Ray Johnson

Regisseur, Acteur, Producer

Ray Johnson is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

The Making of A Night To Remember

1993 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1993. Documentaire van Ray Johnson. Met o.a. William MacQuitty, Walter Lord en Ray Johnson.

Veertig jaar voor James Camerons megaproductie TITANIC was er reeds A NIGHT TO REMEMBER, zowat de belangrijkste Britse film van de jaren 1950 en zeker de meest getrouwe weergave van wat er gebeurde tijdens de fatale tocht van de Titanic in april 1912. Producer William MacQuitty en schrijver Walter Lord halen herinneringen op aan de verfilming van Lords roman. MacQuitty was reeds in de jaren 1930 een documentair filmmaker en de ondergang van de Titanic fascineerde hem toen reeds daar dit voor hem het einde van een tijdperk betekende. Eind jaren 1950 kreeg hij een deal rond met Rank-films. We volgen de opnamen haast zoals een dagboek. De moeilijkste opdracht was alles zo getrouw mogelijk in beeld te brengen wat regisseur Roy Ward Baker heel wat slapeloze nachten heeft bezorgd. In die tijd waren speciale effecten heel wat primitiever dan in de periode van Cameron en er dienden aardig wat truukjes aangewend om een realistisch beeld te schetsen. Een deel van het schip werd op maquette in de studio gebruikt, terwijl de buitenopnamen plaats vonden op een meer in de buurt van Londen. Toch komt het eindresultaat nog steeds zeer realistisch over en kan het de vergelijking best doorstaan met de Cameron-versie. MacQuitty vertelt heel wat anecdotes en haalt ook de moeilijke start van de film in Amerika aan. De documentaire eindigt met de originele trailer van A NIGHT TO REMEMBER. Johnson interviewt McQuitty en Lord. Het scenario en de research waren het werk van deskundige David F. Hutchings. Rod Pratt stond achter de camera. Een onvergetelijke kijk over hoe in de jaren 1950 een film gemaakt werd.

Space is the Place

1974 | Fantasy, Sciencefiction, Muziek

Verenigde Staten 1974. Fantasy van John Coney. Met o.a. Sun Ra, Ray Johnson, Christopher Brooks, June Tyson en Morgan Upton.

Totaal maffe film, zoals je zelden ziet, rond de excentrieke jazz-musicus Sun Ra (Herman `Sonny` Bourke), die zegt een mysterieus buitenaards wezen te zijn. Omringd door een als Egyptische goden gekleedde entourage arriveert Ra in zijn ruimteschip in de sloppen van Los Angeles, waar hij zijn wonderlijke evangelie (zijn muziek wijst de weg naar een idyllische nieuwe planeet) preekt voor een publiek van cynische zwarten. Het had heel wat voeten in de aarde (vaak herschreven, scènes opnieuw opgenomen en/of hergemonteerd, Ra heeft zich bemoeid met het script van Joshua Smith, er zijn extra teksten geschreven door Christopher Brooks en Jim Newman), maar toch is het geen film voor het grote publiek geworden. Zie het als een kennismaking met Sun Ra's band - de Intergalactic Myth-Science Arkestra. Neem het verhaal niet al te letterlijk! Camerawerk van Seth Hill en Pat Riley.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ray Johnson op televisie komt.

Reageer