Hristo Shopov

1964 Acteur

Hristo Shopov (1964) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

L'inchiesta

2006 | Drama

Italië/Spanje/Verenigde Staten/Bulgarije 2006. Drama van Giulio Base. Met o.a. Daniele Liotti, Dolph Lundgren, Mónica Cruz, Hristo Shopov en Ornella Muti.

Het is drie jaar na de kruisiging van Jezus van Nazareth. Het gerucht dat hij uit de dood is opgestaan, verspreidt zich door het land en inspireert de bevolking tot een opstand tegen de Romeinse heersers. In een poging de rust te bewaren, stuurt de Romeinse keizer Tiberius de onderzoeker Taurus naar Judea om het lijk van Jezus te vinden en zo het verhaal te ontzenuwen. Hoe meer Taurus te weten komt over het leven en de dood van Jezus, hoe meer hij begint te twijfelen aan zijn opdracht.

The Passion of the Christ

2004 | Drama

Verenigde Staten 2004. Drama van Mel Gibson. Met o.a. Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Christo Jivkov, Monica Bellucci en Hristo Shopov.

Mel Gibsons verfilming van de laatste twaalf uur van Jezus Christus was vanaf het begin omgeven met kleine en grote rellen. Het uiteindelijke resultaat is een orgie van geweld en bloed, vol antisemitisme en met bijbelteksten als belangrijkste regieaanwijzingen. Gibson ging te werk als een horrorfilmer: Christus is in zijn film slechts een lichaam dat stap voor stap wordt vernietigd. Opvallend zijn het renaissancistische camerawerk en de talloze slowmotions. Jezus' lijden werkte blijkbaar louterend, want wereldwijd bracht de film meer dan een half miljard dollar op.

Queen's Messenger

2000 | Actiefilm, Komedie

Canada/Bulgarije/Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2000. Actiefilm van Mark Roper. Met o.a. Gary Daniels, Teresa Sherrer-Donovan, John Standing, Nick Boraine en David Westhead.

Captain Strong (Daniels) van de Special Air Service (SAS) wordt gedetacheerd bij de Britse geheime dienst. Hij moet als koerier met geheime documenten naar Sir Desmond Grey (Westhead), de Britse ambassadeur in de voormalige Sovjetrepubliek Kazachstan. Hij is onkundig van het feit dat Sir Desmond in handen is gevallen van rebellenleider Ben Samm (Waltz), die een greep naar de macht doet in deze Centraal-aziatische republiek, die rijk is aan aardolie. Spoedig na zijn aankomst wordt ook de koene Strong door dezelfde schurk gevangen genomen. Een knappe, maar o, zo nieuwsgierige Amerikaanse journaliste Alexi Jones (Sherrer-Donovan), die een goed verhaal rook, is Strong heimelijk gevolgd. Ook zij raakt in Samms klauwen, maar dan breekt zij met Strong uit om alles weer recht te trekken. Een low budget poging om James Bond in een ander jasje te laten opleven, die geheel en al uit clichés bestaat. Het scenario van Peter Jobin heeft best mogelijkheden, maar door het gebrek aan geld is iedere gelegenheid om iets aardigs op het doek te brengen gemist. Actie en camp-dialoog zijn er wel, maar met goede wil alleen brengt men geen goede film. Werd vervolgd met QUEEN'S MESSENGER II in het jaar daarop en geregisseerd door Darnell Roodt en Mark Roper, maar geen haar beter.

Margrit i Margerita

1988 | Misdaad

Bulgarije 1988. Misdaad van Nikolai Volev. Met o.a. Hristo Shopov, Irini Zhambona, Rashko Mladenov, Vassil Mihailov en Ilia Raev.

Twee opstandige adolescenten, die verliefd op elkaar zijn, verlaten de middelbare school en komen terecht in de kleine criminaliteit. Hun liefde wordt op de proef gesteld als een ambtenaar, die directeur van een dansinstituut is, met oneerbare bedoelingen misbruik wil maken van de situatie, wanneer de vrouwelijke helft van het duo voor een klein vergrijp dreigt vast te komen zitten. Een simplistische film over het generatieconflict en het dagelijkse leven onder de partijdictatuur uit het ontluikende Bulgarije. Gemaakt door een regisseur, die vooral middelmatig werk heeft afgeleverd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hristo Shopov op televisie komt.

Reageer