Christoph Bicker

Producer

Christoph Bicker is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Galera

1997 | Documentaire, Drama, Familiefilm

Duitsland/Frankrijk 1997. Documentaire van Gerd Kroske. Met o.a. Wassja Michailowitsch Sacharia, Vitek Sacharia, Kolja, Nastia en Dima.

In deze documentaire volgen we het leven van jongeren die van huis zijn weggelopen. De makers bestuderen vooral hoe deze jonge mensen, w.o. heel wat kinderen, zich aanpassen aan de omstandigheden waarin ze leven. De meesten houden zich bezig met kleine criminaliteit en drughandel en komen regelmatig in conflict met de politie. Of ze nu opgroeien in St. Petersburg, Rio de Janeiro, Berlijn of Mantes la Jolie, ze reageren allen op dezelfde anarchistische manier. De makers brengen hulde aan organisaties met vrijwilligers die pogen om deze jongeren op te vangen en ze praten onomwonden met de jonge marginale figuren. Een weinig hoopvol gestemde documentaire, maar bevolkt door mensen die getuigen van een ongebreidelde levenslust. De beelden van de vier verschillende lokaties worden door elkaar gemixt en werden tot een geheel gemonteerd door Karin Gerda Schöning. Een film die bewijst dat de zgn. derde wereld temidden van de hedendaagse beschaving oprukt. Kroske schreef zelf het scenario en voor de fotografie deed hij beroep op Dieter Chill. Bekroond op verschillende festivals voor documentaire films.

Die Salzmänner von Tibet

1997 | Documentaire

Duitsland/Zwitserland 1997. Documentaire van Ulrike Koch.

Ulrike Koch, die eerder samenwerkte met Bernardo Bertolucci, kreeg veel voor elkaar om iets moois te maken. Ze werkte een camera over de grenzen van Tibet, mocht optrekken met een geïsoleerde nomadenstam hoog in de Himalaya, legde de geheime zouttaal van de nomaden vast en mocht zelfs opnamen laten maken van het heilige zoutmeer waar naartoe vier nomaden ieder jaar een pelgrimstocht maken en er zout halen dat ze later ruilen voor graan. Die Sälzmänner von Tibet bevat geen voice-over, spreekt louter in de taal van rituelen, de betoverende zangstem van een voordraagster van Tibetaanse lyriek en onaards weidse beelden. Tv-grootte zal geen goed doen, maar er is vast nog wel te zien waarom deze film zo´n grote hit werd in de Nederlandse filmhuizen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christoph Bicker op televisie komt.

Reageer