Katja Paryla

Acteur

Katja Paryla is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Verfehlung

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Heiner Carow. Met o.a. Angelika Domröse, Gottfried John, Jörg Gudzuhn, Dagmar Manzel en Katja Paryla.

Kort voor de val van de Berlijnse Muur en de hereniging van Oost- en West-Duitsland, wordt de 50-jarige schoonmaakster Elisabeth verliefd op de Hamburgse weduwnaar Jacob. In het Oost-Duitse dorpje van Elisabeth stuit de relatie op tegenstand en wordt het zelfs een politieke zaak. De burgemeester, die ook een oogje op Elisabeth heeft, probeert haar tijdens een dorpsfeest te verkrachten, wat dramatische gevolgen heeft.

Polizeiruf 110: Der Einzelgänger

1980 | Misdaad

DDDE 1980. Misdaad van Helmut Nitzschke. Met o.a. Peter Borgelt, Werner Tietze, Udo Schenk, Lissy Tempelhof en Jürgen Kluckert.

Deze tamelijk korte aflevering gaat over een labiele, niet al te snuggere tiener, Frank Gobel (Schenk), die net zoals leeftijdsgenoten overal ter wereld rebelleert tegen zijn omgeving. In het scenario van regisseur Nitzschke wordt deze opstand als gewelddadig, en staatsgevaarlijke gedrag afgeschilderd. Bij ondermijnende activiteiten die een gevaar zijn voor de directe omgeving, komt natuurlijk de politie te pas en zo laten de apparatschikachtige Hauptmann Fuchs (Borgelt) en zijn draufg[KA3]angerige jonge Leutnant Woltersdorf (Tietze) zien hoe men daar in naam van vadertje Honecker mee omspringt. Waarom gaat de hermandad niet eens echte boeven vangen? Aflevering 64.

Eine Handvoll Hoffnung

1977 | Drama

DDDE 1977. Drama van Frank Vogel. Met o.a. Simone von Zglinicki, Dieter Franke en Katja Paryla.

Een jonge Berlijnse staat na het verlies van haar ouders in de oorlog geheel alleen in het leven en raakt in geestelijke verwarring. Hier naar kijken is tijdverspilling.

Januskopf

1972 | Drama

DDDE 1972. Drama van Kurt Maetzig. Met o.a. Armin Mueller-Stahl, Viktor Ardiusko en Katja Paryla.

Een bioloog die uit Duitsland gevlucht is voor de nazi's, in de VS gewoond heeft en later in West-Duitsland, woont nu in de DDR. Hij wordt voor gewetensvragen gesteld in verband met genetische experimenten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katja Paryla op televisie komt.

Reageer