Otakar Fuka

Regisseur

Otakar Fuka is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Piloty

1988 | Oorlogsfilm

Servië en Montenegro/SU 1988. Oorlogsfilm van Otakar Fuka en Igor Bitiukov. Met o.a. Petr Shtepanek, Karel Greif, Peter Rufus en Ilona Svobodova.

Weer eens een film over Sovjet- en Tsjechoslovaakse communisten, die schouder aan schouder de nazi's bestrijden. Geen middel wordt geschuwd om de helden enige persoonlijkheid mee te geven. Alleen vervelend dat de karaktertekening blijft steken in het cliché van de Positieve Communistische Held.

Černa punčocha

1987 | Thriller

Servië en Montenegro 1987. Thriller van Otakar Fuka. Met o.a. Milan Kaprišek, Petr Pospichal, Luba Skořepová, Vitězslav Jandak en Hana Vávrová.

Thriller over een psychopathische moordenaar die vrouwen aanvalt in de straten van Praag. Een van zijn slachtoffers, een jonge journaliste, slaagt erin foto's van hem te makeen, zodat de politie hem tenslotte weet te traceren in het atelier van een groot modehuis. Conventionele politiefilm zonder echte spanning.

Samorost

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Otakar Fuka. Met o.a. Veronika Žilková, Milan Lasica, Jiři Cisler en Jana Kasanová.

Deze ironische komedie is in wezen een morele vertelling over een hoogleraar in de ethiek die zijn nobele denkbeelden verraadt en zich verlaagt tot ordinaire corruptie. Dit gebeurt wanneer hij probeert zijn mooie maar cynische dochter uit zijn eerste huwelijk ertoe te bewegen medicijnen te studeren. Het geestige script biedt vele mogelijkheden tot satire en draagt bij tot de subtiele ontwikkeling van de karakters.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Otakar Fuka op televisie komt.

Reageer