Christopher Walker

Regisseur, Acteur, Producer

Christopher Walker is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Björk

1997 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1997. Documentaire van Christopher Walker. Met o.a. Björk, Evelyn Glennie, Njáll Siguröson, Vigdís Finnbogadóttir en Einar Örn.

Een portret van de IJslandse zangeres Björk Gudmundsdóttir, die op haar vijfde reeds ingeschreven werd in een muziekschool. Haar eerste elpee Björk, zong ze reeds op twaalfjarige leeftijd vol in 1977. Begin jaren 1980 werd ze de stem van de punkband 'Sugarcubes', die vooral experimenteerde met muziek en over de hele wereld een kleine, maar fervente groep fans had. In 1993 besloot ze solo te gaan en vestigde zich in Londen waar ze haar eerste C.D., Debut, opnam, gevolgd door Post. Björk gebruikt haar stem op een heel speciale, unieke manier en haar stijl is een mengeling van punk, rock, jazz en klassiek. Na een bomaanslag in Londen in september 1996 trok ze naar Spanje waar ze aan een derde C.D. begon te werken. In het voorbijgaan krijgen we nog een summiere geschiedenis van IJsland tegen een achtergrond van adembenemend mooie landschappen. De gesprekken worden geleid door Melvyn Bragg. Fotografie is van Marcus Birsel.

Defrosting the Fridge

1989 | Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1989. Sportfilm van Sandy Johnson. Met o.a. Joe Don Baker, Phyllis Logan, William Armstrong, Maggie O'Neill en Victor Maddern.

Een Amerikaanse coach staat voor de taak een Engels team het American football bij te brengen. Scriptschrijver Ray Connolly bewandelt de geijkte paden, maar de film is zeer onderhoudend dankzij de sterke dialogen en de enthousiaste acteurs.

Echo Park

1985 | Drama, Komedie

Oostenrijk/Verenigde Staten 1985. Drama van Robert Dornheim en Robert Dornhelm. Met o.a. Susan Dey, Michael Bowen, Christopher Walker, Shirley Jo Finney en Heinrich Schweiger.

Irriterende wauwelfilm over een maf trio (een pizzabesteller, een alleenstaande moeder en een Oostenrijkse body-builder geobsedeerd door Arnold Schwarzenegger) dat hetzelfde gebouw bewoont. Ze trekken veel met elkaar op en scheppen er schijnbaar een duivels genoegen in het publiek de boom in te jagen met hun ijl gezwets over de meest triviale onderwerpen. De eerste rol van Tom Hulce na AMADEUS, en hopelijk een vergissing. Gesitueerd in L.A.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christopher Walker op televisie komt.

Reageer