Randa Chahal Sabbag

Regisseur, Scenarist

Randa Chahal Sabbag is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Le Cerf-volant

2003 | Drama

Libanon/Frankrijk 2003. Drama van Randa Chahal Sabbag. Met o.a. Flavia Bechara, Maher Bsaibes en Rasma Asmar.

Liefdesfabel die zich afspeelt in 1967 over een 15-jarige Israëlisch meisje wat eigenlijk met haar neef moet trouwen, maar heimelijk verliefd is op een 17-jarige bewaker van de grens tussen twee delen van het dorp.

Civilisées

1999 | Oorlogsfilm, Drama

Libanon/Frankrijk 1999. Oorlogsfilm van Randa Chahal Sabag en Randa Chahal Sabbag. Met o.a. Jalila Baccar, Tamim Chahal, Myrna Maakaron, Carmen Lebbos en Sotigui Kouyaté.

Een episodisch portret van de Libanese burgeroorlog die rond 1980 woedde. Regisseuse Sabag die ook het scenario schreef, laat ons vooral zien hoe de rijken hun personeel achterlieten, dat bestond uit gastarbeiders uit Sri Lanka, Egypte of de Flippijnen om temidden van het geschiet en gebomdardeer hun villa`s bezet te houden. We zien hoe twee kerels uit verveling een zwerfkat met dynamietstaven omhangen, maar als ze het ontploffingsmechanisme in werking hebben gezet, springt het beest uit aanhankelijkheid op hen af, waarop een van hen zijn handgranaat laat vallen en zo vliegen ze allemaal de lucht in. Dienstmeid Bernadette (Ghosn) is een christen maar valt voor moslim Moustapha (Saad). Mensen die de verschrikkingen van het conflict hebben meegemaakt, vinden dat de film een goed beeld geeft van het dagelijkse leven van de kleine man die tussen de strijdende partijen beklemd raakt. Het camerawerk is van Gale Breidi, Roby Breidi en Ricardo Jacques Gale.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Randa Chahal Sabbag op televisie komt.

Reageer