Ferdinand Bonn

1961 -1933 Acteur

Ferdinand Bonn (1961-1933) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Eine tolle Nacht

1927 | Komedie

Duitsland 1927. Komedie van Richard Oswald. Met o.a. Henry Bender, Ossi Oswalda, Harry Liedtke, Ferdinand Bonn en Mira Hildebrand.

Wanneer Florian Pieper, uitvinder van Pieperlin-ongedierteverdelger, zich stiekem naar zijn geboortestad Berlijn begeeft om het tegen een showworstelaar op te nemen en de prijzenpot te pakken, belandt de gehuwde entrepreneur uit Essig an der Gurk ('Azijn aan de Augurk') in allerlei toestanden. Bender, die al in de eerste adaptatie uit 1914 van Julius Freunds klucht de hoofdrol speelde, is op dreef als de ronde bon vivant die altijd wil winnen. Het tempo ligt hoog, de geslaagde nevenrollen zijn legio en vele tussentitelteksten verdraaid grappig. Stemmingverhogende muziek uit 2019 van Maud Nelissen en Frido ter Beek, uitgevoerd door ensemble The Sprockets.

Die Sklavenkönigin

1924 | Drama, Fantasy

Verenigd Koninkrijk/Oostenrijk 1924. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. María Corda, Oscar Beregi sr, Adelqui Milliar, Adolf Weisse en Georges Haryton.

Faraoprins Seti (Milliar) redt de schone Merapi (Corda) uit de klauwen van zijn rauwe soldaten en stuurt haar terug naar Laban (Haryton) aan wie zij beloofd was. Inmiddels is Seti, die met zijn nicht Userti (Marchal) getrouwd is, in het geheim verliefd op haar. Merapi redt Seti's leven als de Hebreeërs een complot tegen hem gesmeed hebben. Uit dankbaarheid maakt hij haar tot zijn gemalin. Als Mozes zijn volk naar het beloofde land leidt, wordt Merapi veroordeeld tot de brandstapel, maar ze sterft in de armen van haar geliefde. Het scenario is van Ladislas Vajda, naar de roman Moon of Israel van H. Rider Haggard. Het camerawerk is van Gustav Ucicky en Max Nekut. Curtiz regisseerde dit melodrama als Michael Kertész en wie de kans krijgt het te zien, mag die niet voorbij laten gaan. Derde van zes, die Curtiz dat jaar draaide. Mooie decors en kostuums. Millar heet offcieel Adelqui Migliar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ferdinand Bonn op televisie komt.

Reageer