Yasmina Nini-Faucon: scenario en productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Amin

2018 | Drama

Frankrijk 2018. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Moustapha Mbengue, Emmanuelle Devos, Mareme N’Diaye, Fantine Harduin en Ouidad Elma.

Al negen jaar woont hij nu in Frankrijk, zijn vrouw en drie kinderen zijn nog in Senegal. Amin (Mbenge) werkt in Parijs in de bouw, en komt zo terecht bij de gescheiden verpleegster Gabrielle (Devos). Terwijl er tussen de twee iets moois groeit, wordt de spagaat tussen daar en hier steeds groter. Beheerst, misschien iets onderkoeld in beeld gebracht drama heeft, ook via Amins collega’s, oog voor de kleine en grote afwegingen van immigranten. Faucon maakte eerder Fatima, over een Algerijnse moeder in Frankrijk.

Fatima

2015 | Drama, Familiefilm

Frankrijk​/​​Canada 2015. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Soria Zeroual, Zita Hanrot, Kenza Noah Aïche en Chawki Amari.

Fatima woont al sinds haar twintigste in Frankrijk, maar haar Frans is pover. Nu ze alleen is, met twee tienerdochters die uitvliegen en haar schoonmaakwerk op de gekste tijden, valt het leven haar zwaar. Intelligent, gevoelig sociaal drama over complexe moeder-dochterrelaties waarin schaamte allesbepalend lijkt te zijn. De onervaren Zeroual heeft een mooie titelrol als de vrouw die zich in Arabische gedichten probeert te uiten. Gebaseerd op de dichtbundel van Fatima Elayoubi. In eigen land onderscheiden met drie Césars, waaronder die voor beste film.

Dans la vie

2007 | Drama, Komedie

Frankrijk 2007. Drama van Philippe Faucon. Met o.a. Ariane Jacquot, Zohra Mouffok en Sabrina Ben Abdallah.

In progressief arthousefilmland zijn religiebepaalde animositeiten zelden onoplosbaar. Gevolg: politiek correcte subsidiecinema over verbroedering tussen groepen die elkaars bloed wel kunnen drinken. Aanvankelijk lijkt ook deze luciferdoosjeskleine dramedy van de in 1958 in Marokko geboren Faucon daaronder te vallen. Faucon voert namelijk twee oudere dames op van diametraal tegengestelde religies. Joodse Esther (Jacquot) heeft permanent zorg nodig, maar iedere verpleegster loopt stuk op Esthers chronische pesthumeur. Totdat de oudere moslima Halima (Mouffok) ten tonele verschijnt en haar van repliek dient. Amusant gegeven wringt zich vanwege de doorleefde hoofdrolspeelsters bijna los van zijn beladen thema.