Kaye Davis

Regisseur, Editor

Kaye Davis is regisseur en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Southern Comfort

2000 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 2000. Documentaire van Kate Davis en Kaye Davis. Met o.a. Robert Eads, Lola Cola, Maxwell Scott Anderson, Cas en Corrissa Anderson.

Robert Eads is 52 jaar. Hij is een transseksueel die als vrouw geboren werd. Hij woont in het bergachtige gedeelte van Georgia, het Zuid-Oosten van de V.S., waar vooroordeel en racisme een deel van het morele landschap vormen. Hij krijgt kanker aan de eierstokken, maar er is geen dokter die hem serieus neemt of behandelen wil. Ze zijn bang dat anders de gewone pati[KA3]enten hun praktijken in de toekomst zullen gaan mijden. Davis` film volgt Robert in zijn laatste levensjaar, waarin hij behalve zijn onbeschrijfelijke lijden toch nog een beetje geluk vindt: zijn romance met Lola Cola, een transseksueel, die vroeger een man was, maar een vrouw geworden is. Hun emotionele relatie is voor buitenstaanders een openbaring, vooral voor mensen die bevooroordeeld zijn. Verder is de film een portret van hun milieu en een inzicht in het feit dat de natuur van verscheidenheid houdt, terwijl de mens daartegen in verzet komt. De film is beslist geen vlammend pamflet, maar laat op heldere wijze zien hoe moeilijk het leven van transseksuelen is, op welke manier zij gediscrimineerd worden en hoe de wereld ze in de steek laat, inclusief hun eigen families. Gedraaid met een klein budget op video tijdens de winter en het voorjaar, conventioneel aangepakt, maar een schot inde roos (op zijn gebied). Bekroond op diverse festivals, w.o de juryprijs op Sundance, hetgeen deze voor de tv bedoelde documentaire bioscoopstatus gaf. Wordt warm aan bevolen. Het scenario en camerawerk zijn van Davis.

Lunatics: A Love Story

1991 | Komedie

Verenigde Staten 1991. Komedie van Josh Becker. Met o.a. Theodore Raimi, Deborah Foreman, Bruce Campbell, George Aguilar en Brian McCree.

Een idioot, Raimi durft zijn flat eigenlijk niet uit omdat hij bang is opgepeuzeld te worden door mensenetende spinnen, ontmoet plattelandsmeisje Foreman, dat ervan overtuigd is dat zij vervloekt is. Samen besluiten zij hun fobieën en waanideeën te overwinnen. Een kruising tussen DAVID AND LISA en EVIL DEAD II, geschreven door Becker die zichzelf en zijn film niet au sérieux neemt. Als kijker verdoezel je dan ook best zijn vele tekortkomingen. Op video uitgebracht onder de titel LUNATICS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kaye Davis op televisie komt.

Reageer