Riccardo Pazzaglia

Regisseur, Acteur, Scenarist

Riccardo Pazzaglia is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Separati in casa

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Riccardo Pazzaglia. Met o.a. Riccardo Pazzaglia en Simona Marchini.

Een parodie op het huwelijk: twee echtelieden kunnen het niet meer met elkaar vinden maar blijven voor het gemak onder één dak wonen. Zo maken ze elkaar gek. Overdreven geacteerd.

Il Mistero di Bellavista

1985 | Komedie, Mysterie

Italië 1985. Komedie van Luciano De Crescenzo. Met o.a. Benedetto Casillo, Luciano De Crescenzo, Marina Confalone, Sergio Solli en Riccardo Pazzaglia.

Drie vrienden vragen de sympathieke professor Bellavista naar Napels te komen om een bijzondere zaak op te lossen: hij moet een moordenaar opsporen door te bouwen op zijn 'levensfilosofie'. Ondanks fijnzinnig spel en lichte pedanterie is de film toch onderhoudend.

Farfallon

1974 | Komedie, Drama

Italië 1974. Komedie van Riccardo Pazzaglia. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Mario Carotenuto.

Farfallon, gespeeld door Franchi, is een Siciliaanse banketbakker die in de gevangenis zit wegens een poging tot moord op zijn vrouw. Hij probeert koste wat het kost te ontsnappen om zijn onafgemaakte taak te volbrengen, namelijk zijn vrouw te vermoorden. Tijdens een gevangenisoverplaatsing maakt hij kennis met Vistacorta, gespeeld door Ingrassia, die veroordeeld is wegens zwendel en verduistering. Deze parodie op Papillon is heel humoristisch. Zelfs de namen van de personages zijn woordspelingen: Farfallon betekent kleine vlinder en Vistacorta betekent kortzichtig.

L'onorata società

1961 | Misdaad, Komedie

Italië 1961. Misdaad van Riccardo Pazzaglia. Met o.a. Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Sitcom met Franchi en Ingrassia, het populaire Italiaanse komische duo de jaren 1960-70. Ze spelen twee Sicilianen die in moeilijkheden komen nadat ze de dochters van hun baas hebben verleid en uit handen moeten zien te blijven van de moordenaars van de mafia, alias het Eregenootschap, die de boze baas op hen afstuurt. Leuk, maar niet bijzonder.

Il corsaro della mezzaluna

1957 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië 1957. Avonturenfilm van Giuseppe Scotese. Met o.a. John Derek, Inge Schoener, Gianna Maria Canale, Alberto Farnese en Raf Mattioli.

Melodramatische avonturenfilm over een jongeman die wraak wil nemen op de genadeloze piraten die zijn familie hebben vermoord. Een verhaal vol intrige en hartstochtelijke liefde, dat zich afspeelt op volle zee. Sommige gevechts- en actiescènes zijn opwindend en goed uitgevoerd, terwijl andere niet aanslaan. De voorspelbare plot biedt geen verrassingen, maar de acteurs schijnen zich te amuseren. Een onderhoudende zij het onopmerkelijke film. Scenario van Riccardo Pazzaglia, A. Neille en de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Riccardo Pazzaglia op televisie komt.

Reageer