggie en de voormalige bendeleidster. Veel overbodig geweld, zwakke rolbezetting en een wat rommelig plot, soms op het gênante af. In GB bekend onder de veelzeggende titel THE JEZEBELLES.